Myślę że żadne. Połowa portfela mi się otworzyła plusem (chociaż MBR najbardziej). Po tym piątkowym trzymaniu kursu możliwe że zrobiła się luka na płynności a przy okazji kapitał sobie przypomniał o GPW.
Dodatkowo jeszcze materiał TVN. Szacują liczbę podobnych dzikich składowisk odpadów na ponad 400, a koszt utylizacji tego jednego z materiału na ok. 600mln zł
Podejrzewam, że wzrosty na Mobruku są następstwem pożaru na składowisku odpadów w Zielonej Górze. Po tego typu pożarach są większe kontrole u konkurencji Mobruku. Jak trwoga to wszyscy przypominają o wiarygodnych firmach i uciekają od firm krzaków.
Oczywiście że chodzi o pożary nielegalnych składowisk. Jako ciekawostkę mogę wam podpowiedzieć że jedną z firm która chciała likwidować śmietnisko w Zielonej Górze był Mobruk, ale dali cenę chyba 44 mln a miasto miało 10 mln. Może po tym wypadku odblokują kasę samorządom, albo chociaż ułatwią jej dostęp.
Większość odpadow ( chodzi o rodzaje odpadow a nie ilość tłuki ), w Polsce sa conajmniej 3 spalarnie śmieci niebezpiecznych większych i lepiej zarządzanych