wszystko pokażą wyniki za 2 i 3 kw. Ale iczę na poprawę wyników. Ja wszedłem i jest bardzo duże prawdopodobieństwo na lepszy przychód(to jest pewne) i lepsze zyski (dwa wymienione czynniki wyżej) Niskie euro i dolar mamy tani teraz, lipiec. A to jest 3 kw. Ale już w 2 kw. mieliśmy tańszy fracht i silniejszego złotego jak w 2 kw 2022.Bioplanet we wrześniu 2022 (smak natury), październiku 2022 (naturavena) przejął dwie firmy, one się dołożą do wzrostów przychodów
https://www.portalspozywczy.pl/owoce-warzywa/wiadomosci/bio-planet-podpisal-przedwstepna-umowe-z-naturavena,215308.htmlSpółka liczy na kontynuację trendu wzrostowego między innymi dzięki rozwojowi usług dropshippingowych dla sklepów internetowych oraz dalszemu rozwojowi eksportu. „Do grona naszych rynków zagranicznych w ostatnim czasie dołączył Katar, mamy nadzieję na dalszy rozrój eksportu do tego i innych krajów” – podkreśla Sylwester Strużyna.
Problem to zadłużenie ale malejąca inflacja i oczekiwania na obniżania stóp procentowych jeszcze w tym roku daję kolejny czynnik na poprawę wyniku.
A jeśli zadłużenie jest w euro to kolejny czynnik na zmniejszenie kosztów finansowania długo.
Ja się załadowałem i czekam na dobre wyniki. Nie namawiam, pokazuję tylko czym się kierowałem gdy kupowałem Bioplanet.
A jak będzie, czy dobre wnioski wyciągam to się zobaczy.