Po 2 latach trzymania spółki żegnam się z Wami i życzę dużo powodzenia. Obecnie zbliżają się wyniki które zaskoczą negatywnie ale to już każdy wie. Nie ma pod co rosnąć. Jedyny plus jest taki że mają dużo gotówki w kasie. Jakie powody macie żeby nadal tutaj zostać mając średnia zakupu około 9 zł? Tylko sensowne argumenty.
Dzieci poniżej 30 roku życia nie powinny tutaj wchodzić. I wystawiłem zlecenie na powyżej 9 ale przez to że byłeś nie miły wrzucam na 8 95 zł żeby jeszcze bardziej zdołować kurs. Bez pozdrowień.
Dnia 2023-07-24 o godz. 16:42 ~janusz napisał(a): > wywałasz po 8,90 spułkę, która ma zysk na akcje 9,4 ? ty jesteś normalny ?
Gdzie te 9.4? Za ostatnie 4 kwartały (Q2 22 - Q1 23) zysku wychodzi 3.418 (zgodnie z danymi z bankiera). Biorąc pod uwagę, że sytuacja na rynku szału nie robi, niewykluczone że na wzrosty przyjdzie nam poczekać.
Ja osobiście jeszcze nie sprzedaję, bo liczę na to, że w przeciągu paru lat sytuacja na rynku się zmieni, a zarząd nie prześpi okazji (tak jak nie przespał w 2021). Tylko - mi się nie spieszy,, gdybym żył ze spekulacji na giełdzie pewnie bym się mocniej zastanawiał czy stać mnie na czekanie.
Każdy ma taki sam dostęp do informacji. Nikt raczej nic nowego nie powie a argumenty za i przeciw były już poruszane wiele razy we wcześniejszych wpisach. Zrób jak uważasz za słuszne.