Gdy zbyt długo patrzysz w słońce to nie widzisz potem otoczenia, ty masz podobnie - przez wpatrywanie się jak w obrazek w ten tytuł nie widzisz słabości jak choćby jego promocja. Ale tak tak, same pozotywy to jedyne co widzisz.
Widzi prawdę bardzo dobrą i ciekawą grę, mimo że nie stać ich na dużą promocję, lepiej mieć dobrą grę z mniejszą promocją niż robić szajs i to mega promować, długoterminowi śpią spokojnie
Tu się zapowiada niezła gra. Jeśli w raporcie po 72h okaże się, że koszty produkcji się zwróciły (myślę, że potrzeba sprzedać około 50k kopii) oraz gra będzie miała dobre opinie (ponad 80% pozytywnych) i mało bugów to kurs może urosnąć. Nie będzie to adameczkowe 100-300% ale kapitalizacja do 20 mln byłaby możliwa.
Jeśli by tak było to kurs na pewno by wystrzelił, ale wątpię żeby tak szybko sprzedało się 50k kopii aż tak pozytywnie bym nie podchodził, jeśli wypuścili by na wszystkie nośniki jednocześnie to myślę że tak by się stało, ale jednak myślę że więcej sprzeda się na konsole. Moi znajomi co ograli demo to czekają na wersję konsolowe, lecz gdyby tak się stało byłoby ekstra
Takie occupy mars sprzedało się w ilości 20k sztuk, przy dużo lepszej rozpoznawalności i rozgłosowi, więc jak w podobnym czasie tu ma być 50k? Naprawdę bym się bardzo zdziwił, pozytywnie, ale nie liczę na to wcale
50k sztuk to może do końca kwartału i tylko jeśli będą opinie 85% wzwyż.
Raczej się szykujcie na nurkowanie poniżej 3 złotych, wtedy zobaczymy kogo kurs złapie za jaja :)
Occupy Mars wydane było w EA, poza tym oczekiwania i pompowanie były tam duże a oceny na Steam na początku fatalne. Do tego wpis na TT prezesa Playway był ciosem. Też sądzę, że 50k kopii Unholy w 72h to będzie trudne do osiągnięcia, ale jeśli by się udało to kurs powinien ładnie zareagować.
Na pewno nie będziemy mieli takiego peaku jak ocupy mars, nie ma takiej opcji, i nie ma co zaklinac rzeczywistości, najważniejsze żeby oceny były dobre, i liczę że po premierze marketing coś się ruszy