Szukamy jakiegoś naukowca co znalazł cząsteczkę blokującą jakiś enzym
Szukamy choroby w której patogenezie jest gdzieś taki enzym, przy czym nie misi być on KLUCZOWYM elementem ale nawet jednym z wielu
Bierzemy dużo kasy z NCBiR na badania tego inhibitora i zatrudniamy dumnego naukowca
Robimy medialne zamieszanie promując inhibitor jako potencjalny lek
Idziemy ma giełdę po pieniądze
Przez długie lata badamy inhibitor kasując po 50 koła miesięcznie
Przez 10 lat mamy już 5 baniek plus bonusy w postaci akcji, czyli kolejne 20 baniek plus
Bajka
Muszę to powtórzyć
Co ty pieprzysz gacek? Nikt nikomu niczego nie każe kupować. Mogłeś sprzedać akcje wielokrotnie, znacznie wyżej. Żałosny jesteś. Następnym razem załóż sobie lokatę dziadku wtedy nie bedziesz płakał co wieczór.
Nie jecz, chlopcze. Pan sz. potrzebuje na rqzie skromne 250 mln do 2025. A potem, coz..Zaladuje ci kolejna porcje makulatury in your face - tzw rozwodnienie przy niskiej wycenie, ktorego normalny zarzad powinien unikac dla dobra akcjonariatu, notowan, itd.Jesli nie masz elementarnej wiedzy to wroc po prostu do przedszkola zamiast zasmiecac forum bankiera.
Dnia 2023-07-23 o godz. 22:39 ~Wielki_Gatsby napisał(a): tzw rozwodnienie przy niskiej wycenie, ktorego normalny zarzad powinien unikac dla dobra akcjonariatu, notowan, itd.Jesli nie masz elementarnej wiedzy to wroc po prostu do przedszkola zamiast zasmiecac forum bankiera.
Dziadku, spójrz na ilość akcji CDR /100mln i porównaj do 14 mln akcji MOC a następnie zastanów się czy nie masz nazbyt rozwodnionych szarych komórek :) Zapewne twoje doświadczenie i pasja do inwestowania na giełdzie wzięła się stąd bo tak postanowiłeś idąc na emeryturę, czyli od dwóch lat. To przypomnę że pierwszą emisję CD Projekt robił po 2,5zł dla PKO, które ledwo dało, bo inni nie chcieli dać. Ten przedrostek Wielki w twoim nicku tylko potwierdza że reprezentujesz przerost formy nad treścią. Płacz swojej starej do koszuli nocnej a nie tu :)
Chlopcze, rzucasz jakies argumenty o "dziadkach", "emeryturze", cdr, itp - kogo to interesuje. Tu jest Molecure. Lecz swoje fobie i stany emocjonalne gdzie indziej, bo tylko zaczynasz zaśmiecać forum. Moze wizyta w Drewnicy dalaby odpowiedz na Twoje problemy - free advice :-)
Czekam, kiedy dyzurny na oddziale powie dosc tej zabawy i odetnie ci darmowe wifi :) Sz. sam siebie atakuje, prowadzac tak beznadziejnie ta firme, nie trzeba nikogo z zewnatrz
Taki, ze przepalili kase z IPO. A teraz wyciągnęli "lape" po kolejna transze. Gdyby umiejętnie spozytkowali tamte srodki, rozwijajac projekty nie tylo w laboratorium to by firma byla na innym etapie bez potrzeby kolejnych dodrukow. Ale jest jak jest i jest tez kogo obarczac za ten stan rzeczy.
Nie mam szklanej kuli. Rownie dobrze moze nie byc zadnej kolejnej emisji. Mi chodzi bardziej o polityke tego zarządu ktora doprowadzila do tego stanu rzeczy, ze potrzebna jest/byla emisja.
