smutne... ale, czy nie należy upatrywać w upadłości tej firmy szansy dla innych? Wydaje się, że Grodno osiągnęło już swój minima (tak, tak.. wiem zawsze może spaść na 8 zł) ale... rynek dzisiaj jest inny. Unia tak czy inaczej ale WYMUSI na nas adaptację rozwiązań, w których GRODNO przoduje. Ruszy się górę... tylko kiedy? Za tydzień czy za miesiąc?
Podrzuciłem artykuł dla pokazania, że hasło OZE nie oznacza od razu super biznesu, bo może oznaczać wręcz przeciwnie, czyli duże problemy.
(btw oby to nie był jakiś duży klient Grodna).
A co do wartości akcji Grodna, czy i ile może spaść itd., to już sam każdy sobie musi przewidywać i do tego dostosowywać swoją strategię - i nic na giełdzie nie jest pewne. Na początku pandemii zdaje się Grodno spadło poniżej 3 zł - czyli różne "dziwności" są możliwe.
A w zasadzie jedyne co jest pewne to to, że nie może nic spaść poniżej 0 zł, czyli akcjonariusz musi mieć świadomość że może stracić cały kapitał (ale w dodatkowe długi nie popadnie)
To wytłumacz mi co zrobił Columbus jak upadł w momencie największego boomu. poczytaj komentarze co ludzie pisali o tej firmie z Olsztyna i możliwych machlojach