bez jakis dobrych informcji. Tutaj jest za mały free float, nie ma ruchu na spółce. Jezeli ktoś będzie chciał kupić 10000 akcji to będzie musiał odbić kurs o 10% a jak będzie sprzedawał to spółka analogicznie poleci 10%. To jest kwota raptem 70tys, a jezeli bedzie chciaławejśc "spółdzielnia" mająca mln to podbije kurs o 50% i będzieproblem z wyjciem...
to nie jest żadne ostrzeżenie tylko ocena sytuacji. Tutaj nie bedzie rajdu typu energoinstal czy aPS energy, bedzie mozolne 10% na półrocze chociaz wszystko dookoła rośnie. Ja mam 4500szt akcji i gdybym chcał sprzedac to chyba po 6,1. Dlatego tez nie dokupię więcej...
Wprost przeciwnie, tu jedno info I sky is the limit. Wystarczy ze np. dostana cos przy atomce. 6 zl za akcje to jest wart sam pro zap. Warto trzymac, tym bardziej ze dywidenda za kolejne lata prawie ze pewna.
Bedzie 10 zl w tym roku, ide o zaklad! Chyba ze jakas mega zwala na rynkach swiatowych. Dywidenda w przyszlym roku moim zdaniem cos pomiedzy 70 groszami a zlotowka!. Mam pakiet cos kolo 5 zlotych, jak tak dalej pojdzie to kilka lat i splacone z samych dywidend!
Prawie +25% (+0,34 zł wypłaconej w sierpniu dywidendy) w 4 miesiące to chyba nie najgorszy wynik. Zwłaszcza jak na spółkę, która od lipca nie miała rosnąć ;)