• SFD dużo mniej widoczne na Fame MMA Autor: ~ŁukaszBB [178.62.80.*]
    Dlaczego SFD jest dużo mniej widoczne na Fame MMA? Myślałem, że taką firmę stać na TOPkę w reklamach, a tu taka niespodzianka. Słabo to wygląda.
  • Re: SFD dużo mniej widoczne na Fame MMA Autor: ~foxinvestor [213.134.181.*]
    Dnia 2023-07-18 o godz. 13:14 ~ŁukaszBB napisał(a):
    > Dlaczego SFD jest dużo mniej widoczne na Fame MMA? Myślałem, że taką firmę stać na TOPkę w reklamach, a tu taka niespodzianka. Słabo to wygląda.

Skoro mamy eksperta to poproszę o informację co sprawia, że "słabo to wygląda", jestem szalenie ciekawy podstaw które za takim stwierdzeniem stoją ;) Bo skoro głosisz takie opinie to zapewne wiesz dokładnie chociażby:
    - ile spółka płaci Fame za reklame
    - ile spółka zarabia dzięki reklamie w Fame
    - jaki jest bilans tych akcji reklamowych
    - gdzie ewentualnie spółka zamierza lokować "oszczędzone" na ograniczeniu ekspozycji na Fame środki
    Wiesz takie rzeczy, prawda? :)

Powyżej oczywiście pytanie retoryczne. To naprawdę niesamowite, że trafiają się "specjaliści" jak ty.
    PRZYJMIJMY, ze faktycznie SFD jest mniej widoczne na Fame, nie wiem, nie oglądałem. Rozumiem, że gdyby dotychczasowa współpraca (dane wymyślone) kosztowała spółkę powiedzmy 1mln, spółka generowałaby dzięki tej promocji 1,05mln "zysku" (po odliczeniu kosztów produktów, obsługi, itp) i nagle SFD stwierdza, że rezygnuje z kampanii z 5% rentownością na rzecz innej. Przez co zostaje z Fame na poziomie np 500tys za ekspozycję, by bardziej istnieć w świadomości klientów, niekoniecznie nastawiając się na zysk krótkookresowo a pozostałe 500tys inwestuje w kampanie reklamowe np Hummy/sprzedaży na Ukrainie/jakichkolwiek innych działań promocyjnych z rentownością np 15%. Nie pisz na bankierze tylko od razu do działu marketingu SFD, że GŁUPIO ROBIĄ/NIE STAĆ ICH wybierając potencjalnie rentowność 15% zamiast 5% bo "mniej ich widać" na gali freakowej. Gdybyś poza sianiem paniki czymkolwiek się interesował to wiedziałbyś, że żadnej firmy NIE STAC NA NIERENTOWNE kampanie, jeśli są perspektywy lepszych. Aczkolwiek wiem po co napisałeś ten post więc nie oczekuję polemiki.
  • Re: SFD dużo mniej widoczne na Fame MMA Autor: ~Beny [5.173.233.*]
    Przecież te niektóre posty są robione z czystej chęci zrażenia do sfd części słabego akcjonariatu, żeby oddawali taniej. Nie odpisujcie takim trolom.
  • Re: SFD dużo mniej widoczne na Fame MMA Autor: ~ŁukaszBB [144.126.236.*]
    Każdy kto wyraża zaniepokojenie to troll. Potwierdzam.
    A tak na serio, to oczywiście chodzi o widoczność. Zawsze logo SFD dominowało wszędzie a teraz nawet WK jest bardziej widoczne. Jakim cudem jakieś WK zajęło miejsce, które należy się SFD?
  • Re: SFD dużo mniej widoczne na Fame MMA Autor: ~foxinvestor [213.134.181.*]
    Dnia 2023-07-19 o godz. 18:18 ~ŁukaszBB napisał(a):
    > Każdy kto wyraża zaniepokojenie to troll. Potwierdzam.
    > > A tak na serio, to oczywiście chodzi o widoczność. Zawsze logo SFD dominowało wszędzie a teraz nawet WK jest bardziej widoczne. Jakim cudem jakieś WK zajęło miejsce, które należy się SFD?

Należy się zapewne temu kto zapłaci najwięcej za ekspozycję, co to za stwierdzenie "należy się SFD"? Należy się bo...?

Powód może być prosty. WK to brand zbudowany chyba przez Youtuberów/influenserów więc logicznym jest, że spośród widzów Fame to oni mają więcej ze swojej grupy docelowej. Dla SFD to bardziej dodatek więc korzyści z promowania marki podczas Fame mogą (nie wiem, teoretyzuję) osiągać mniejsze. Z jakiej więc okazji mieliby przepłacać za niesatysfakcjonującą z perspektywy konwersji współpracę tylko po to, żeby być "bardziej widocznym od WK"? Co ma wynikać z tej największej widoczności? Czy może mają po prostu, wywalać kasę ot tak?
  • Re: SFD dużo mniej widoczne na Fame MMA Autor: ~Abc [45.132.147.*]
    Fame to wstyd , nie ten target
  • Re: SFD dużo mniej widoczne na Fame MMA Autor: ~ŁukaszBB [161.35.173.*]
    Jako wieloletni fan marki SFD, ciężko patrzy mi się na to, że WK wpadło na ich miejsce. Płacą zapewne tyle samo, a na pierwszym rzucie konferencyjnym widzę logo WK. Tyle i aż tyle.
  • Re: SFD dużo mniej widoczne na Fame MMA Autor: ~kleszcz [5.134.208.*]
    Ja zbytnio tego nie zauwazyłem, zawsze są jakies produkty z logo SFD, choć faktycznie może na ostatniej konferencji w przerywnikach między zawodnikami nie było reklamy, ale za to kilkanaście razy dziennie wyświetla mi się ich reklama na youtube. Minimum 5, tak że powoli zaczyna mnie drażnić, bo jest ciut specyficzna "AAAAAAA FIT KING" Co nie zmienia faktu że SFD ma kontrakt z wieloma zawodnikami którzy biorą udział w nadchodzącej gali, może to jeden z powodów? Skoro i tak zawodnicy reklamują ich logo, to po co jeszcze dopłacać za reklamę? W dodatku podjeli współprace z kanałem sportowym gdzie ich logo jest mocno widoczne.
  • Re: SFD dużo mniej widoczne na Fame MMA Autor: ~Kleszcz [89.76.209.*]
    Właśnie leci reklama na wrażeniu fame mma
[x]
SFD 0,33% 3,01 2025-11-07 15:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.