tyle ,że nie mam pomysłu co w zamian. Chyba długo nie będzie alternatywy dla XTEka
Przyglądam się rynkowi OZE i czytam o wodorze. To wg mnie może być ewentualny następny krok. No chyba ,że mój drugi papier z portfela Lubawa ,którą 3mam od dobrych kilku lat na stracie
Po co wyrzucać skoro perspektywy są wciąż bardzo dobre. Ja już na kilku spółkach tak się wyprzedzałem a potem tylko patrzyłem jak rośnie i rośnie. Tu może być bardzo podobne podobnie.
Japan chce zrzucić 1/4 pakietu, Widelec przeszedł na mały pakiecik i zrealizował zysk a ja też już kilka pakietów upiściłem aby zrównoważyć portfel... Nie wykluczam że jeszcze kiedyś dokupię w przypływie wolnego kapitału ale to zależy od dalszego rozwoju sytuacji... Każdy ma swoją strategię inwestycyjną... I to są akurat zdrowe strategie :-) A Ty inwestor masz wszystko w XTPL? brrrr
Crimson ja znalazłem teraz taką spółkę co ma dwóch dużych akcjonariuszy którzy kupowali dwa trzy razy drożej niz obecny kurs. Jeden branżowy drugi wielki fundusz buy&build, której wartość księgowa na akcje dwukrotnie przewyższa obecną cenę. Poza tym od już dwóch lat po zmianie zarządu przynosi solidne zyski. To jest spółka którą prędzej zdejmą z parkietu niż XTPL. Wada jest taka że bardzo mało płynna obecnie i ciężko szybko kupić większy pakiet za rozsądną cenę.
Szydera nie trzeba stąd wychodzić aby wejść gdzie indziej - ja przyznam się bez bicia że wszedłem w nową grę loteryjną Greenx :-) stwierdziłem że za dużo płacę podatków więc liczę na taki nietypowy zwrot
Dzięki za cynk Widelec, poszukam ale żeby nie było to ja pare innych perspektywicznych spółek mam, po prostu XTPL mam najwiecej i na razie największa stopa zwrotu z obecnych.
Lubawę dobrze wspominam- kupiłam niedługo przed wojną w Ukrainie i sprzedałam kiedy się zaczęła, kurs wówczas chwilowo oszalał, troszkę dała zarobić. Ogólnie fajna spółka, ale wyniki ma ostatnio poniżej oczekiwań.