• 2/5 Autor: ~Szydera [188.47.48.*]
    Miłościwie nam prezesujący dr Granek niejednokrotnie wspomina o dwóch spółkach z wielkiej piątki, z którymi xtpl już jakiś mały handelek uskutecznia. Kogo typujecie i dlaczego?
  • Re: 2/5 Autor: ~widelec [93.105.176.*]
    Szydero przeciez to info jest juz zdyskontowane w cenie akcji. Apple czy cos innego to nie ma znaczenia.
  • Re: 2/5 Autor: ~japan [89.65.97.*]
    może mieć znaczenie w przypadku informacji o nowym zleceniu dla któregoś ze znanych podmiotów
  • Re: 2/5 Autor: ~Szydera [31.0.45.*]
    Dla nas może nie, ale przecież część osób wchodzi w daną spółkę nie dokonując jej dogłębnej analizy, tylko na przykład z powodu pobieżnego zerknięcia na ładne świeczki. Dla nich to mogłoby być "wow". Pytałam w zasadzie z ciekawości. Apple wydaje się być pewnikiem, a nr 2 to... ? Japanie?
  • Re: 2/5 Autor: ~widelec [178.183.187.*]
    Szydero a jak tam z twoimi spiskowymi teoriami ? Może teraz masz jakąś predykcję co do informacji nt. zlecenia od drugiego po Apple klienta detalicznego ? Śmiało dawaj nikt Cię tu nie napiętnuje za przewidywania posunięć Wujka Granka
  • Re: 2/5 Autor: ~Szydera [188.47.48.*]
    Teorie zostawmy na razie na boku, jest coś, co zwróciło również Twoją uwagę, co trzeba wyjaśnić. Dla mnie potrzeba emisji była uzasadniona, ale jej koszt wzbudził spory niesmak. Szczerze, to oczekuję kilku słów komentarza czy dobrze Stonsi grali. Ps. Widzę, że przypadła Ci do gustu moja nomenklatura?
    Nie tylko to. Informacja jest taka ze 35 inwestorow objęła akcje. Uwzgledniajac ujawnionych do tej pory duzych 7 (63% akcji) zostaje 28 co znaczy ze musieli miec co najmniej po 0,5% akcji czyli 14% łącznie. Co oznacza że maksymalny freefloat to raptem 23%
    Pięknie to Szwagier wydedukował. W tym przypadku/układzie chyba niski ff Cię nie martwi?
    Wolalbym zeby wynikał z jednego duzego i najlepiej branzowego inwestora niz malych, kolegow Prezesa Granka. Tak to jakis zechce kupic swojej kochance drogi prezent to w pospiechu puszczą pakiet na rynek
    Ha ha, dobre. Może nie będzie tak źle? Jeden duży potrafi zabetonować kurs na lata, a my tu przecież konikowi chcemy roga wyhodowaćć na środku czoła.
  • Re: 2/5 Autor: ~widelec [178.183.187.*]
    Dobrze pamiętałem przy emisji 125tyś akcji serii T koszt emisji 1 555,00zł. Jednostkowy wyszedł ułamki grosza https://www.bankier.pl/wiadomosc/XTPL-S-A-Zakonczenie-subskrypcji-akcji-serii-T-7910058.html. Teraz przy wiekszej emisji kiedy koszt jednostkowy powinien być jeszcze mniejszy mamy prawie 2 mln/7,25zł na akcję. To skandal Panie Szwagier. W takim kontekście nie wiem czy to uzasadnia przeprowadzenie emisji z pozbawieniem prawa poboru. To jest niegospodarność.
  • Re: 2/5 Autor: ~japan [89.65.97.*]
    Dnia 2023-07-12 o godz. 09:44 ~Szydera napisał(a):
    > Dla nas może nie, ale przecież część osób wchodzi w daną spółkę nie dokonując jej dogłębnej analizy, tylko na przykład z powodu pobieżnego zerknięcia na ładne świeczki. Dla nich to mogłoby być "wow". Pytałam w zasadzie z ciekawości. Apple wydaje się być pewnikiem, a nr 2 to... ? Japanie?

Samsung??? Intel??? LG???Lenovo??? ....... a może coś dla Pentagonu :))))???
  • Re: 2/5 Autor: ~Romson [94.254.236.*]
    http://biznes.pap.pl/pl/news/simple/info/44961972
    Tu jest ta spółka 1 z5 z NASDAQ
[x]
XTPL -2,64% 70,10 2025-11-07 16:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.