Jest 174 tys jak ktoś jeszce coś ma niech wystawi. Za chwilę może okazać się że fundusze plus forum bankiera i będzie miało pokaźną większość we freefloat.
Akcje sa warte tyle ile ktos jest w stanie za nie zaplacic wiecej. Przy dakiej podazy kurs 50zl powinien byc w miesiac jak w Będzinie, a jakos nikt nie chce tego kupowac dlaczego?
Ze kazdy pisze ze cena w wezwaniu jest niska chca 50zl ,a nikt nie kupuje tanich akcji. Pisac kazdy moze ze cena smieszna , wystawiac pakiety akcji po 50zl , gdzie nikt nie kupuje nawet 5.65zl. Lepiej jak macie tyle akcji to zacznijcie kupowac i niech rosnie do 50zl w czym problem. Wtedy srednia 3 miesieczna sie podniesie i wzywajacy bedzie musial zaplacic wiecej za akcje duzo nie trzeba kupic.
Też uważam że takie fundusze powinny dokupić akcji za jakieś kilkaset tysięcy i podnieść cenę... taka UNIQA 16 milionów w tym ma to milion nie robi różnicy
Masz racje powinni kupowac fundusze i podniesc srenia 3 miesiaczna ,ale tego nawet pies z kulawa noga nie chce kupic. Kupuja teraz po jest wezwanie, skonczy sie to nikt nie spojrzy na ta spolke.
Tez mialem kiedys spolke gdzie tak samo oszukali z prognoza wynikow zamiast zyskow byly straty. Kurs spadl z 9zl na 0,20gr. Trzymalem 10lat spolke. Wniosek jaki mozna wyciagnac lepiej sprzedac wczesniej i zarobic na czyms innym niz kisic akcje tyle lat. Wystarczy podlaczyc sie pod jakas spolke i zarobic 100% w rok. Tylko akcje kupi porozumienie ktore jest , nikt inny nie pociagnie kursu do gory. Wczesniej czy pozniej wymecza ludzi z akcji , ale kazdy moze czekac na swoja cene taka jest prawda o Solar. Wszystko zalezy jaki kpital ma ktos zainwestowany w Soalr , jezeli jest to maly procent portfela to lepiej czekac na wieksza cene w wezwaniu.
Ci co sprzedali wczesniej po 5.50 juz mogli zarobic sobie 100% , wiec tak jakby wezwanie dla nich bylo po 11zl juz. Reszta czeka na 5.50z dalej a hossa im ucieka na trzymaniu Solara.
Poszly mocne zlecwnia na K na Solar. 4 zlecenia po 1szt nie wiem czy plakac czy sie smiac. Prowizja ile kosztowala. ktos sobie kupil 1szt za ponad 10zl. Liczy ze wyjdzie na zero jak podniosa cene w wezwaniu ponad 10zl.
Dobrze wiem że się czaisz i chciałbyś coś kupić . Głupot ty możesz wypisywać ile chcesz o hossie . Jest 3 tygodnie 800 tys akcji do kupienia i wiele scenariuszy. Kalkulacja jest prosta i jest prosta dla ciebie . Jak nie chcesz kupić powyżej 5.5 to nic wymyślaniem historii o hossie nie wskórasz. Jak sobie skalkuluja że opłaca im się dołożyć straszne pieniądze czyli 3 mln to będzie dziesięć w jeden dzień a Ty będziesz sobie pluł że patrzyłeś na 10 gr różnicy w te czy w te.
Muszą się spieszyć z tym skupem bo za chwilę będą raporty a dolar coraz słabszy euro też więc wyniki będą pewnie coraz lepsze a kto zechce oddać za ,,darmo" akcje dobrej spółki
Solar to tylko biznes dla szwalni ale pewnie już autorów do klepania tych bzdur w raportach finansowych ciężko znaleźć i raje podatkowe się kończą więc przyspieszają
łohoho, na solar nie zaglądałem wieki całe a tu proszę jakieś wezwania, jakieś wspólne ruchy.
Na innym koncie maklerskim, z którego nie korzystam kilka lat miałem coś 10-20 kilo akcji Solar i jeszcze jakieś 2-3 podobnie zapomnianych spółek. Musze pójść do banku i jakiś reset hasła (przy okazji wymiane dowodu) zrobić bo nie mam nawet jak się zalogować. Nie korzystam z tego konta. Tyle to trzymam, że mogę jeszcze dłużej. Za 50zł jak Wy będziecie chcieli oddać to też puszczę, ale niżej to no way. Potrzymam choćby do śmierci dla zasady.
od razu bogaty, zwykla polska klasa srednia+ :) tak mniej wiecej kojarze cos miedzy 10-20 kilo, to nie jest jakas zawrotna kwota. koniecznie bede musial isc do DM, moze jeszcze przed urlopem zdaze
Może i nie zawrotna nie chodzilo o kwotę a bardziej o to że można prawie zapomniec co się tam ma . 10 albo 20 tys i jeszce może 2 może 3 inne pakiety zapomnianych akcji. Ale mniejsza o to . Ważne żeby to dorzucić do puli .