• Widoczność Azteca Autor: ~Obi_wan [89.64.91.*]
    Im wyższy peak Aztec Demo tym wyższy skok na WL. Fajnie, że podskoczyło po małej stagnacji na 520. Może warto by w weekendy puścić stramy...
  • Re: Widoczność Azteca Autor: ~Obi_wan [89.64.91.*]
    Gracze wciąż wchodzą na listę modów z czerwcowego festiwalu, która stanowi bazę referencyjną dla poszukiwania nowych gier. Stąd te streamy.
  • Re: Widoczność Azteca Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    Mms21 też się sprzedaje ze zniżką praktycznie na tym samym poziomie a gra ma już 2 lata
    Pytanie gdzie są te konsole
    Czekamy...

Ps. 14 lipca opublikowali devloga 2. Stąd ten skok. Dobra robota. Nieżle to wygląda i to widać O to chodzi.
    No nie do końca. Skok jest spowodowany tym że podsumowanie steam fest jest na pierwszej stronie steam
    Słusznie. Tego też nie zauważyłem xD. Podsumowanie na 1 str. to podst. trigger. Ale tak, czy siak chodziło o własne działania, mające wpływ na widoczność tj. weekendowe streamy. Zanim skoczyło WL z 533 na 516 była stagnacja.
    Invest, czy pamiętasz z jakiej pozycji na WL finiszował MMS. Wiadomo, że ostatnie dni przed premierą szedł trochę do przodu, ale zanim to nastąpiło to jaki to był rząd wielkości. Mam to gdzieś zapisane, ale nie mogę się dokopać.
    Oj nie pamiętam dokladnie, ale chyba byl na sto cos miejscu na WL kilka tyg przed premiera. Teraz bym tego tak nie porównywał. Zmienił się system pozycjonowania w rankingu od tego czasu i teraz na whishlist są też darmowe gry. Dochodzi tez to ze wiecej gier jest teraz wypuszczanych niz wtedy. Natomiast jeżeli chodzi o followers to w momencie premiery demo miał 5.5k.
    Zauważ że kilka miesięcy temu Aztec był na pozycji 400-kilka, a doszedł do 700 coś. Raczej nikt go nie usuwał z WL więc to przesunięcie to była wina ogłoszeń nowych gier. Obstawiam że WL Aztec to około 100k-150k teraz, ale trzeba by było się spytać spółki żeby dokładnie nam podali
    MMS21 miał przyrost followers 1.7k miesiąc od dema, Aztecs ma 1.3 k, ale moim zdaniem i tak Aztecs został dużo lepiej przyjęty przez graczy i nie miał praktycznie bugów, w przeciwieństwie do MMS21. Wg mnie ta gra sprzeda się dużo lepiej niż MMS21 o ile wypuszczą ja bez bugów tak jak demo
    Zgoda. Niedługo przed gestem w ciągu dwóch dni Aztec spadł na WL o kilkadziesiąt pozycji. Zwalam to właśnie na karb dodawania nowości do Steam. Za to dynamika skoku up pozwala już z dużym optymizmem patrzeć w przyszłość. Tak czy inaczej wzrost na WL powinien sukcesywnie postępować.
  • Re: Widoczność Azteca Autor: ~Gracz [37.30.109.*]
    Ja tam nic nie szukam, nigdzie nie zaglądam. Zajrzę tu za pół roku, mam nadzieje, że już jako milioner:-), doszefłem do wniosku, że codzienne zaglądanie nie ma sensu, jednego dnia spada -5, drugiego +5 rośnie, 7 mnie nie zadawala, choć na zejściach zszedłem do średniej 5,34, mi to odpowiada, poczekam na 30 a że mam 1% akcji to jest na co czekać. Aztec pokazał zainteresowanie, w kolejnym Rally zrobi furorę. Zobaczymy.
    Ja też czekam, ale szczęściu trzeba czasem pomóc.
    A wracając do MMS21 to mario ciekawa tabelkę dal. Link poniżej

https://skroc.link/5vgrl
    Tak tylko dodam, że w Aztec zagrało 17,117 w tydzien na steam fest z czego pewnie większość dodała do WL, a to może być więcej niż MMS21 mial przez 3 miesiące przed premierą. Zobaczymy jak Aztecs wyjdzie na 3 miesiące przed premierą
  • Re: Widoczność Azteca Autor: ~Obi_wan [31.61.248.*]
    Oceniam to podobnie. Stąd to pierwotne pytanie o WL MMS na kilka miesięcy przed premierą. W czasie zanim algorytmy Steama nie zaczynają pchać produkt do góry. Tzw. stan stabilnej oceny xD.Wg mnie pozycja wyjściowa Azteca obecnie jest lepsza niż MMS na kwartał przed premierą.
  • Re: Widoczność Azteca Autor: ~Obi_wan [37.225.62.*]
    Tak tu zostawiam tylko dla pamięci.
    4-5 graczy x czas WL up.
    2 graczy - 345 m. 4 str.
    1 gracz - 780 m. 7 str.
    Jeżeli te gry będą miały premierę w jednym roku to kurs bedzie niezle bujal i 5 zl za akcje raczej bedzie nierealne. Nawet możliwe że gdy któraś z gier się będzie bardzo dobrze sprzedawała to będzie dywidenda za 2024
    Dziękuję.O to mi chodziło. Wiem, że dwa razy nie wchodzi się do tej samej rzeki. Na Steam sporo się dzieje i ciągle dostosowują algorytmy... Nie staram się ustalać jeszcze wartości bezwzględnych i przeliczać na sukces, ale bardziej porównać jak to Steam teraz liczy.
[x]
P2CHILL 0,00% 4,64 2025-09-19 16:04:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.