• No i na PGE właśnie wskoczyło marne 8% Autor: ~Obserwator [188.147.72.*]
    A tu taki sss-man nadal żyje marzeniami i się kisi ha, ha. Jak chcesz żeby to poszło do góry to musisz wziąć kredyt i kasę z dywidendy i coś kupić to może o te 5groni skoczy do góry, buuhhaaa... ha, ha.
  • Re: No i na PGE właśnie wskoczyło marne 8% Autor: ~max [109.173.213.*]
    Pomyliłeś fora i spółki. Tutaj pisze się o PCX, a nie o PGE. Wiem, literki są podobne.
    Zakładam, że jeszcze kojarzysz, który mamy rok i w jakim kraju mieszkasz. Sugeruję więc za zarobione pieniądze udać się do specjalisty, może nie pomylisz się przy wyborze. W razie czego pomożemy.
  • Re: No i na PGE właśnie wskoczyło marne 8% Autor: ~Obserwator [188.147.76.*]
    A co? Żal tyłek ściska że inni zarabiają na normalnych spółkach. A wam tylko zostały marzenia i fantazje które tu od lat uprawiacie, buuhhaaa... ha, ha.
  • Re: No i na PGE właśnie wskoczyło marne 8% Autor: ~Kris [46.204.12.*]
    Eee czy ty nie wisisz przypadkiem dalej na Sunex na 28? Hahahah
  • Re: No i na PGE właśnie wskoczyło marne 8% Autor: ~max [109.173.213.*]
    Przy spekulowaniu na chybił trafił to normalne. Tu się zarobi +8%, a tam straci -30%. Pewnie został "dawcą kapitału" i teraz próbuje innych wciągnąć w to samo. W kupie zawsze raźniej się cierpi.

Szczerze odradzam takie "inwestowanie".

Nie ma za co.
  • Re: No i na PGE właśnie wskoczyło marne 8% Autor: ~Obserwator [188.147.64.*]
    Możesz mi wytłumaczyć jak można stracić na jedno dniowych strzałach? No chyba że jest się taką ofiarą losu jak sss-man który inwestuje latami z nadzieją, że do emerytury coś mu urośnie. A wystarczy brać tylko "małą łyżeczką" na obrotowych spółkach a nie chochlą. Ot i to cała tajemnica. No, ale co kto woli. Miłego marnowania tutaj czasu życzę, a ja będę patrzył tu jak się starzejecie. Już dyszka wam minęła tutaj i gdzie jesteście??? Buuuhhaha... ha, ha.
  • Re: No i na PGE właśnie wskoczyło marne 8% Autor: ~Piotr [5.174.129.*]
    @Obserwator

Sam wiele lat temu bawiłem się w day trading i przyznaję, że wielokrotnie z pozytywnymi rezultatami. Daytraderzy bo tak nazywa się takich graczy muszą dobrze zarządzać ryzykiem a otwieraniu i zamykaniu pozycji zawsze towarzyszy dreszcz emocji nieodłącznie związany z obawą o szybką utratę pieniędzy i płynności. Day trading to też duża dynamika ale i plusy, że nie zostawiamy pozycji na noc czy weekendy i nie musimy obawiać się niekorzystnej luki cenowej.
    Ale postarzałem się i wolę inwestowanie długoterminowe co wcale nie oznacza, że w dłuższym horyzoncie czasowym plusy i minusy z nim związane nie przeważą nad tymi z day tradingu.
    Ale gratuluję Ci rezultatów, o których mówisz bo day trading wcale nie należy do łatwych sposobów inwestowania a niewielu graczy jest w stanie uprawiać go z sukcesami bez wpływu na ich psychikę.

Przyznaję, że zachowanie walorów PCC Exol już od dłuższego czasu jest i dla mnie zagadkowe ale ja zarobiłem na tej spółce krocie podczas jej wystrzału spekulacyjnego i teraz mogę czekać latami na urzeczywistnienia wzrostu wartości tej spółki. A bez wątpienia taki nastąpi i to najpóźniej w przyszłym roku a przeszacowanie wartości walorów tej Spółki wyniesie zdecydowanie więcej aniżeli wczorajsze dzienne wzrosty na spółkach branży energetycznej.

Pozwólmy każdemu dokonywać własnych wyborów a oceniajmy je po dłuższym czasie.

• Re: No i na PGE właśnie wskoczyło marne 8% Autor: ~Obserwator [188.147.68.*]
    W pełni się zgadzam z tym co piszesz. Ja swój portfel mam podzielony dwie części. Jedna część kasy czeka na takie strzały, najczęściej około 3 - 5% co w całym miesiącu daje mi około 15% zwrotu i tyle mi wystarczy. Drugą część staram się lokować w stabilne firmy po spadkach z wig20. Z mojej perspektywy wychodzi że jak narazie większe zyski nam z pierwszej części portfela. Co do Exola to już tu kiedyś pisałem, że trzymałem go 3 lata łudząc się że w końcu kiedyś wybije i akurat przed covidowym "wybiciem" go ledwo sprzedałem. No cóż, mój pech. Widocznie tak miało być. Ale od tamtej pory widzę że nie wiele się tu zmieniło. Ciągle takie same ruchy, a w zasadzie bezruch z pewnymi wyjątkami. I teraz żeby coś zaczęło się tu dziać, żeby nowi tu przyszli grać czy inwestować to naprawdę właściciel musi tu dać coś extra na zachętę. A tak samo z siebie to tu nic się nie zacznie. Wytrwałości życzę.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [68.235.32.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
PCCEXOL -0,42% 2,35 2025-12-05 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.