Nie trzeba filozofa aby stwierdzić, że nikt o zdrowych zmysłach nie wchodzi na forum spółki i zaczyna siać dezinformację. No chyba, że ALTRUIZM ale ta forma wymarła jak dinozaury. Robisz to bezinteresownie? W jakim celu? ODPOWIEDZ bo mnie fascynuje takie bezinteresowne działanie i chciałbym poznać mechanizm który się za tym kryje.
Wejście w badanie kliniczne to śmierć dla spółki
Galapagos policzył i zdecydował się na pewne straty by dalej nie wtapiać
Ale Sz nie przyzna się do porażki i będzie starał się jak najwiecej z tego wydoić
Jest to pewien trop. Gdyby przyznal to rok temu to kurs dzis bylby miedzy 4-7 pln. A emisja bylaby tez za odpowiednie pieniadzenizej, takze moze rzeczywiście brnie w to jak sztuka dla sztuki. Na pewnym etapie FDA go i tak odesle po prostu do przedszkola tam gdzie jego miejsce
Dnia 2023-07-24 o godz. 13:45 ~Wielki_Gatsby napisał(a): > Jest to pewien trop.
Wypisywanie tego typu teorii nadaje się pod paragraf. A jak wiadomo ten paragraf podchodzi od niedawna pod kodeks karny i za pomówienia w internecie grozi już 2 lata. Tu już nie chodzi o Szumowskiego ale działanie na szkodę spółki, której jest prezesem. Prezes Inpostu już by dawno zrobił z tobą porządek ale tu jeszcze możesz sobie pozwolić na taryfę ignorancji ze strony prezesa bo zapewne człowiek jest mocno zaabsorbowany pracą i zwyczajnie nie ma czasu gonić takich głupków tam gdzie ich miejsce.
Facet, to jest forum a nie kolko gospodyn wiejskich czy kolko rozancowe wychwalajace pod niebiosa watpliwej klasy posuniecia pana sz. Nie podoba sie, to lotta luck, nie musisz uczestniczyc w tej dyskusji. A tak naprawde pytalem, w ktoryms z postow zebys przedstawil jakies pozytywne aspekty tej polityki zarzadu. I... Nastapila pustka
Ja cie dziadku nie mam zamiaru uświadamiać ani tym bardziej wychowywać a będąc uczestnikiem forum należy zachować podstawowe zasady kultury i zasad zachowania. Twoje pisanie tutaj i kilku innych to wyłącznie pomówienia i wyssane z palca pseudoinformacje nt.prezesa i spółki. Tylko tyle mam ci do przekazania delikwencie.
Jeden hint zapodal sam sz. czyli emisja polaczona z partneringiem. W modelu jak na RYVU. Czemu tego nie zrobil, bo prosciej jest wepchnac akcje jakims fundom. Firma podpisująca partnering przeswietlilaby sz. i czasteczke, fundy no coz... To nie ich cash
Dnia 2023-07-24 o godz. 18:27 ~Wielki_Gatsby napisał(a): > Jeden hint zapodal sam sz. czyli emisja polaczona z partneringiem. W modelu jak na RYVU. Czemu tego nie zrobil, bo prosciej jest wepchnac akcje jakims fundom. Firma podpisująca partnering przeswietlilaby sz. i czasteczke, fundy no coz... To nie ich cash
Ale skąd wziąć tego partnera chętnego do objęcia akcji? Ja myślę, że zarząd by tak chciał zrobić jak piszesz, ale się nie dało.
No i jest naczelny clown forumowy, maskotka cyrku, obronca przegranego CEO - mr. botoks vel biotech Dawaj chlopcze, zasuwaj z argumentami bo sz. wymierzy ci pare batow, ze pozwalasz go tu tak "obrazac" :-) Dawaj cos o procesie sadowym, to zawsze dziala
Dnia 2023-07-25 o godz. 13:51 ~Wielki_Gatsby napisał(a): > obronca przegranego CEO - zasuwaj z argumentami.
Argumenty są takie że wszystko będzie rosło a moc będzie szorował po brzuchu, a ty dziadku ubrany w te akcje będziesz dostawał co dziennie większych spazmów :))