Spoko gdzieś się muszą ludzie zgadać, jednak uważam, że wstawienie w arkusz i trzymanie tego tam ma negatywne skutki. Będzie postawiona strona internetowa w weekend w tej sprawie.
Audyt chcesz robić? :) IMO nikt Cię nie dopuści - nie jesteś uprawniony - od tego są organy spólki - nawet było o tym walne.
To co możemy zrobić to projekt uchwał mając 5% na walne. Jednak tylko jako porozumienie z tego co wiem. Porozumienie wiąże się na pewno z określonymi obowiązkami.
Trzeba będzie rozważyć takie porozumienie, ale nie będzie ono miało sensu gdy obecny akcjonariusz przegłosuje porozumienie. Dlatego ważne jest aby mieć te 35%.
Jak zbierze sie towarzystwo posiadajace 25% akcji, to nikt nie przeglosuje tego towarzystwa, dlaczego? Obecnie FF wynosi ponad 75% ,czyli jest baardzo rozproszony. Dotychczas na walnym wysarczylo 17% akcji, zeby przeglosowac kazda uchwale. Zalozmy hipotetycznie, ze dotychczasowi `duzi` akcjonariusze byliby z jakiegos powodu przeciw dywidendzie, to wlasnie 25% gwarantuje powodzenie takego wniosku. Stad przychylam sie do tej inicjatywy i dolaczam swoje 41 tysiecy.
Na forum bankiera KAŻDY może sobie wpisywać co chce i wartość tych treści jest nie do sprawdzenia. A zatem...
Porozumienie akcjonariuszy trzeba przeprowadzić profesjonalnie, z dobrą koordynacją obiegu informacji.
Tu by się chyba przydało poprowadzenie przez kancelarię prawniczą.
A czy ktoś w ogóle zadzwonił do Magny z zapytaniem o komentarz do ugody i o dalszą perspektywę?
Ktoś uruchomił dziennikarzy?
Ja napisałem do pana Wiplera na adres e-mail podany w jego fejsbuku, ale nie raczył odpisać.
PAE, to działające porozumienie akcjonariuszy Elektrimu, może by ich popytać, jak to ugryźć.
Ps. Zaangażowanie zwiększone o 2k i dalej będę dobierał :)
Odpowiedź do aczuk: na podstawie KSH możesz zapytać spółkę i udzielą Ci informacji (pod warunkami zapisanymi w KSH) - musisz poprosić tylko świadectwo depozytowe z biura maklerskiego. Świadectwo depozytowe blokuje akcje na rachunku na określony czas, ale z tego co wiem mając więcej akcji możesz zablokować tylko jedną i tak będziesz uprawniony do zadawania pytań.
Dnia 2023-07-20 o godz. 10:20 ~06MAGNA napisał(a): > Mamy 669 000 sztuk i jesteśmy blisko 5%. > > Odpowiedź do aczuk: na podstawie KSH możesz zapytać spółkę i udzielą Ci informacji (pod warunkami zapisanymi w KSH) - musisz poprosić tylko świadectwo depozytowe z biura maklerskiego. Świadectwo depozytowe blokuje akcje na rachunku na określony czas, ale z tego co wiem mając więcej akcji możesz zablokować tylko jedną i tak będziesz uprawniony do zadawania pytań.
Na wątku Energi jest gość o nicu Emeryt On ma dużą wiedzę w tych sprawach . Lub na stronie http://www.forumakcjonariuszykci.pl/ on tam też mają wiedzę
Czołem Panowie (jeśli są jakieś Panie to kłaniam się nisko ;-)
Odpowiadam na ostatni komentarz żeby zachować porządek. Skoro liczy się każda sztuka to warto rozmawiać ;-) Popytałem i znajomy ma 15 tyś więc można je doliczyć do pakietu. Ja już podałem swoje 90 tyś ale będąc precyzyjnym to cyfra wynosi 95 970 szt. więc do ogólnego pakietu dorzuć proszę 15 tyś + 970 szt.
Zwracam uwagę, na zachowanie kultury, również w stosunku do osób które walczyły dużo lat aby spółka otrzymała taką kasę. Pewnie również kosztem innych wyrzeczeń. Prezes jest osobą z głową na karku, uważam, że nie lada wyzwaniem było walczyć tyle lat z taką firmą jak emitel.
Wątek dotyczy osób które potencjalnie są zainteresowane rozwiązaniem z dywidendą. Prośba aby na inne tematy związane ze spółka zakładać osobne wątki.
Dnia 2023-07-20 o godz. 14:47 ~06MAGNA napisał(a): > Zwracam uwagę, na zachowanie kultury, również w stosunku do osób które walczyły dużo lat aby spółka otrzymała taką kasę. Pewnie również kosztem innych wyrzeczeń. Prezes jest osobą z głową na karku, uważam, że nie lada wyzwaniem było walczyć tyle lat z taką firmą jak emitel. > > Wątek dotyczy osób które potencjalnie są zainteresowane rozwiązaniem z dywidendą. > Prośba aby na inne tematy związane ze spółka zakładać osobne wątki.
W sumie racja ,ale czemu nie ma żadnych komunikatów .Chyba obserwuje kurs akcji
Kolego, a co miał robić ten nierób? Jakim szacunkiem?? Przecież od zarania dziejów kundel siedzi, nic nie robi, żadnych informacji na temat... Na pohybel takiemu.. Amen.