Co prawda jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale faktycznie coś wam (alki, dzbanki, PS-y itp) kurs odjechał od tych 3 zeta :D Ktoś "większy" wam podebrał z prawej? A może ty wy sami bo szefo przełożył wajchę?? :D
Po prostu nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, nigdy nie pisałem o 3 zeta. BTW chyba przeoczyłeś że zanim wzrosło dzisiaj o 5% spadło o 70%, przy jakiej cenie rozpoczęliśmy dyskusje na forum kilka lat temu? Podpowiem nie 4.4. Przy 15 pisaliście że będzie 30 i teraz ja nie miałem racji bo podskoczyło na 4.68...buahaha
No dobrze nie pierwsze, a kolejne, które zostaną zasypane. Nie pierwszy i nie ostatni raz, zaraz raport, więc będzie sypanko, a później bezsukcesowe FM2 i dalsze sypanko. Ale, że teraz trochę podbiją to może nawet 4,4 po raz kolejny się obroni.
Hahaha!
Komuś to odjechał, ale zdrowy rozsądek. I to dawno temu.
Klauny się cieszą, bo pierwszy raz od n miesięcy zobaczyli wzrost powyżej 2% xD Piękna logika. Trzy kroki w tył, jeden do przodu...a ci szczęśliwi xD
Niech rośnie w brud do tych obiecanych 30. Jakoś geniusz nawet pisał, że tu będzie jak z Jaworznek xD Pewnie ha, jak na razowego psycho-fana przystało.
No ale ok ok. Niech już rośnie (hahaha), bo w końcu trzeba się tego ścierwa pozbyć. Na obligacjach bym więcej zarobił przez te 3 lata xD
jasieńku drogi ,rozumiem że masz podgląd sprzedaży w chinach ? wyluzuj misiaczku do końca kwartału jeszcze 7 produkcji ,timberman to poczatek w chinach ,sądzisz że ktoś kto poświęcił 2,5 roku na zeszmacenie kursu robił to bezinteresownie ? poszuka lepiej negatywów i podziel się nimi ze mną ,,,,,,rozumiem dywidenda mała ? ale tutaj też punk widzenia od punku posiadania zależy ,,,,,,,,,
żeby misiaczku nie przeciągać , które dane z raportów r/r wykazują negatywny sentyment ? co do /prowadzenia/ kursu ,rozumiem że od pamiętnych 5 shortów nie zaobserwowałeś duszenia każdej próby wybicia ? czyli co ? przypadki ?
Dopiero miało być szmacenie kursu pod historyczne wyniki za 2022 teraz pod chiny (strzelam że od początku przyszłego roku to będzie szmacenie pod FM3)... ehhh... coś niezdecydowani Ci nasi naganiacze...
Bo to taka spółka xD Wychodzi na to, że nadaje się tylko do szmacenia. Może za to, jak Zbytnio szmacił swój własny akcjonariat?
Tutaj mogą być raporty, umowy, Chiny, Indie i nawet Atlantyda. Kurs idzie teraz boczniakiem a jakiekolwiek wybicie ponad 5% będzie tłumione przez tych, którzy chcą się pozbyć gniota.
W ciągu roku nie będzie tutaj nawet 7,5zl.
Nie dajcie się nabrać "nienajnowszemu", bo to forumowy głuptasek, co już nie raz udowodnił (ot, choćby swoim pociągiem w tym temacie). ha natomiast jest inwestorem od kilku groszy a do tej pory zarobić nie umie - więc powie wszystko, aby próbować robić z siebie "rzetelnego analityka" tejże perełki xD
Kiedyś pisałem o nadszarpniętym zaufaniu i związanym z tym negatywnym sentymentem do spółki (chyba gdzieś przy okazji przesunięcia HotD zdaję się) to mnie zwymyślał pewien jegomość że jakiś sentymenty widzę... no to teraz jest czarno na białym... nie ruszył tego "hisoryczny" raport roczny, nie ruszyły chiny, nie ruszą tego wyniki za 3q i 4q. Można by rzec że w 2023 rok możemy się już rozejść bo tu się nic nie wydarzy...
