• Działa Wam strona Saule? Autor: ~AMA [79.184.62.*]
    Zmieniają coś czy jakaś większa awaria?

• Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~Dc [83.29.186.*]
    Mi działa
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~AMA [79.184.62.*]
    Mi niestety nie działa - na kilku przeglądarkach sprawdzałam i cały czas wyskakuje alert "Osoby atakujące mogą próbować wykraść Twoje informacje ze strony www.sauletech.com"
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~Jarek [46.204.109.*]
    Nie masz wstępu naganiaczu
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~Dc [83.29.186.*]
    I tylko na stronie saule tak masz?
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~AMA [79.184.62.*]
    Tak. Wczytałem się w szczegóły: kilka dni temu wygasł im certyfikat SSL więc strona jest podatna na ataki hakerskie, a w związku z tym niektóre programy antywirusowe blokują wejście, w tym mój.

To jednak trochę słabe ze strony Saule, że przeczyli termin odnowienia certyfikatu SSL.

• Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~orzech [213.134.178.*]
    Ja mam to samo na przeglądarce Brave, natomiast firefox w mniejszym stopniu dba o bezpieczeństwo i otwiera stronę.
    https://imgur.com/a/2G478I5

https://imgur.com/a/2G478I5

Coraz lepiej się ta firma "rozwija" ...
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~Webmaster [31.0.45.*]
    Przecież dziala. Strona saule ma darmowy ssl lets encrypt z czego widzę a on sam się odnawia co 3 miesiące automatycznie. Wiele hostingow to ma i staje się standardem, bo po cholere za ssl jeszcze płacić jeśli na stronie nie ma żadnej rejestracji czy logowania uzytkownikow. Z doświadczenia też wiem że czasami automat odnawiający się zepsuję i potem takie komunikaty, ale teraz widzę że już ok dziala.
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~Webmaster [31.0.45.*]
    Takze nic saule nie zapomniała wykupic czy odnowić, nie wprowadzajcie ludzi w błąd.
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~AMA [79.184.53.*]
    Nie jest to prawda. Strona dalej jest blokowana przez brak SSL.
    Może jak macie jakieś darmowe antywirusy to Wam przepuszcza, ale jak macie dobrego, płatnego antywirusa to nie da się wejść na stronę Saule, bo blokuje przez zbyt duże ryzyko.

• Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~Mmm [5.173.57.*]
    A co jak nie mam antywirusa a mam linuksa, też to tak duże ryzyko?
    Tego nie wiem.
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~webmaster [31.0.38.*]
    To pochwal się jakiego masz tego dobrego płatnego antywirusa? :D

Okres ważności:
    Wystawiony dnia
    poniedziałek, 24 lipca 2023 07:35:09
    Wygasa dnia
    niedziela, 22 października 2023 07:35:08

Certyfikat na stronie saule jest ważny i działa prawidłowo. że masz gównoantywirusa to nie nasza wina, ale nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie siej paniki na forum.

Certyfikat SSL dla strony www.sauletech.com wygasł 21 lipca.

Jeśli jesteś webmasterem Saule to zamiast obrażać ludzi, którzy zgłaszają problem, chyba lepiej problem rozwiązać, a nie udawać, że go nie ma!

Komunikat po wejściu na sauletech.com:

"Ten serwer nie może udowodnić, że jest serwerem witryny www.sauletech.com. Jego certyfikat zabezpieczeń wygasł 6 dni temu".
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~Jarek [46.204.108.*]
    Ty jesteś jakiś dziwny ja przez google normalnie wchodzę ty masz jakąś paranoje
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~webmaster [31.0.38.*]
    Jestem webmasterem z zawodu i nie mam nic wspólnego z saule. Tylko że jak widzę że ktoś pisze bzdury na temat na który się nie zna, wyprowadzam go z błędu jako widzący coś na ten temat.

Sprawdź sobie poprawność SSL strony Saule na tej stronie: https://ssl24.pl/narzedzia-ssl/sprawdz-certyfikat/
    oczywiście możesz na innych bo jest masa stron do weryfikacji SSL

Wszystko z certyfikatem SSL witryny https://sauletech.com jest OK.

Także lepiej zmień ten swój śmieszny płatny programik antywirusowy bo cię wprowadza w błąd. A masz ruskiego kasperskiego? :D
    Jak ty też taki znawca w inwestycjach to gratuluje hahaha
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~Jarek [46.204.109.*]
    On tak samo się nabrał na saule jak na swojego antywirusa jak widać
    1. Ceryfikat SSL do strony Saule wygasł 21 lipca.
    2. Mam płatnego antywirusa, a nie ruski program szpiegowski.
    3. Mam nadzieję, że Saule wkrótce zorientuje się, że wiele osób nie może wejść na ich stronę i naprawią ten błąd.

• Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~webmaster [31.0.34.*]
    Co za typ :D

Tłumaczysz mu, podajesz argumenty, innym forumowiczom też działa strona prawidłowo, a ten swoje, wie lepiej.

Już dalej nie tłumaczę bo szkoda życia z normalnymi ludźmi można rozmawiać merytorycznie, a tym przypadkiem widać jest bardzo ciężko.
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~Kuba [94.172.123.*]
    Hehehe wchodząc przez www faktycznie nie ma certa wchodzą bez www jest cert. Chodzi o to, że administratorzy (lub hosting) nie skonfigurowali certa. Jeżeli nie możesz wg wejść(tak rozumiem z Twoich wypowiedz), może to wynikać z tegoo, że za często wchodziłeś i chciałeś zrobić atak DDoS i Ci wycieli IP. :) Strona działa prawidłowo i nie siej fermentu.
    Czyli miałem rację.
    Przez www nie wchodzi - nie ma certyfikatu.
    Przez samo sauletech.com - wchodzi - dziękuję Kuba za informację.
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~webmaster [31.0.34.*]
    Bo kto w 2023 roku używa skrótu www do wchodzenia na jakiekolwiek strony internetowe - chyba jakieś nieogary lub dinozaury, które pamiętają początki internetu i zatrzymali się w tamtych czasach gdy się tego używało.

Strony:

www.strona.pl
    i
    strona.pl

teoretycznie uznawane są za dwa odrębne adresy, więc w teorii na oba powinny być dwa odrębne certyfikaty SSL, tylko po co? Co mądrzejsi webmasterzy dla nieogarów, którzy wchodzą na stronę wpisując www tworzą automatyczne przekierowanie na bez www.. Tak niestety nie jest jest na stronie sauletech.com, ktoś to zaniedbał, mimo że jest to sekunda roboty i dwie linijki kodu w htaccess.

Chociaż 99% ludzi tego i tak nie zobaczy, bo większość ludzi wchodzi na stronę normalnie przez google (tam jest bez www) lub po prostu sami wpisują adres strony bez jakieś durnego przedrostka www.
  • Re: Działa Wam strona Saule? Autor: ~Jarek [88.156.134.*]
    Mowie Ci ama jest jakiś niestabilny znów to pokazal
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 16:49:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.