• Ubrani wystomp Autor: ~Konrad-K [5.173.25.*]
    Magoniłem was na kupno by w dobrej cenie wyjść samemu
  • Re: Ubrani wystomp Autor: ~Kacy [46.169.132.*]
    Skoro piszesz na forum to raczej jeszcze nie wyszedles
  • Re: Ubrani wystomp Autor: ~Daro [188.146.116.*]
    Najpierw będzie jakiś filmik o spółce a na 2 dzień wyjście
  • Re: Ubrani wystomp Autor: ~Midas [81.219.151.*]
    Obserwuje spole troche i robi sie zabawnie. Niby gwiazda miała lecieć w kosmos, ale coś jest czkawka, a w miedzyczasie spółka ma 150mln zł wyceny, napompowanej oczekiwaniami szybkich wzrostów. A przychody z miesiąca na miesiąc spadają, w porównaniu do poprzedniego miesiąca, i o ile w porównaniu do zeszłego roku jest wzrost, ale to tylko efekt niskiej bazy. Miesiac do miesiąca są spadki.

A poziom przychodów to 2mln zł miesiecznie. PRZYCHODU. Przy 150mln zł wyceny. Wiec jest kosmos, na wycenie.
  • Re: Ubrani wystomp Autor: ~Fenomenolog [188.147.109.*]
    Rosnąc 25% rocznie w 3 lata podwaja biznes. Źle?
  • Re: Ubrani wystomp Autor: ~Midas [46.169.132.*]
    25% rocznie bylo dobre, bylo. Zobacz oststnie miesiace, jest zero wzrostu miesiac do miesiaca. Jak na ta wycene to mocne rozczarowanie, zeby ja uzasadnic powinno rosnac 30% rocznie przez kolejne 3-5 lat.
  • Re: Ubrani wystomp Autor: ~Fenomenolog [188.147.109.*]
    Rok do roku jest + 25%. Tu będzie powtórka z Livechat.
  • Re: Ubrani wystomp Autor: ~Midas [77.114.62.*]
    Nie rozumiesz, im szybciej zaakceptujesz rzeczywistosc tym lepiej dla twojego portfela. Rok do roku rosnie, ale to efekt niskiej bazy. Miesiac do miesiaca zero wzrostu. Wiec jak bedzie wygladal za rok wzrost rok do roku? Zero.

Czy ktos wtedy bedzie dalej wierzyl ze spolka jest warta 28zl? Nie.

Nic tu po mnie, szukam dalej spoleczek gdzie jest potencjal. Przyklad: Sevenet. Ponad 100mln przychodu, zloty partner Cisco w Polsce, wycena 20mln zl (vs Woodpecker 143mln).
  • Re: Ubrani wystomp Autor: ~Midas [5.173.31.*]
    Niestety tu kolejny miesiac w dol. Na Sevenet sie rozkreca, dzis kolejmy komunikat o duzym kontrakcie Cisco. Rosna obroty i paru maluchow zbiera co sie pojawi w arkuszu. Wycena dalej po wartosci gotowki ale mysle ze w rok bedzie x2.
  • Re: Ubrani wystomp Autor: ~iss [95.168.107.*]
    brawo ty - tylko, ze ja nie po to kupuje zeby sprzedac taniej
  • Re: Ubrani wystomp Autor: ~Leon [74.119.193.*]
    Należało kupować po 13-15zł, a nie na górce:)
[x]
WOODPCKR -2,74% 3,20 2025-11-14 15:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.