• I to by było na tyle Autor: ~Golas [37.47.126.*]
    Kolejna rakieta za rok
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.114.*]
    Dokładnie. Ostatni gasi światło
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~uprzejmy [83.8.223.*]
    no to obserwować proszę.

• Re: I to by było na tyle Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.112.*]
    No obserwuje i widzę że ładnie ubranka powyżej 60 groszy leżą, no no za pół roku będziecie zdejmować po 0.30 groni hahaha
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~Alldom [31.0.76.*]
    Wszystko możliwe, tylko dlaczego bez poważnego infa ktoś zrobił taki wyskok do góry? Zawsze w takich sytuacjach sprzedawałem część towaru, ale tym razem wstrzymałem się, bo marazm nie trwa wiecznie. Było zbieranie po 0,40 zł, teraz jest po 0,50 zł. I dopiero blokujący pakiet na sprzedaży stoi na 0,62 zł, a wcześniej stoją jakieś ochłapy.
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.116.*]
    Stoją? Chłopie spółdzielnia przelewa z konta na konto i karmi leszcza , na bieżąco mogą tobie wrzucić z 200.000 papiera jak postawisz kupno. Chwilowo to i do 0.70 podbiją tylko czy zdążysz wyrzucić ?
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~Alldom [31.0.76.*]
    To że spółdzielnia generuje duży obrót przerzucając między kontami to oczywiste. Miałem postawione 4000 szt po 0,44 zł i jakoś mi nic nie wrzucili.
    To chyba oczywiste, że chodzi o nakarmienie leszcza wyżej niż się zebrało . Większość planktonu ustawiona nisko widząc wzrost szybko podnosi zlecenia 54/56./58 i w końcu dostają co chcieli tylko że 20/30% wyżej niż zakładali. Po kilku miesiącach spadków znudzeni oddają i kółeczko się kręci
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~Wedkarz [5.173.31.*]
    A ten co rano zbierał wujem po 63 z lewej tez pewnie był znudzony, jak Ci co odleszczyli Bumech po 3 zl
    Ci ty masz z tym Bumechem, co ty porównujesz? Chyba z komputera prezesa piszesz. Jak PLM ma być drugim bumechem to niech zacznie kopać węgiel, kupi kilka pokładów i będzie co wycenić bo w tej chwili to za dużo tego majątku nie ma . Piekna świeca dziś wyrysowana, ja taka nazywam WIELKIM UBIERANIEM
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~Misiek [31.61.185.*]
    HBM,
    Jak już piszesz o świecach to napisz co widzisz na wykresie miesięcznym czy rocznym.
    Pozdrawiam
    Misiek
    Na spekule kreski długoterminowe nie mają znaczenia ale powiem tobie co widzę na szerokim rynku , sierpień pogorszenie nastrojów a wrzesień i październik tradycyjnie . USD PLN w pięknym punkcie, wyprzedaje wszystkie śmieci do końca i zmywam się dokupić obligacji i dolara , moje fundusze obligów zrobiły w 7 miesięcy 22%
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~aaaa [194.9.245.*]
    pamiętajcie o podstawowej zasadzie - nigdy nie należy ufać osobie, która cały dzień siedzi na forum spółki i pisze o tym, jak to spółdzielnia ubiera naiwnych! jak zobaczycie taki wpis, to zastanówcie się dobrze: co taka osoba chce uzyskać?
