wracamy na 47 zł , będzie rosło , przychody kosmos , pond 300 procent wzrostu przychodów , to obecnie spólka o najwięszej dynamice przychodów , będzie rosło i przebije 47 zł
pompy ciepła schodzą im jak ciepłe bułeczki , popyt na pompy ciepła ogromny , myśłę że w ciągu miesiąća do wyników na II kw czyli do 9 sierpnia dobije do 47 a oni mają szeroki asortyment produktów stąd taki kosmiczny wynik , zyski też będą kosmiczne jest pod co rosnąć
dali czadu z tymi przychodami , bardzo szeroki asortyment produktów znakomicie wykorzystują i na tym zarabiają korcie .Zyski rónież powinny być fantastyczne stawiam na 70 zł w tym roku
Optymistycznie, ale całkiem realnie. Dla porównania można zobaczyć na Remorsolar jak się podniecają spółką. Tzn. moim zdaniem Remorsolar to też jest dobra spółka, ale już dobija do sufitu cenowego. A jeśli przyjęlibyśmy, że Remor jest obecnie odpowiednio wyceniony, to Beein powinno kosztować ok. 75 zł.
Przypomnę że wspominany tu Remor jest cały czas w trendzie wzrostowym , proszę popatrzeć na wykres ,
Pisanie o suficie w remorze to nieznajomość tematu ,
W remorze nikt nie wisi na hakach,
Póki co widzę tam większy potencjał wzrostu niż na sankach .
XD Jaki potencjał na Remor?? Ile jeszcze urośnie? Przychody kwartalne do 20 baniek, zyski w zasadzie na poziomie 1,2 mln, poza jednym wystrzałem gdy było 4 mln. To mniej więcej zysk roczny na poziomie... niech będzie optymistycznie: 8 mln. A jaka CAP? XD
Już nie mówiąc, że Beein ma dużą wyższą dynamikę rozwoju, bo jest na początku drogi. A na Remor co się może jeszcze stać?
Więc wracaj do siebie i tam szukaj jeleni, którzy zawisną na obecnych poziomach. Remor może dociągnie do 20. Na Beein potencjał na 100-200% wzrostów.
Czy powiesili czy nie czas zweryfikuje , jak byś przeanalizował transakcje zobaczył byś że to poszło jednym strzałem .
To odnośnie rsp
Ale to nie jest wątek o tej spółce ,
Została tu przywołana a że mam ja w portfelu to zabrałem głos w dyskusji .
Beein też może trafi do portfela ,
Coś się w końcu ruszyło w przychodach ,
Kapitalizacja niewielka ,wiec może może
Poszło jednym strzałem o 9,30 ale pózniej już tylko spadało.I tu się pojawili kupujący ,liczący na wzrost. I prawdobodobnie powiszą na hakach , bo najpierw zamknięcie luki , a pózniej się okaże.
Uwaga czekam na hejt , dodam zanim mnie ktoś powiesi że w portfelu mam też Beeina .
Mam tez RSP zreszta wyżej wspomniałem ,
Obie spółki mają potencjał ,
Myślałem ze pociągną kurs dalej po prognozach ,
Mysle że rynek mówi sprawdzam i faktycznie jeżeli dowiozą ruszy dopiero po oficjalnych wynikach.
Rsp ma obecnie dużo lepsze zachowanie kursu ,
Jest cały czas w długoterminowym trendzie wzrostowym ,
Trudno ocenić z czego to wynika być może akcjonariat jest bardziej „oczyszczony „
Napewno obie spółki nie tylko mówią ale tez robią OZE
Inny model działania inne zakresy ,
Czy tanie zobaczymy ,
Nie zaklinajmy rzeczywistości ,
Jeżeli wyniki się obronią powinnismy iść na północ ,
Jeżeli będzie mielenie a konkurencja jest duża to szału bym
Nie oczekiwał
Wyniki tylko na pierwszy rzut oka Ok
marża jest bardzo Ale to bardzo mała ,
Kurs opada pod własnym ciężarem ,
Trochę czaje się z zakupem ale realne jest zejść w okolice 20 zł ,
XDDDD Ale się czyta śmiesznie Te wasze komentarze. 50, 70, mega potencjał XD
Beein dystrybutor z marną marżą. Dobrze, że uciekłem z zyskiem, kilka fal wzrostów tu zaliczyłem, ale po pierwszym kwartale - gdzie zapowiedzi prezesa zderzyły się z rzeczywistością podziękowałem, dla mnie była to czerwona lampka.
Jak trochę spadnie, to i tak może być to jakaś mała okazja, bo ciężko będzie im pogorszyć jeszcze tę beznadziejną marżę przyszłości ale kto wie :)
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ogromne-roznice-w-kosztach-pradu-za-pompy-ciepla-Od-50-do-2500-zl-8598869.html
Spokojnie czekam z zakupem ,
Mysle ze muszę zrewidować cenę wejścia z 20 dopowiedzmy 10-12
Mysle ze nie dociągną prognoz ,
Z innych ciekawostek RSP piękne prognozy
Pozdrawiam dla OZOwiczów
Kurs wróci na właściwe tory, nie potrzebna panika spowodowała lawine na kursie, ten spadek będzie odrobiony 200-300% cała branża czeka na fundusze i programy dopłat, będzie dobrze, wymiana akcjonariatu sie należała, będzie kwik peroniarzy nr 1 w rankingu in OZE in GPW