Niebawem czeka nas połączenie Sakany i https://sushitoday.pl/ <--- mają oni dwie miejscówki ekstra, nie są to restauracje, a "kioski" - można zamówić zestaw. Z tego co się zorientowałem, za sushitoday odpowiada spółka STM, z którą będą się łączyć. Jakie macie przemyślenia w związku z tym ruchem? Moim zdaniem na plus.
Poza tym trwa intensywna kampania rekrutacyjna, dużo ofert pracy ost. z Sakany, szukają głównie kucharrzy i kelnerów.
Warto mieć na uwadze, że z danych raportu serwisu Pyszne.pl wynika, że w 2021 roku kuchnia japońska znajdowała się na piątym miejscu wśród najchętniej zamawianych potraw w Polsce. Porównując rok do roku, zanotowała ona 15% wzrost sprzedaży to jeśli chodzi o 2022.
Obecny rok charakteryzuje się m.in.: -Warszawa jest na 7. miejscu pod względem liczby zamówień sushi wśród miast ze wszystkich 25 krajów, w których aktywne jest Glovo. Na 12. miejscu uplasował się Kraków, a na 14. Łódź. - Rośnie zainteresowanie sushi w mniejszych miastach - w ciągu 12 miesięcy w Piotrkowie Trybunalskim nastąpił wzrost zamówionych sushi o 970%, w Piasecznie o 845%, a w Rybniku o 608%!
Ogólnie nadchodzące miesiące mogą być bardzo pozytywne.Niski freefloat przy dobrych ruchach może dodać do wzrostów. Wskaźniki AT na portalach typu biznesradar - "mocne kupuj".
Moim zdaniem spółka na chwile obecną (lub na najbliższe tygodnie) jest niedowartościowana. Trend wzrostowy się utrzymuje przy niskim wolumenie, dla mnie to dobry znak.
Z fartem, mordeczki :) Jestem ciekaw waszych wniosków.
A jedliście tam może? Ostatnio zastanawiałem się, jakie sushi bez ryby zamówić w Sakanie i pod tym linkiem trafiłem na dość przydatny artykuł, gdzie opisane są między innymi tamago sushi czy awokado nigiri. Jesli kiedyś będziecie w okolicy, warto spróbować. Pozdrawiam.