co wy tak sie tasujecie do tych chin coś sobie ubzduraliście i wciskacie nam w usta, że niby naszym zdaniem timberman w chinach odmieni losy kurs xD Czy wy jestescie niepoważni? jeżeli nie jesteś głupi to takie wypisywanie głupot mam na celu zakrycie faktycznych osiągnięć spółki ale jakie to są osiągniecia, to juz pozostawiam inwestorom
nie ma sensu podawać na tacy informacji, bo jeszcze oplują
"do końca kwartału jeszcze 7 produkcji ,timberman to poczatek w chinach"
"jak będą wyniki z Chin wtedy zobaczą 3 zł hah"
"Wsiadajcie do pociągu spadzie bo zaraz będziecie łapać w biegu"
"Od jutra nowy zapach niewyobrażalnej ilości CNY"
"20 07 TIMBERMAN wydany w CHINACH dodatkowo 7 pozycji do końca kwartału /3/ timberman zaczyna przygodę forka z chinami"
I to nie my się niezdrowo podniecamy i zakładamy 5 wątków po 5% chwilowego wzrostu. O tym twoim Timbermanie nawet nie wspomniałem tylko całościowo o chinach. I to nie my wywołaliśmy temat Chin. Wciskanie innym wypowiedzi które nie padły z ich strony już pominę bo to akurat Twoja domena. Jeżeli Ty nie byłbyś głupi wiedziałbyś że obecna sytuacja na spółce jest efektem działań i zaniedbań zarządu spółki bo tu już nikt nie chce kupować kota w worku tylko czeka czy słowo powiedziane faktycznie zostanie zrealizowane. Nie ma tu zakupów pod predykcje przyszłych zysków i wydań bo ulica się zwyczajnie zraziła... a stagnacja na kursie jest tylko wypadkowa całej tej sytuacji... I dopóki to się nie zmieni, dopóki z 4-5 premier rocznie będą zostawały 2 lub 1 które i tak będą przesuwane nie się tu nie zmieni po raportach i espi z treścią "coming soon"... czy Ci się to podoba czy nie...
Nie ma się czym przejmować zbynio z rodzinką pewnie znowu grubą bańkę w tym roku zgarną, a, że akcjonariusze nie będą mieli okazji do zarobku to co tam xD Cieszmy się milionami zbynia, on na pewno dobrze je wyda xD Ha i nienajnowszy też zadowoleni, bo nie będa musieli płacić podatków. Same plusy xDDDDDDD
Zamiata to was rzeczywistość od 3 lat. Kto ma/miał rację widać na kursie wam zostają dziecinne pyskówki na forum które wygrywacie jedynie w waszych głowach. Oszołomy to zakładały wątki 2dni temu że rakieta startuje i spadziny zostają na peronie.
To kieruj te swoje dywagacje do tych osób a nie piszesz 'was'.
A problemy życiowe to mają osoby które ciągle przebywają na forum spolki która uważają za najgorsze dno. Można tak sobie siedzieć kilka dni czy tygodni prowadząc jakaś osobistą krucjatę ale tyle czasu to popada w jakiś obłęd.
Jak ja gdzieś utopiłem to się zabieram i idę gdzie indziej.
A forka trzymam sobie na long i dlatego nie wchodzę tutaj zbyt często. Jest teraz dobry czas na kółka na innych spółkach i na tym się koncentruje. Ale widac każdy ma swoje priorytety. Niektórzy muszą znowu pisać to samo poraz n-ty i udowadniać coś co większość ma w głębokim poważaniu.
No i dlatego mówie "was" bo 99% z właśnie "was" używa tej samej retoryki co oszołom nienajnowszy. Kwestionujesz prawo pisania na forum osobób które mają inne zdanie niż Ty. Ciągłe pytania po co jestesmy na forum i prostujemy wasze kłamstwa, rozumiem że większość z was ma prawdę w głębokim poważaniu. Wiele osób które tu są i uważają że spółka zawiodła miały albo mają akcje, wiele z nich nie uważa że zleci wiele niżej niż 4,5. Natomiast "wy" nie umiecie czytać ze zrozumieniem każde zdementowanie kłamstwa oznacza że ktoś jest trolem który mówił że będzie 2 zł. To czy tu będzie 5 czy 6 nie zmienia faktu że ta spółka zmarnowała ostatnie lata i niedowiozła wielu obietnic. Swoją drogą nie wiem skąd to przekonanie że spędzanie czasu na forum jako naganicz na wzrosty spółki która ciągle spada to super sposób spędzania czasu ale jak już ktoś wchodzi z Wami w polemikę to traci czas...
W porównaniu do 'Ciebie' a nie 'was' ja tak nie pisze i nie mam takiej retoryki. Nie raz pisałem dlaczego tutaj nadal mam akcje i jaki mam cel. Co się dzieje widzi każdy i ma do tego swoje zdanie. A ta wymiana argumentów w każdy wątku do niczego nie prowadzi - ciągle widzę jedno i to samo. Ciągle te same wypowiedzi nakrecajace jedna i druga stronę.
I trzeba być totalnym ignorantem pisząc że to jest prawda a inni kłamią. To jest po prostu twoje zdanie a inni moga mieć swoje. Trzeba mieć trochę pokory w swojej wypowiedzi co polecam każdemu - jednej i drugiej stronie.
