Zakończenie projektu Genomiczna Mapa Polski przez spółkę stowarzyszoną
Podstawa prawnaArt. 17 ust. 1 MAR - informacje poufne.
Treść raportu:
Zarząd Inno-Gene S.A. („Emitent”, „Spółka”) powziął w dniu 20 lipca br. od spółki stowarzyszonej Central Europe Genomics Center Sp. z o.o. ("CEGC") informację o całkowitym wykonaniu projektu Genomiczna Mapa Polski 2. Projekt został zrealizowany dzięki wygraniu procedury przetargowej nr PN 454/2019, której zamawiającym był Instytut Chemii Bioorganicznej PAN. Emitent informował o projekcie komunikatem ESPI nr 13/2019 z dnia 18 listopada 2019.
CEGC poinformowała, że zlecenie zostało w pełni wykonane bez opóźnień i kar umownych. Realizacja umowy zakończyła się w dniu 31 stycznia 2023 roku, strony podpisały odpowiedni protokół końcowy i dokonały rozliczenia finansowego. Zamawiający przyjął raport końcowy bez zastrzeżeń.
Realizacja kluczowego elementu projektu umożliwi konsorcjum przejście do etapu komercjalizacji powstałych baz danych i narzędzi bioinformatycznych. Spółka zależna Emitenta tj. Centrum Badań DNA , jako partner biznesowy konsorcjum w zamian za wniesiony wkład własny do projektu w kwocie ponad 11 mln PLN, będzie posiadała dostęp do całej wytworzonej infrastruktury.
Emitent podaje do wiadomości niniejszą informację ponieważ może mieć wpływ na skonsolidowane i jednostkowe sprawozdanie finansowe.
Ciekawe info, bo z tego wynika ze do rozliczenia 30 mln wpadnie nam na q1/q2 2023
Wiec powinna sie pojawic niedlugo korekta raportu za q12023 o wyniki CEGC
Jakby nie patrzyl projekt warty byl prawie 64 mln zlotych, rozliczone bylo ok 50%
Dobrze ze to dowiezli, wklad 11 mln w infrastrukture.
Marta widzę, że robisz wszystko zeby kurs polecial niżej
Przestraszeni oraz czytający Twoje wypiciny może Ci uwierzą
Ja spokojnie czekam bo tracisz wtedy kiedy sprzedasz
Nic nadzwyczajnego, że ludzie są przestraszeni bo raportu nie przekazali
Ale wielu z Was będzie zaskoczonych jak kurs pójdzie dużo bardziej do góry po odebraniu akcji
Kierunek 3zl. Kubek jak zwykle będzie naginał rzeczywistość i pisał że on do kupujuje bo siedzi tu od 10 lat więc się zna. Nie dajcie się temu pseudo inwestorowi razem z zakonem. Powyżej podbiłem mój stary post w którym wyjaśniam cały zakon
To ESPI ma pewnie tyle współnego z rzeczywistością, cp dostawa testów do Indii i kariera Janoszek w Hollywood. Będzie z tego dewidenda jak ta ogłoszona w styczniu 2021.