A ja myślę że przewalają z wora do wora żeby pokazać że są wśród nas i tacy co oddają a nóż ktoś się podłączy i ślubna kilka stówek. Nie oddawać tu będą jeszcze gorsze walki robione to tylko świadczy że liczy się każda sztuka akcji oni mają to do rzęs policzone.
Ja nie kupię bo już nie mam wolnej gotówki dwa tyg temu kupiłem 2 tys i śmieszy mnie to bo oni w komunikatach chwalą się że kilkaset kupili żeby ludziom pokazać że jednak udaje im się skupić. Natomiast wg mnie tu jest wiele osób starej gwardii która ma umoczone dawno temu wszystkie oszczędności. I czekają na odzyskanie swoich pieniędzy a nie mają tym bardziej w dzisiejszych czasach na kupno nowych.
Ja po wielu latach od ostatniego zakupu dokupiłem ostatnio 1800 akcji, aby mieć ładny okrągły pakiecik. Cedrob mnie przekonał, że warto doinwestować :P
Jeśli udaje się nam co jakiś czas dokupić mały pakiecik to chyba ich skup idzie w odwrotnym kierunku niż zakładali. Ciekawe ile stracili akcji z portfela słupów w związku z tym przerzucaniem z wora.do wora.
Bo widzisz-To nie jest "prosty walor", a regulacje polskiego rynku kapitałowego są dalekie od ideału. Musiałbyś się zagłębić w historię spółki. Mówiąc o cenie trzycyfrowej mamy na myśli godziwą cenę akcji odpowiadającą wartości majątku spółki i jej dochodowości. Sytuacja jest specyficzna-są tylko: większościowy akcjonariusz i my drobni'. Prezes rok temu mówił, że wartość godziwa to 7,4 dziś wysyła listy by odpowiedzieć na zaproszenie po 17,6. Problem jest dość zawiły i złożony. Ale cena akcji Gob na GPW ma się nijak do wartości spółki, a Ced.rob stosuje różne zagrywki by wykupić akcje za grosze!!!