Ktoś powiedział w toalecie iż to musi chodzić po 200. Po odcięciu dywi podwoję ilość waloru w portfelu, już tam te fundy co mają 25% udziału przypilnują aby odrobić odciętą kwotę od kursu.
Wchodząc w ten walor, jedną z kwestii którą sprawdziłem to Rejestr Krótkiej Sprzedaży, żadna z instytucji tutaj nie zakłada spadków. Pozdrawiam i udanych inwestycji życzę.
Wg. BoA akcje są najbardziej niedoważonym, a gotówka najbardziej doważonym aktywem w portfelach funduszy. Wniosek z tego jest taki, że środki które napłynęły w czerwcu nie zostały jeszcze zainwestowane, co wpływa na większą presję popytu w lipcu.
tu jeszcze przed dywidendą będzie 90 zł a finalnie 120 to musi urosnąć do września by po wyborach miało z czego spadać gdy wygra pis, a jesli pis przegra droga na 200zł otwarta
na 68 był bardzo duży opor od roku nie moglo sie przebic..
teraz jak puscil zrobilo nam sie wsparcie.
jestesmy blisko przelamania dlugoterminowego trendu spadkowego. wystarczy ze do dnia dywidendy bedzie 75 i zobaczymy mocne odbicie na orlenie. tak to widze
W dniu wczorajszym i dziś Super Księżyc jest o 8% większy dla naszego oka ponieważ jest bliżej ziemi o 40 000 km. Giełdy jednak się korekcą. I kto mi powie iż ruchy planet nie ma wpływu na giełdy?
12/13 sierpień będzie noc spadających gwiazd, czy nasza gwiazdeczka też postanowi upaść pięterko niżej? - tradycyjnie zobaczymy. Wszakże należy pamiętać iż niedawny Super Księżyc zainicjował korektę na rynkach
Jak rzekłem 11 sierpnia w okolicy 63,00 ziko powiększałem portfel, dodatkowo też zająłem pozycje długie, gdzie je będę zamykał?, trzeba się pochylić nad wykresem. Postaram się podzielić z Wami swoimi spostrzeżeniami.
Jeżeli to nie tajemnica to jaką masz średnią i czy kupowałeś przed dniem dywidendy ? Moja średnia to 66,2 i pobiorę drugą dywidendę . Pozdrawiam i życzę sukcesu
Średnią mam 64 ziko, kupowałem przed dywidendą, i dodatkowo zajmuje pozycje długie w korektach oraz odwracam je na krótkie na szczytach, a za pozyskane środki systematycznie powiększam portfel posiadanych akcji. Pozycje długie będę zamykał w okolicach 70 ziko. Pozdrawiam