Jak tak spojrzeć na arkusz na S to na 3-4 pstrykniecia mogą zgarnąć 400 tys akcji. Bez potrzeby płacenia pijawce ipopema, bez ceregieli formalnych itd. To dla nich już teraz lepsze rozwiązanie. Myślę, że tym razem już zaproszenia nie będzie tylko puszczonych kilka dzid do góry tak do 70 zeta ściągną co widać i po zabawie.
Po ogłoszonych pod koniec sierpnia wynikach za 1 półrocze 2023 to nikt im nie odda nawet za 150. Po co sprzedawać udziały w firmie która dopiero zaczyna przynosić super zyski i ma super potencjał na przyszłość? Albo grubo albo wcale.
@iii Zgoda. Wyniki pewnie dobre, perspektywy rynkowe super. Ale nie o tym pisałem. Pisałem, że jakby chcieli to mają na tacy wyłożone 400tys. akcji w bardzo dobrej cenie. Piszesz "nikt nie odda niżej niż..". Ale te akcje już leżą w takich cenach więc są przygotowane do oddania. Także można jest zassać i tak podejrzewam, że to się skończy.
@Jędrek Patrząc na wszystkie komunikaty dotychczasowe ile zebrali akcji w zaproszeniu to te 400tys. to bardzo dużo. A nawet jak odnieść się do tego 1 miliona o którym piszesz to tez prawie połowa do zgarnięcia w kilku ruchach. A cena tych wystawionych atrakcyjna.
1. Nikt normalny nie wystawia w obecnej sytuacji zleceń oczekujących ceny, tylko reaguje na bieżąco 2. Popatrz na wolumen tych pojedynczych zleceń 3. Jaka jest różnica dla chcącego sprzedać 100, 200, czy 500 sztuk, czy będzie to cena sprzedaży 18 czy 18.30? SERIO? Walczyć o 10, 20, 50 PLN :))) 4. Co robi w karnecie zlecenie S 117szt. po 18.30? Dlaczego nie po 18.40 skoro kolejne zlecenie sprzedaży jest 18.50 (i tak jest lepszy i pierwszy sprzeda) 5. NIE WIEM ILE PŁACĄ TYM SŁUPOM ZA USTAWIANIE KARNETU ALE WIEM JEDNO, ALBO KIEPSKO I DLATEGO SĄ TAK PRZEWIDYWALNI ALBO BARDZO DUŻO I ONI DLATEGO TO TAK DŁUGO CIĄGNĄ BO MAJĄ ZAROBEK
W MOJEJ OCENIE KARNET ZROBIONY NA ZAMÓWIENIE. :)))
Jesteś bardzo, ale to bardzo sprytny inaczej. Ja wystawiłem swój „pakiecik” i nie jestem słupem, ni i raczej normalny jestem. A ty miałeś swój pakiet wystawić na 150?… jakoś wszyscy nie możemy się doczekać.
Panowie, to jest papier dla cierpliwych... Kluczowa grupa trzyma akcje średnio 15 lat i potrzyma drugie tyle jak trzeba będzie... Spadkobiercy na pewno będą mądrzejsi niż obecny właściciel...
Tak jak pisałem w innym poście ,wystarczy ze dogadają cenę z ekipa która się z nimi sądziła. Odkupienie od nich akcji zakończy temat bo nikt inny już nic nie będzie wojował i będą mogli zrobić deslisting.
do no: Przez takich wystawiających jak Ty (nie do końca chcących sprzedasz) informujesz ich ile chcesz Ułatwiasz im zadanie. A reszta zastanawia się, które zlecenia są nasze a które ich na lipe Chcesz sprzedać za 50, to jak cena podejdzie pod ten poziom to dopiero wystawiaj zlecenie
Stukną w cyngiel i ustrzelą leżące 400 kilo w arkuszu. Potem przeładują i dostrzelą kolejne 100 w okolicy 70-80 zeta bo wyskoczą zza rogu. Dla nich wydanie 15-25mln zeta to tak jak "dla nas" decyzja czy kupić coś na GPW za 3 czy za 5 koła :)
Ale jak widać jest grupa osób, które wystawiły i to łącznie całkiem łakomy kąsek dla Cedrobu. 350-400 tys. akcji do 70 złotych to faktycznie dla nich niewielki wydatek. Wiadomo, że powinni wszystkim zapłacić dużo więcej, ale jak ktoś chce sprzedać niżej to się nie zabroni, dlatego wystawione są porcyjki w atrakcyjnych dla Cedrobu cenach. Może jak będzie bliżej do realizacji poszczególnych pakietów to będą przestawiane. Bo już trochę jest mniej. Było jeszcze wczoraj ponad 400 tys. Obecnie 355tys.
Też jestem zdania, że jak zbiorą te 350-400 tys. do okolic 70zł to dojdzie w arkuszu kolejne 100, 200, 300 tysięcy tak do 100zł. A ostatnie potrzebne ok 300 tys. to już ruletka. Może twardo ponad 100 będą trzymać. Zobaczymy. Jakkolwiek nie patrzeć za tę resztę akcji wydatek dla Cedrobu niewielki.
O jakich 100 bańkach Wy piszecie? (co też nie jest jakoś dużo jak dla takiego olbrzyma) 400 tys. akcji do 70 zł wystawione, średnio powiedzmy 40zł to 16 mln zł. Jakby nawet liczyć 400tys. akcji po średnio 70zł bo pewnie będą podnosić wyżej zlececnia S to daje 28mln. To śmiesznie mało dla Olbrzyma.
Też myślę, że po prostu będą konsekwentnie teraz już zbierać akcje z rynku na tyle ile będą się pojawiać zlecenia. Ja swoje im wystawię w okolicy 90-100 :)