Na wykresie 1H powstaje pozytywna dywergencja na RSI. Aby pozytywna dywergencja na RSI. powstała, kurs musi ustanowić wyraźny dołek w okolicach 2,50-2,52. Jeszcze nie można powiedzieć, że ten dołek już ponieważ kurs na 1H (14:00-15:00) nie zamknął się powyżej 2,60
Dnia 2023-07-25 o godz. 06:42 ~Moimzdaniem napisał(a): > A mówiła mama żebym się uczył. Mogłem posłuchać a teraz taki znawca musiał mi l to powtórzyć:(
Althor - autentycznie dziękuję za troskę, to dość niecodzienne na tym forum- dużo frustratów. W spółkę wierzę i posiadam długoterminowo i długoterminowo gram tu longa ale najbliższe 6 miesięcy spodziewam się spadków- i tyle :) Althor będziesz na konferencji wynikowej za q2? Jeśli tak to zapraszam na drinka po
Mam akcje Cognoru, trzymam od lat więc nie chodzi tu o hejt papieru, ale zastanawiają mnie takie wpisy jak autora wątku. Gdzieś wyczytałeś o paru pojęciach z AT i bach, walisz wątek życzeniowy bo wyszło Ci z googlowskiej definicji "dywergencji"- zjawiska w odniesieniu do giełdy że taki wpis dobrze będzie wyglądać. Poproś kogoś kto lepiej zna AT by wytłumaczył Ci, że to co jest wczoraj i dzisiaj ma się do Twego pisania jak pieść do nosa. Cognor to dobry papier do dłuższej inwestycji z wielu powodów, nie psuj tego takim wpisami.
Jak widać pozytywna dywergencja, która wczoraj powstała na RSI dała świetne wskazania o nadchodzącej zwyżce. Nie pasują ci narzędzia techniczne - p[o co czytasz watki techników i na dodatek komentujesz, nie mając pojęcia o czyn bełkoczesz. Na GPW jestem od pierwszej piątki i AT zajmuję się od ponad 20 lat. Jak widać z sukcesami - a że pokazuje to na forum to chyba tylko dobrze dla czytelników. Z wyjątkiem ciebie oczywiście.
Haha, niezła odpowiedź. Na marginesie to każdy wzrost papieru jaki mam cieszy mnie. Ciekawe co napiszesz za 2,3 sesje kiedy papier spadnie poniżej 8 znowu i będzie się niestety tak kiwał dłużej. Po drugie "techniku" przeczytałem Twój wpis bo tak wyszło, śledzę ciekawe wpisy itd Chciałbym rozwinąć odpowiedź o często mylnie interpretowanych sygnałach jako że tak mówi AT, a teraz wspomniana przez ciebie dywergencja nie ma miejsca, jest powrót powyżej 8 jak w ciągu ostatnich tygodni. Eh...
I tak jeszcze przy okazji wymiany zdań z technicznym. Na GPW jestem dużo dłużej niż Ty, pierwsze kupiłem akcje Universalu gdy nie było jeszcze giełdy a potem gdy wyniki sprawdzało się na drugi dzień w Wyborczej. Na którymś z wykładów o giełdzie słuchałem wypowiedzi o różnicach między AT I AF. Wykładowca powiedział, że AT jest demonizowana, także że zbyt wiele uwagi się jej poświęca. Uwagi, czyt.kasy. Gdyby każdy sygnał AT był rzeczywiście realny, a więc sygnał o spadku, spadkach, wzrostach nie pozostałoby nic tylko się tym kierować i grać pod AT. Ale AT to tylko zbiór przewidywań na podstawie archiwów, oczywiście, że jak to w cyklowosci natury często się sprawdzającej. Jak rośnie, będzie spadać i na odwrót. Nie krytykuje w czambuł AT, biorę jej sygnały pod uwagę, ale ważniejsza jest dla mnie AF, analiza fundamentów, otoczenia itd itp. Za ileś lat sygnały AT skrzywione będą tym, że była wojna i wiele innych czynników. Dzisiaj Cognor raczej znowu w okolice 7,8-8 niż jakieś większe odbicie. Ale techniczny wie o tym, siedzisz przecież tyle lat tutaj. I nie spytam czemu nie ba Hawajach, bo o to samo spytać można mnie. Ale tu gdzie jestem też szumu morze i ciepło, choć nie tak jak na mojej kochanej Rodos.
Mieszkałem kiedyś w Werii, 20,-30 km od Salonik. Pewnie gorąco? Najlepsze tam pod słońcem brzoskwinie. Kurs huśta się o trochę tak będzie choć generalnie czeka na jeszcze conajmniek rok hossy. Na pewno także dla Cognoru. W końcu dywergencja zobowiązuje:) Miłego pobyty w G