Też mi się tak wydaje, ale przywykłem że na giełdzie wszystko możliwe.
Swoją drogą, wiem że obroty małe, ale patrzy ktoś pod potencjalne AT i wierzy w nie? Może jakiś spodek (wiem że powinien być po większych spadkach) albo chociaż klin zniżkujący? https://charts.stockwatch.pl/chart/zR4RY4wfr0y3y7AmmzTfAg Coś innego widzicie?
Może rzeczywiście nie dojść poniżej 8zl. Ostatnio a to wywiad z analitykiem jak to warto, a to Leonarto na FB promuje Genomtec, a to wymuszony wywiad z Mironem. Widać chęć pozyskania inwestorów celem wymuszenia wzrostów a tu ... na razie kiszka. Albo Leonarto animuje kurs lub jakaś spółdzielnia. Wczoraj 10k akcji w 1 zleceniu, no to spółdzielnia
Dzisiaj też wisi/wisiało jakieś kupno 10k po 8.7 zł, może to nie dużo, ale póki co nikt się nie kusi sprzedać. Chyba że to baton z celem żeby było zbierane z prawej.
Cierpliwości kochani. Wakacje zawsze spokojne. Będzie bujać między 8.2 a 9.5 do końca sierpnia. We wrześniu się zacznie. Jedzcie na wakacje i słyszymy się we wrześniu.
Widzę zen_on, że dobrze myślisz. U mnie niestety 20proc portfela i będę chciała się redukować. Co do wezwania to myślę identycznie i ktoś tu bardzo pilnuje kursu
Mi sie wydaje ze ty chyba raczej nadal nie przezylas swojego pierwszego razu. Wiec przezyj go a zaczne ci tlumaczyc, a w miedzyczase pisz dalej swoje teorie a ja sobie obejrze jakis dokumnt na temat teorii ufo w egipcie. Sa bardziej wiarygodne niz twoje
Ja tu główną część kapitału zostawiam aż do rozstrzygnięcia sytuacji, Genomtec to poniżej 10% portfela i może mi spaść nawet o połowę. Chyba że w trakcie wyskoczą jakieś istotne informacje. Natomiast jeśli znów kupię poniżej 8.5 zł to większość wysypię gdzieś wyżej, jeśli będzie okazja oczywiście. Najlepsza rada to jednak robić to co się samemu uważa.
Natomiast jeśli Genomtec zrobi wezwanie poniżej oryginalnego IPO (bodajże 11 zł), będzie to niezły policzek dla inwestorów. Osobiście chciałbym 16 zł+, ale to tylko moje chcenie :).
Twoj problem polega na tym ze nie wiesz na czym polegaja zasady dotyczacego wezwania, doksztalc sie a pozniej razem z memem alicja pisz o swoich madrosciach
Oddawać akcje póki są drogie bo zaraz wodospad. Zakładanie wątków kolejnych to atut podżegaczy i wszelkiej maści tych co próbują jątrzyć i mieszać ludziom w głowach. Dla mnie po raz kolejny takie wpisy są ważne bo pokazują, że komuś się chce nawet jak robi to nieudolnie patrząc na to jakie mamy zastoje w oddawaniu akcji i przynętę, która nagle jest odbierana po wystawieniu. Już widzę ten grymas twarzy grubasów, którzy widzą jaki tu mają akcjonariat. Bez ich zabawy byłyby nędzne obroty.
wezwanie po 16 zł ? chyba jakieś żarty, tutaj spokojnie może być cena 50 zł albo i więcej, dla wielkich medycznych korpo to i tak tanio, a sam produkt jest w zasadzie doskonały
netxer odpowiada ~Mariusz
2023-07-28 14:45
IP 195.42.249.*
wezwanie po 16 zł ? chyba jakieś żarty, tutaj spokojnie może być cena 50 zł albo i więcej, dla wielkich medycznych korpo to i tak tanio, a sam produkt jest w zasadzie doskonały%%%%%%%
Dawno takiej głupoty tutaj nie czytałem. Z drugiej strony, dawno tuta "realistą" się nie wypowiadał.
Wezwanie jest po tyle ile wymyśli sobie spółka. Od Kulczyka czy Kernel też wygrażali sobie kwoty, a skończyło się na niskich kwotach. Cala broń to nie oddać . Wiec twoje 50zl byłby to o ile pamiętam ewenement na skalę GPW, przy obecnym kursie 8-10zl. Jeśli taki kurs zostanie utrzymany do wezwania, to wezwanie będzie max po 13zl
Tak, jak słucham Mirona to samopoczucie mi spada. Jeszcze to błaganie o zainteresowanie funduszy spółka niedywidendowa i dawanie przykładu Scope. Zenua. Oby mniej jego wypowiedzi bo po nich spółka leci. No nie ma daru