I nie kwestionuje prawa pisania na forum ale cel siedzenia tutaj i tracenia na to czasu. Ja wolę tracić czas w inny sposób niż pilnować jakieś forum spolki która uważałabym za dno. Monitorowania ciągle wpisów i demontowania jak ktoś coś napiszę nie po mojemu.
nie moge sie do końca zgodzić. Swoje zdanie lub opinie każdy może mieć ale jeśli dana osoba pisze ze kurs spada od 2-3 lat to nie jest to opinia tylko FAKT i nie można powiedziec ze kazdy ma swoją racje. Możesz mieć swoje zdanie czy trzymac akcje czy też nie i to bedzie tylko twoja sprawa
Ok tylko teraz podaj posta gdzie ktoś pisał że od 2-3 lat to rośnie. Trzeba być ignorantem żeby tak pisać. Tutaj jest mowa o zupełnie innych rzeczach.
I dokładnie o to chodzi - każdy sobie inwestuje jak mu się podoba i po co miliony postów w jedna czy druga stronę. Do porzygu.
Owszem mogę nazywać kłamstwem pisanie o tym że for jest w top5 gamingu, wrzucanie linków do gier które nie maja z for nic wspólnego sugerujące że jest inaczej itd wolisz lepiej spędzać czas niż monitorując ciągle wpisy osob o innych poglądach? A co właśnie robisz XD nie tracisz czasu dokładnie tak samo jak ja tłumacząc mi że nie mam racji? Czy w jakiś magiczny sposob ma to więcej sensu bo jesteś zwolennikiem spółki? Nie.
Fox pojawił się pierwszy raz od około miesiąca ty i twoi koledzy jesteście dzień w dzień i tworzysz, tworzysz tworzysz tworzysz a jak wam się znudzi to dalej tworzycie
Nie potrzebuję twojego pozwolenia do tego. A wy dalej kłamcie kłamcie zakładajcie wątki o rakietach po 1 dobrej sesji, piszcie bajki o tym jaki to sukces for odniesie w Chinach a jak ktoś Wam prawde powie róbcie problem z tego ktoś wam wytknął kłamstwo kompletnie pomijając meritum sprawy.
w parkiecie jest art /płatny/ dotyczący cooking simulator /nie od for/ tylko on wskazuje stopień trudności i potencjał sprzedażowy w chinach ,czy to też kłamstwo ? a timberman to dopiero początek i przetarcie szlaku ,tym bardziej że to co idzie do chin już istnieje i nic nie kosztuje ,tylko adaptacja
A co ma artykuł płatny dotyczący cooking Simulator /nie od for/ do for? :) Mysle że obecność for w Chinach nie wpłynie istotnie na wyniki (będą raporty to będzie weryfikacja) , po zachowaniu kursu widać że rynek widzi to tak jak ja ,nie mam nic przeciwko żeby raport pozamykał wszystkim niedowiarkom usta ale póki co nic na to nie wskazuje.
Ja nie wiem po co robicie po raz kolejny g**noburzę. Niedługo szacunki i wtedy zobaczymy na ile kto ma stalowe jaja a także czy siusiumajtki będą walić PKC. Póki co w Spółce nic się nie zmieniło. Dryfuje po oceanie bez celu od kilku kwartałów raz na fali i wiaterku a raz ze sztormem. FM2 też tego nie ruszy chyba że na 5-10% ale to dla starych inwestorów chyba mało interesujący wzrost. Wzrosty zobaczymy przy THOTD2 jeśli wcześniej wydadzą FM2 który będzie lepszy niż FM1 w rankingach. Premiera FM2 pozwoli na wywalenie kolarzy i utrzymanie 5 zł. Póki co nic ponad 5 zł bez premiery THOTD2 ja osobiście nie oczekuję bo jednak Q2 będzie jak napalam ale co ja tam wiem....
Co do samych CHIN, nic to nie ruszy kursu ani wyników. Przekonacie się w raporcie za Q3 jeśli w Q3 nie wyjdzie FM2 co na chwilę obecną również obstawiam. Tutaj zarobią tylko longterm, na krótko wchodzący będą liczyć tylko straty więc lepszy marazm niż skoki jak ostatnio sprzed kilku dni... ale co ja tam wiem...
Dokładnie. Czas pokaże. Forek nie jest obecnie na ganianie się tematami codziennie a raczej w oscylacjach miesięcznych/kwartalnych. Pisanie o rakietach czy o szambie obecnie pomijam - jakby dla mnie nie istniały posty bo to właśnie piszą te 'oszolomy'.
Ja traktuje forka na long jak kiedyś inna spółke. A kręcę kółka gdzie indziej.
Zdrówka i dobrych inwestycji!
Nie. To moje pierwsze posty tutaj od ponad 2 tyg i zaglądam tutaj co kilka dni. Możesz sobie przejrzec wątki jak chcesz. Udzielałem się kiedyś więcej. Tylko teraz nic nadzwyczajnego się nie dzieje to po co wchodzić.