• Kuchno moja odpowiedz Autor: ~was [83.142.188.*]
    Piszę do Państwa, aby wyrazić moje głębokie niezadowolenie z ceny, jaką oferują Państwo za akcje w ramach wezwania. Uważam, że cena ta jest zaniżona i stanowi próbę manipulacji akcjonariuszami.

Przy ustalaniu ceny, jaką oferują Państwo za akcje, wzięli Państwo pod uwagę jedynie średnią cenę rynkową akcji w ciągu ostatnich trzech miesięcy. Nie wzięli Państwo pod uwagę jednak faktu, że cena akcji wzrosła w ostatnich miesiącach, a także faktu, że Spółka ma perspektywy dalszego wzrostu.

Uważam, że cena, jaką oferują Państwo za akcje, jest mocno zaniżona i jest to próbą manipulacji akcjonariuszami.

Wzywam Państwa do podniesienia ceny oferowanej za akcje.

Jeśli nie podejmiecie Państwo realnych działań, aby rozwiązać tę sytuację, będziemy bacznie obserwować wasze poczynania i podejmować dalsze kroki.

Z poważaniem,
    Jest nas więcej
  • Re: Kuchno moja odpowiedz Autor: ~Pejsacirzymianie [37.190.129.*]
    Zaprawde powiadam wam wszyscy zostaniecie wy....to tylko kwestia czasu , a czas leczy rany.....
  • Re: Kuchno moja odpowiedz Autor: ~Mnb [37.47.188.*]
    Czemu w liczbie mnogiej? Z żoną będziesz obserwował?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.141.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Kuchno moja odpowiedz Autor: ~Zarząd [188.147.12.*]
    Drogi Panie. Wezwanie jest realizacją obowiązku nałożonego przez ustawodawcę w związku z przekroczeniem 50 procent głosów w kapitale zakładowym. Cena oferowana jest ustalona zgodnie z obowiązującymi przepisami. Nie ma obowiązku odpowiedzi na wezwanie to tylko propozycja . Osoba która nie odpowie na wezwanie pozostanie akcji arkcjonariuszem naszej spółki .
  • Re: Kuchno moja odpowiedz Autor: ~Jan [83.28.234.*]
    Rzeczywiście! Formalność się dokonała - wezwanie zgodne z prawem i nic poza tym.Zadnego skupu przy tej cenie nie będzie, wpadanie w złość i histerię jest więc bezcelowe. Dalej będziemy się kręcić w okolcach 7 zł.MYślę,że kolejnego wezwania nie będzie.
  • Re: Kuchno moja odpowiedz Autor: ~mazepa [5.173.28.*]
    Zapominasz, że nie ma obowiązku zawierania porozumenia akcjonariuszy. A dzięki niemu mają wspólnie ponad 50% akcji i mogą zrobić skup.
  • Re: Kuchno moja odpowiedz Autor: ~Rufa [188.147.12.*]
    Nie ma obowiązku ale jako rodzina i powinowaci w świetle prawa i tak są podmiotami powiązanymi .
  • Re: Kuchno moja odpowiedz Autor: ~Rufa [188.147.12.*]
    Choć w sumie jest to dla mnie niejasne. Przed porozumieniem posiadali 51.5 procent głosów . W związku z tym że wszyscy to rodzina rodzice i dzieci to są podmiotami powiązanymi . Czy więc nie mieli obowiązku wezwania wcześniej ? Rok temu zmieniły się przepisy i progi. Jak wprowadzili próg 50 procent to zdaje się tych między 50 a 66 zobowiązali do zrobienia wezwania jeśli powiększa swój stan posiadania choćby o 1 akcje prawda ? Prawda! Więc wezwanie jest następstwem zwiększenia posiadania i obowiązku nałożonego na tych co posiadali między 50 a 66 procent w dniu 30 maja 2022. A więc wezwanie jest tylko koniecznością którą muszą spełnić chcąc kupić 1 akcje bądź robić jakiś program motywacyjny. Tym samym wynika z tego że są do wezwania zmuszeni i nie koniecznie zależy im na zapisach , co oznacza że po prostu nie będzie podniesienia ceny. Taki sam scenariusz był niedawno na Otmuchów też przymus i też wezwanie bez chęci skupu. Co więcej tam nawet wydali sobie opinię że cena jest niegodziwa.
  • Re: Kuchno moja odpowiedz Autor: ~s8 [164.127.224.*]
    a tu łobuz dziadek odpowiedział ż ecenyja jest jak najbardziej gpdziwa ale chyba tylko i wyłącznie dla familiji z nostra co za łobuzerka.
  • Re: Kuchno moja odpowiedz Autor: ~Kacz [81.219.151.*]
    Pozostaje oddać w wezwaniu i tyle.
[x]
VINDEXUS -0,43% 11,70 2025-11-14 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.