Jak myślicie ?
Nie bardzo to rozumiem.
W najbliższej perspektywie w lipcu podadzą super wyniki i pochwalą się dużym zyskiem.
Śmiem twierdzić że wtedy skoczy minimum 20%.
Po drugie kontrofensywa posuwa się naprzód i trwają tajne negocjacje między USA a Rosją w sprawie zakończenia wojny. Tym bardziej że w Rosji może dojść do przewrotu i będzie przywódca bardziej prozachdni. To też na korzyść Astarty
i po info oficjalne o rozmowach pokojowych to tu będzie minimum skok 100%.
Po trzecie Turcja dogadała się z Ukrainą w sprawie korytarza zbożowego ( bez Rosji) i Tureckie okręty będą strzegły transportu ( aTurcja jest w NATO i Rosja jej nie ruszy).
To też duży plus dla Astarty.
Erdogan wbrew zawartej z Rosją umowy przekazał Ukrainie też jeńców( dowódców) z półku Azow.
Więc nie wiem dlaczego taka ostrożność przy zakupach.
Tu powinno drożeć po kilka procent dziennie.
Przecież lepszej okazji nie będzie.
Moim skromnym zdaniem to jest błędna teza. Papier jest kupowany cały czas i to ile tylko się da. To żadna sztuka kupić szybko kilkadziesiąt tys. szt i zrobić tu 40 zł w dwa dni. Nie o to chodzi. Lepiej korzystać jak ktoś ma wolne środki. Autentycznie jestem pod wrażeniem, jak ktoś to profesjonalnie robi.
Tutaj są duzi gracze, ale nie są zainteresowani jazdami, tylko papierem. Będziemy tu mieli przez najbliższe 5 lat średnioroczną stopę zwrotu w wysokości 100 %. Dla średnioterminowych nie ma znaczenia, co po drodze, tylko efekt końcowy, a im więcej papieru w posiadaniu, tym lepiej.
Doczytałem i :
19.07.23r podadzą aktualizację handlu za drugi kwartał 23r.
Czyli podadzą ile czego sprzedali i ile wzięli kasy za tą sprzedaż.
Po tym będzie można się zorientować mniej więcej jaki będzie w przybliżeniu zysk .
29.08.23r podadzą skonsolidowany raport półroczny za 2023r. I tam będzie już konkretny zysk podany.
Tak że czekamy do 19- tego lipca co tam podadzą a liczby będą duże .
Zapomniałeś doczytać że Astartę mają w swoim portfelu trzy amerykańskie fundusze i zwiększyły zaangażowanie w tym roku właśnie podczas wojny.
Są też i polskie fundusze.
Kilka wątków niżej ktoś o tym pisał i podawał linki.
A w funduszach chyba są poważni ludzie czy nie ?
Prezes też coś dokupił i on też jest niepoważny ?