• Beneficjent silnego złotego Autor: ~Zysk [89.64.87.*]
    Czekam na dobre wyniki. Jest to firma która większość towarów importuje w dolarze i euro. Te wszystkie orzechy, nasiona, owoce suszone, i produkty ekologiczne. To zapracuje na większy zysk do niskiej bazy w 2022. Firma poczyniła dużo inwestycji i teraz będą tylko coraz lepsze wyniki.
    Spadek cena frachtu kontenerów to drugi plus który ułatwi firmie osiągnąć lepszy zysk.
    Tu tylko wzrosty, odbijamy od niskiej bazy zrobionej przez sypacza. Kto się załapał, był odważy to gratuluję.
  • Re: Beneficjent silnego złotego Autor: ~re [109.206.213.*]
    jakie wzrosty przewidujesz ?

Wszystko pokaże tak na prawdę sprzedaż po wakacjach.
  • Re: Beneficjent silnego złotego Autor: ~zysk [89.64.87.*]
    wszystko pokażą wyniki za 2 i 3 kw. Ale iczę na poprawę wyników. Ja wszedłem i jest bardzo duże prawdopodobieństwo na lepszy przychód(to jest pewne) i lepsze zyski (dwa wymienione czynniki wyżej) Niskie euro i dolar mamy tani teraz, lipiec. A to jest 3 kw. Ale już w 2 kw. mieliśmy tańszy fracht i silniejszego złotego jak w 2 kw 2022.Bioplanet we wrześniu 2022 (smak natury), październiku 2022 (naturavena) przejął dwie firmy, one się dołożą do wzrostów przychodów
    https://www.portalspozywczy.pl/owoce-warzywa/wiadomosci/bio-planet-podpisal-przedwstepna-umowe-z-naturavena,215308.html
    Spółka liczy na kontynuację trendu wzrostowego między innymi dzięki rozwojowi usług dropshippingowych dla sklepów internetowych oraz dalszemu rozwojowi eksportu. „Do grona naszych rynków zagranicznych w ostatnim czasie dołączył Katar, mamy nadzieję na dalszy rozrój eksportu do tego i innych krajów” – podkreśla Sylwester Strużyna.
    Problem to zadłużenie ale malejąca inflacja i oczekiwania na obniżania stóp procentowych jeszcze w tym roku daję kolejny czynnik na poprawę wyniku.
    A jeśli zadłużenie jest w euro to kolejny czynnik na zmniejszenie kosztów finansowania długo.
    Ja się załadowałem i czekam na dobre wyniki. Nie namawiam, pokazuję tylko czym się kierowałem gdy kupowałem Bioplanet.
    A jak będzie, czy dobre wnioski wyciągam to się zobaczy.
  • Re: Beneficjent silnego złotego Autor: ~Ekoinwestor [80.51.34.*]
    Dobre,
    Spółka musi wrócić z 2 fixów. To kilka miesięcy dla bystrych na dobranie. Obstawiam że w 4Q będzie już na ciągłych.
    Na ciągłych już tak prosto nie będzie kupić tanio.
    Obstawiam powrót szybki do ceny ponad 20 zł i jak to co pisałeś potwierdzi się w wynikach do 30 dzyszek,

[x]
BIOPLANET -2,75% 21,20 2025-11-14 15:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.