• i po walnym Autor: ~Czekajacy [78.8.155.*]
    jak oceniacie decyzje walnego? Wedlug mnie lekko niezrozumiale. Jak chca skupic do 500 tysiecy akcji za 1 milion zlotych? Przeciez musialby ktos sprzedac po cenie nominalnej! A ponadto minimalna wartosc zakupu to 10 tysiecy zlotych. Przy obecnym kursie moga nabyc maksymalnie 70 tysiecy akcji co daje 7 transakcji i koniec. Jezeli sie myle to niech ktos mnie wyprowadzi z bledu.
  • Re: i po walnym Autor: ~hehe [10.17.0.*]
    pomysly piczaka?
  • Re: i po walnym Autor: ~chodzący po ziemi [83.6.63.*]
    To ten sam Górny ,który sprzedał swoje 25%Novity dla Lentexu ?-pewno się zgodzi sprzedać całą resztę t.j 500tys skupionych akcji własnych .Mnie to się podoba ,jest to bardzo sensowne posunięcie ,ale Lentexu ,a nie Piczaka .Kupią wszystko co chcą średnio po 20 zł i koniec balu panno lalu.
  • Re: i po walnym Autor: ~zły [83.6.63.*]
    Miało być inaczej po 50 zł a nie po 35 zł -Piczak znowu nawalił,kaszana
  • Re: i po walnym Autor: marenio [69.231.26.*]
    Decyzje sensowne, chociaz spodziewalem sie wiekszej sumy na skup, niz 1M. Przy obecnych obrotach to i tak bardzo powazna suma, rownowazna 30-dniowym obrotom. 10 tysiecy to minimum dla calego programu skupu, a nie pojedynczej transakcji.
  • Re: i po walnym Autor: ~przewidujący [83.6.67.*]
    Jesteśmy załatwieni po roku skupu przewiduję średnią po 20 zł ,Lentex ogłasza wezwanie na resztę akcji zgodnie z prawem po średniej jak wyżej -jedyny sposób ,żeby nie zdołowali kursu jest wymiana z Piczakiem i boję się że 1do 1.
  • Re: i po walnym Autor: ~zielony [78.8.88.*]
    przy takim rynku i obrotach zwalą kurs będzie tanio i dopiero będą skupować-między 3- 7 zł.
  • Re: i po walnym Autor: ~radek79 [89.77.205.*]
    Widzę, że każdy się wypowiada tylko żaden nie ma pojęcia jak to wyglądało na walnym.
  • Re: i po walnym Autor: ~Czekajacy [78.8.5.*]
    A Ty jestes jedynym dobrze poinformowanym jak to wygladalo na walnym i zaraz nam opowiesz.
    jestem tym dobrze poinformowanym, bo tam byłem, głosowałem, rozmawiałem itd.
    po więcej informacji zapraszam na http://www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?t=137667&postdays=0&postorder=asc&start=315&sid=6b910cd818417fe7c2940be6117a32ca od tej strony do końca. nie chce mi się tego samego dwa razy pisać. zresztą są tam wypowiedzi jeszcze jednego, który tam był oprócz mnie z małych
  • Re: i po walnym Autor: ~wątpiący [83.6.67.*]
    Skoro masz taką wiedzę na świeżo i znasz atmosferę na walnym -proszę powiedzieć -kiedy nastąpi przejęcie Novity przez Lentex ?Jak sądzisz i oceniasz działania Piczaka ,który broniąc swoich interesów chroni interesy Novity ?Czy Górny ,który sprzedał lekko swoje udziały Lentexowi gwarantuje interesy Piczaka czy Novity -proszę powiedz co o tym sądzisz .Jeden z moich znajomych ,który Novitę zna od 10-ciu lat ,twierdzi ,że jedyna szansa dla Novity to połączyć się , a to co obserwujemy jest ewidentną stratą czasu .
    Twój znajomy dobrze gada. Górny to jest figurant. Zatańczy tak jak mu Moska zagra i reprezentuje interesy lentexu. Nie Novity, nie Piczaka tylko lentexu. Faktem jest, że Moska nie chce źle dla Novity, ale sposób w jaki to robią jest delikatnie mówiąc chory.