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~Serek [5.173.65.*]
    DYOR
    Zapamiętaj mnie bo byłem tu pod tym samym podpisem rok i dwa trzy lata temu . Byłem i jestem na wielu innych i uważam że cel jest jeden , uratować swieżaków przed ubraniem siebie w akcję . Wieje lat temu gdy zaczynałem na GPW kupowałem takie naganianie na podbitkach a później latami czekanem aż wyjdę z pozycji . Wiem, współdzielenia nie lubi takich forumowiczów bo trudno ubrać. Prezes niech się za rozwijanie firmy weźmie a nie spekulacje
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~Wedkarz [94.254.221.*]
    Prawdziwie dobry człowiek jesteś, dobrze ze na Bumechu jak zbierałem miedzy 3-6 nie posłuchałem takich doradców tak jak i tych co mówili ze bedzie 200. Idź kupuj obligacje i USD, a jeszcze lepiej Bedzin, będziesz bogaty bo tam mówili ze bedzie 1000. Nie wiem co bedzie tutaj ale spolka z takim potencjałem o kapitalizacji niespełna 20 mln to śmiech na sali i może dlatego w końcu ktoś to zaczął rwać ?
    Człowieku Bumech rósł razem z wyceną węgla,jak Mercator z wyceną swoich rękawic i wolumenem sprzedaży. Jakim potencjałem o czym piszesz? Gdzie on jest w rentowności kontraktów a skoro są rentowne ,to gdzie jest zysk lub inwestycje podnoszące wartość spółki? NIE MA TEGO. Oni nawet w ofercie nie mają czyszczenia suchym lodem( CO2) , co w obecnych czasach jest standardem . Skup akcji to też jakąś prowizorka . Spółeczka spekulacyjna .
    Potencjał POLMAN, Przychody i zysk
    2019 rok 19.064 , zysk 1.739tys
    2020 rok 18.911 , zysk 986 tys
    2021 18.282, z. 117 tys
    2022. 16.553. Zysk 278 tys
    ŚMIECH NA SALI , tak rozwija się spółka , równia pochyła no chyba że odwrócisz tabele i rok 2019 będzie 2022 haha
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~Wedkarz [5.173.18.*]
    Staraj się może wykręcisz kolko. Bedzin ma WK minus 150 a jakie straty i gdzie kurs ? A długi Bumechu ? O stratach MRC nawet nie wspomnę. O technologii Polmana wiesz tyle co zjesz, a radzę dokształcić się bo warto
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~ghgh [89.64.39.*]
    Spokojnie panowie, nieważne kto ma rację a kto zarobi.
    Ja już wczoraj pożegnałem papier jak pisałem , wcześniej pisałem że czekam na 30/40 gr i się doczekałem,teraz czekałem na 60 i mam , dziękuję i dobranoc a jutro czyszczenie śmieciucha HURTIMEX podobne zachowanie , kilka fajnych kółek na przestrzeni ostatnich 4 lat , nie polecam wchodzić jak jest już w grze bo szybko zrobi to co POLMAN dziś
    A ile sprzedałes fantasto wczoraj po 60. Albo ile kupiłeś po 30? Uwielbiam macho piszących o kupowaniu na wymyślonych dołkach i sprzedających na szczytach. Czas pokaże co może ta spolka
  • Re: I to by było na tyle Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.114.*]
    Znów nadinterpretacja, zakładając jakiś poziom kupna i sprzedaży tzn ramy cenowe 30/40 gr rozpoczynasz kupno np poniżej 40 groszy , zakupy na takich spółkach na 3, 4 raty . Podobnie sprzedaż zakładałem odbicie do 60 gr więc ustawiam 56/57/58/59 .Peak na takich spółkach zawsze jest sekundowy i jakieś tam minimalne wolumeny , jak ustawisz 10.000 to nie wejdzie . Nikt nigdy nie wie gdzie będzie dokładnie dołek i szczyt to oczywiste. Podobnie jest na walutach choć tam płynność jest całkowita jak wskoczy np USD za 4.003 to wjedzie choćby największa pozycja. Na lepszych spółkach można sobie zakładać inne miejsca TP i wyrzucać pozycję pod każdą z nich . Staram się nie wchodzić w takie spółki za więcej niż 10 tys zł , tyle że mam takich śmieci sporo. Dziś utylizuje hurti
    Masz racje
[x]
POLMAN -6,19% 0,39 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.