ja tam ostrożny jestem, takie mówienie że wystrzeli to często spekulanci robią a potem wychodzą zostawiając innych na górce. Póki nie będzie obrotu na poziomie co najmniej 10mln kilka dni z rzedu to nie wejdę takie wzrosty przy 1 mln obrotów to żadne wzrosty
Dnia 2023-07-13 o godz. 12:52 ~Inwestor napisał(a): > Analizując... koniec tygodnia bedzie mała korekta i powrót do 170 zł , więc warto dziś zrobić zakupy maksymalnie do Pn
Ziomuś, jak wykminiłeś, że będzie taka pompa? Uchyl rąbka tajemnicy :) strzeliłeś z doopy i się sprawdziłeś czy jednak wykonałeś jakiś dobry proces myślowy? Jeżeli to drugi to proszę, napisz coś więcej.
Rabka tajemnicy nie ... jak widać ost cała giełda idzie w góre , XTPL ma potencjał druga sprawa ... kurs 200 jest możliwy skoki o 10 ... to norma jak i spadki. Wykres pokazuje swoje wystarczy zaobserwować ... cała kiełda jest tez podpieta pod amerykańską :-) a popyt robi też swoje
Dnia 2023-07-14 o godz. 13:17 ~Inwestor napisał(a): > Rabka tajemnicy nie ... jak widać ost cała giełda idzie w góre , XTPL ma potencjał druga sprawa ... kurs 200 jest możliwy skoki o 10 ... to norma jak i spadki. Wykres pokazuje swoje wystarczy zaobserwować ... cała kiełda jest tez podpieta pod amerykańską :-) a popyt robi też swoje
Dzięki. Czyli analiza jednak z doopy, ale w sumie skuteczna :D póki kurs rośnie, nie mam do niej zastrzeżeń :)
fakt że rośnie, może gdybym jakimiś drobnymi wszedł to bym coś tu ugrał na podpaski dla kochanki ale jeśli mam wejść pewnym funduszem większym to cóż to za obroty 2 mln ? z czego połowa to z wora do wora wystarczy że wsadzę to zaledwie 500 tys to kurs obsunie się, a co dopiero wejście na wyższych poziomach jeszcze raz powtórzę że to gratka dziś była dla drobnicy poważni inwestorzy wejdą jak kilka dni obrót będzie 10 mln jak znam życie w poniedziałek będzie -10%
Ty Szczupak Ty to jesteś jednak niezły kozak i naganiacz ale w dół… jakie 10 mln obrotów przez kilka dni… wiesz jaka jest kapitalizacja spółki i jaki jest free float?? Czyli analogicznie oczekujesz kilku dni wzrostów przy obrotach 20 miliardów w USD aby wejść w Teslę?? Dobry jesteś inwestor haha. Jak masz tyle kady to kup sobie fajną furę i jedź do Monako szukać miłości bo na giełdzie to furory możesz nie zrobić…
I jeszcze słowo do Wszystkich… czemu uważacie że każdy każdego ubiera?? Czemu w Polsce nie mógł urodzić się geniusz który chce zbudować coś wielkiego?? Czy to tego prawo mają tylko kraje wysoko rozwinięte?? Ja nie mówię że Granek to Elon czy Steve ale coś z tego geniuszu może wyjść i ja w to wierzę i chce na tym zarobić.
Ta Spółka może być jednorożcem, tylko potrzeba na to jeszcze czasu i rozwoju sytuacji z pipeline projektowym. Polecam na YouTube obejrzeć prezentacje Granka dla niemieckich inwestorów, pierwsze 20minut było inne niż to co pokazują przy prezentacjach dla polskich inwestorów, a to co tam omawia to jest kwestia jakiej polscy inwestorzy nie rozumieją. Niemniej jednak uważam, że dziś był dobry dzień na realizacje zysków (mi zlecenie sprzedaży po 192zl niestety nie przeszło, a nie miałem czasu pilnować tematu). Zaraz mogą podać szacunkowe przychody ze sprzedaży za 2kw i raczej nie będzie wzrostów dużych plus jak wejdą akcje do obrotu z emisji to cześć może wywalić celem realizacji zysków i zwala kurs niżej niż jest. Ostatnie wzrosty napędzane m.in. przez wzrosty NanoDimension i nieformalnym info o projekcie dla Apple mogły się właśnie wyczerpać.
Analiza jest taka że mamy ekspresową decyzję o emisji na zwiększenie mocy produkcyjnych, zwielokrotniony popyt na emisję po 137 Pln, przeskoczenie fazy projektu z dużym graczem i teraz drugą sesję z obrotami prawie 5 mln przy +10%. Ktoś duży dokupuje albo wchodzi. 100 mln przychodu za 3 lata to jak dla mnie plan bardzo pesymistyczny… coś wisi w powietrzu… albo fast track zamówieniowy albo przejęcie… analizy AT u mnie nie znajdziesz
Dnia 2023-07-14 o godz. 23:22 ~Crimson napisał(a): > Analiza jest taka że mamy ekspresową decyzję o emisji na zwiększenie mocy produkcyjnych, zwielokrotniony popyt na emisję po 137 Pln, przeskoczenie fazy projektu z dużym graczem i teraz drugą sesję z obrotami prawie 5 mln przy +10%. Ktoś duży dokupuje albo wchodzi. 100 mln przychodu za 3 lata to jak dla mnie plan bardzo pesymistyczny… coś wisi w powietrzu… albo fast track zamówieniowy albo przejęcie… analizy AT u mnie nie znajdziesz
Teraz przejęcie słabo wróży dla drobnych. Zrobią nas jak na Ciechu. Ale kolejna umowa z dużym znanym podmiotem jest mile widziana....