  • Re: i po walnym Autor: ~wątpiący [83.6.67.*]
    Dzięki za odpowiedż ,mówisz identycznie jak mój znajomy -ważne jest tylko to ,że działania nie są sprzeczne z . interesami Novity ,a ambicje Piczaka mają znaczenie trzeciorzędne
    Piczak sporo zrobił dla Novity. Brał udział we wprowadzaniu Novity na giełdę. Był wiceprezesem. Jego żona zasiadała w Radzie Nadzorczej. Później chyba się ścięli z Górnymi. Jak dla mnie Górny mało sobą reprezentuje. Wypowiedział się na walnym o skupie akcji to nie wiadomo było czy się śmiać czy płakać. Moska to jest cwaniak, który ciąga za wszystkie sznurki i to on rozdaje karty. Dopóki Piczak nie znajdzie większości dopóty będą go kompromitować i mieszać z błotem.
  • Re: i po walnym Autor: ~luki [79.186.163.*]
    do radka jaki scenariusz przewidujesz mam troche nowity dzieki
    i jedna i druga strona wie, że połączenie jest konieczne i jest to tylko kwestia czasu. problemem tylko są warunki. myślę, że pół roku i dojdą w końcu do jakiegoś porozumienia. to za długo już trwa, a czas leci.
  • Re: i po walnym Autor: ~obcy [83.6.67.*]
    Jeżeli jest fachowcem z branży w co nikt nie wątpi ,poradzi sobie w przyszłości w nowej firmie powstałej z połączenia LTX ,NOV ,HGN .Nikt go nie oszuka na uzyskiwaniu wyników i pomnażaniu majątku ,a czas leci .
  • Re: i po walnym Autor: ~śmieszny [83.6.67.*]
    Górny mało sobą reprezentuje ,a wziął za swój pakiecik po 35 zł -cicha woda brzegi rwie...
    Taaa. Wziął za swój pakiecik 35 tyle, że wtedy Novita chodzla po 55, a lentex dawał 35. Nie wiem czy można to uznać za sukces
  • Re: i po walnym Autor: ~śmieszny [83.6.67.*]
    Był to oczywisty sukces biorąc od ręki za ponad 650 tys. szt po 35 zł i w kontekście tego co sie póżniej stało ,gdyby sprzedawał na rynku musiał by to robić do tej pory i za cenę i średnia na pewno nie byłaby wyższa . Popełniasz ten sam błąd co Piczak ,który uwierzył w siłę Novity bo kosztowała kiedyś 140 zł ,a że zawsze była warta ok.25 zł .Zawsze i wszędzie istnieje rozbieżność między oczekiwaniami a wartością .
    był to taki sam sukces jak i teraz kiedy wziął po 29, a teraz chodzi po 13. nie sprzedał 650 tylko 580 kilo. poza tym inna była umowa między Piczakiem i Górnym. Lentex chciał tylko 33% i ani grama więcej i tak czy inaczej i Piczak i Górny zostaliby z jakimiś pakietami. z tego co wiem to żaden miał nie odpowiadać na wezwanie. jeden zrobił tak jak obiecał, a drugi zrobił z gęby cholewę
  • Re: i po walnym Autor: ~chodzący po ziemi [83.5.57.*]
    Po przejęciach o których mówi Lentex relacje z Novitą ułożą się jak 1do 4 {1Novitydo 4 Lentexu] jak tu czytałem na tym forum ,czy 1do 1 jak w uchwale ,czy może 4 szt Novity na 1szt Lentexu -ha,ha,ha,...Może Piczak przegłosuje jutro ,że Mosce z funduszem Wallis nic nie wyjdzie będzie jeszcze bardziej wiarygodny niż wtedy kiedy nie odsprzedał ani jednej sztuki -nie robiąc wówczas z gęby cholewy .Może my wszyscy mędrcy ,którzy mamy po 1000,2500,4000 szt i.t.p, zastanowimy się w którym miejscu bylibyśmy z naszą kasą z pewnością 3- y razy lepiej, aniżeli kibicując Piczakowi ,który takich jak My ma w głębokim poważaniu.
  • Re: i po walnym Autor: ~Boguś [83.11.52.*]
    piczak przegłosował ze Mosce z waliisem nie przejdzie, a kurs Novity mimo to ciągle jest wyzej niż Lentexu.
    K..trzeba miec nieźle najebane we łbie i chadzac po pijaku zeby pierdzielić takie bzdury jak przymiotniki na tym forum.
  • Re: i po walnym Autor: ~przymiotnik [83.6.63.*]
    Ideał sięgnął bruku.....
[x]
NOVITA 3,92% 103,50 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.