Szanowny/a Kol. 06Magna, Oni nas nigdy nie informują, kiedy nie muszą. Sprawa o odszkodowanie przeciwko Emitelowi jest oczywista i nie 1 nie 2 była tu rzeczowo argumentowana na podst. faktów stwierdzonych i dokonanych. Wszelkie wątpliwości rozwiewa też Kancelaria Prawna, która pobiera określoną należność za sprawę wygraną. Wszystko staje się oczywiste. Komunikatem ESPI z dnia 29.06.'22 "Informacja o otrzymaniu odpisu apelacji złożonej przez Emitel SA od wyroku w sprawie z powództwa Magna Polonia SA" zarząd pewny już swego zawiera notę, że się do tego odniesie (aczkolwiek nie musi ;). Chronologicznie kolejny raport - komunikacja ESPI z dnia 12.09.'22 pt. "Wybór Przewodniczącego, Wiceprzewodniczącego oraz Sekretarza Rady Nadzorczej Spółki. Wybór członków Komitetu Audytu" niestety wszytko to burzy ;( - do gry wkracza geniusz Ministra Aktywów Państwowych ... i niechże następstwem polskiej złotej jesieni będzie bezpieczny bezpieczny, jak Nowak
A dajże pokój, bo jak ku nam podchodzą, każdy się już przekonał. Tylko wówczas, gdy jakiś podmiot medialny zacznie w tym drążyć i tą ustawkę nagłaśniać zaczną ów skandal tłumaczyć, bo jakie w tą grę weszły układy i powiązania każdy, kto śledził tę sprawę rozumie.
Najgorzej, że nie informują. Bo gdyby się np. okazało, że za 100 baniek nabędą akcje emitka z 40% opustem w stosunku do ceny emisyjnej dla rynku to ja nie miałbym nic przeciwko. Tylko czemu ciągle cisza?
Pepepe. Ja czaję, że sprzedałeś akcje, zarobiłeś itd. Ale w naganianiu na spadki bądź chociaż spójny. LOL. Po co chcesz kupić po 2,90 skoro spadnie na 0,60? Naprawdę wolę durnego staneya. Bez odbioru.
Myślę, że tutaj odbył się jakiś grubszy myk. Timing tych informacji jest zdumiewający. Magna poszła na ugodę przy tzw pewnej wygranej. Emitel wyszedł z tego procesu z tarczą. Może ta kwota nawet z odsetkami była śmieszna po prostu i chcieli zamknąć ten swąd. Szczerze powiem, że tylko w Polsce coś takiego jest możliwe. Rozegrali to po swojemu.
Wszak GPW to spółki publiczne zatem dlaczego wszem i wobec nie mówi się o nich publicznie? Magna Polonia 06N to przykład publicznie wybitny, publicznie polityczny i strategiczny! Dlaczego zatem mamy tu takie układy i powiązania?! A przede wszystkim dlaczego takie szumowiny zasiadają w radach nadzorczych!? Gdyby się o tym cyklicznie mówiło w TVPbiznez, to takie numery by tudzież nie odchodziły - POPiS