witam
jestem tuaj nowy i dopiero zaczynam; przygladam sie roznym spolkom i mam pytanie o PXM ; fakt ze ostatni troch zyskala - odbila sie od dna i przeceniona nie jest ;
stad moje pytanie o czy przy tak wysokiej cenie warto w ta spolke inwetsowac - dlugoterminowo
wyniki finansowe nie sa zle a i nowe kontrakty sa juz podpisane
pozdrawiam
Najwięcej zależy od reszty rynku , czyli od tego jak zachowywać się będą inne spółki z indeksu WIG20 oraz sektor budowlany. Warto zwrócić uwagę na to, że bardzo duzo spółek ma podobnie wygladające wykresy, praktycznie większość przypomina wykres indeksów - WIG20, mWIG40. Akcje PolimexuMS będą rosnąć jeśli koninuktura na giełdzie się poprawi - oczywiście jest to banalne i w zasadzie nic nie mówiące stwierdzenie, bo nie wiadomo czy giełda faktycznie odbije (od dwóch miesięcy waha się po przecenie z września/października). Jeśli chodzi o wyniki finansowe czy nowe kontrakty, byłbym wstrzemięźliwy z optymizmem. Kryzys kredytowy szkodzi nawet mocnym fundamentalnie firmom. W perpspektywie średnioterminowej taka inwestycja może się opłacić, ale należy brać pod uwagę także zejście poniżej ostatnich dołków i określić sobie poziomy wyjścia w przypadku realizacji negatywnego wariantu.