Sposob traktowania Obligatariuszy przez Brastera karygodny - nie mający nic wspólnego z profesjonalizmem , rzetelnoscią i zwykłą uczciwością. Co na to KNF, Sad Gospodarczy itd
I dlaczego mój komentarz został usunięty?
Mówię to co myślą wszyscy obligatariusze. Powinny być już dawno wykupione od nas, ciągły brak informacji, brak spłat (nawet w małych a regularnych transzach). Tu struna została już dawno przeciągnięta i mamy tego dość. Nie chcemy nic ponad to co nam się należy..
O to to to.... nic więcej nie chce tylko niech oddadzą co pożyczyli! Więcej już ode mnie nic nie dostaną i bede wszystkich przestrzegał przed tą pseudo firmą!
Jak chcesz, ja wole kase a nie bezwartościowe akcje. Obligacje różnych serii mają różne ustalenia. Ja mam A które to nie miały być wymieniane tylko wypłacane w transzach. Czego oczywiście nie dotrzymali.
Jeszcze jakiś czas temu się tym przejmowałem, dziś po tym jak przez LATA ta firma robiła mnie na kase i miała mnie gdzieś, ja też dziś ją mam gdzieś. Moja historia z nią zaczyna się w 2016r i powinna już dawno się zakończyć (wykupem jak obiecywali i kilkukrotnie przekładali). Btw, obligacje są też zabezpieczone. Zwyczajnie mam już dość robienia mnie na kase. KPW?
....a jeśli nie padnie, to co będzie dalej???? Nic, oprócz dalszej "działalności" w modelu biznesowym wzorem lat ubiegłych. Na co jeszcze liczysz??? No chyba nie na to, że odzyskasz swoją kasę.
Panowie
Powoli
Fakt powoli rozwija się sprzedaż
Ale to lepsze nóż złomowanie linii technologicznej
Tu będą jeszcze zyski
Są pomysły jak linię produkcyjną zastosować do innych niż dotychczas zastosowań
Co powiecie na elastyczne ogniwa fotowoltaiczne?
A wyświetlacze AMOLED?
Samo AI spółki wreszcie się przebije
Zezłomowanie spółki to najgorsze rozwiązanie dla właścicieli obligów
Ja mam sporo obligacji i wolę by spółka się dalej rozwijała !
Przestań pisać bzdury, jakie powoli???? Ta spółka ma 48 tys. przychodu za 1q. Ty to kumasz????Znajdź wpisy Reda o historii spółki, o ich "rozwoju". Czy wiesz, jaki jest czas od ostatniej umowy? A sprawdź ich stronę internetową? Zobacz wpisy! Są sprzed kilku lat!!! To nie jest żart, to jest żenada.
Oczywiście że akcje da się sprzedać
Obroty rzędu 1 mln nie są tu niczym dziwnym
A ciśnienie na położenie firmy jest dla mnie niezrozumiałe
Dziś czterdzieści pare tysi jutro czterysta
Tak to jest
Pa pa ptysie
Bledne rozumowanie. Nie ma cisnienia na zamkniece firmy (przynajmniej z mojej strony). Jest jedynie rozczarowanie, rozzalenie, brak wiary i chec odzyskania wlasnych utopionych u nich pieniedzy.
Ja tam osobiście za nimi nie przepadam ale to chyba już przesada.. Jak niby blokują? Zabraniają sprzedawać? I w Polsce i za granicą? Pomysł ciekawy ale nie potrafili tego rozreklamować/sprzedać. Nie przerzucaj winy zarządu na na innych.
Jak mozna nie realizowac zatwierdzonego sadownie ukladu, nie korygowac komunikatu Spolki o wyplacie za obligacje w grudniu 22 i miec obligatariuszy w d…..? Co to za zarząd ? Nierzetelny w biznesie
Gdyby tak było, to myślisz, że prezes ryzykowałby utratę tak intratnej posady.....na chwile obecną wszystko "idzie zgodnie z planem", wiadomo czyim. Myślisz, że brak podpisu biegłego, wielomiesięczne zawieszenie notowań i wieli innych działań, o których rynek nie ma bladego pojęcia, są przypadkowe?
Umiejętne wykorzystywanie prawa, czasami balansując na jego pograniczu nie jest jednoznaczne z jego łamaniem. Niektórzy nazywają to "manipulacją", ale wnioski każdy powinien wyciągć sam....
Rozumiem, ze akceptujesz działania na granicy prawa przynoszące zyski prezesowi i jego żonie jednoczesnie werządzajace znaczna szkodę akcjonariuszom i obligatariuszom.
Dla mnie to działania na granicy defraudacji i malwersacji, albo nawet przekraczające tę granicę