to rób, mam nadzieję, że rok zamkniesz -50%... nie będziesz musiał płacić podatku :) i spokojnie.... rób rób... w poniedziałek przejdę z komentarzami na tą spółkę... jestem w BIotku więc centek mi wisi. chętnie sprzedałbym reszte ale nie ze stratą...
nie dajcie się spekulantom.... zaróbcie na wzroście.... a już absolutnie nie kupujcie na górce...
a dlaczego kolego miałbym wyć z bólu, przecież ja nie mam tej spółki w portfelu. Tak czy inaczej będę się śmiał albo z ciebie albo z tych gamoni, że nie wykorzystali sytuacji tylko dali się nabić w butelkę...
W wyniku zakupu w dniach od 05.02.2008 r. do 08.02.2008 r., 95.756 akcji Atlantis S.A., w cenach od 3,90 zł do 4,05 zł, przez Holiday Planet S.A., Mariusz Patrowicz wraz z Holiday Planet S.A. posiadał 1.345.756 akcji Atlantis S.A. czyli 10,86 % udziałów w kapitale zakładowym Atlantis S.A
1,60 otwarcie w pn
poza tym kolega miotasz sie ,raz piszesz ze masz akcje CZP zablokowane pod walne po czym stwierdzasz ze wszystko już sprzedałeś o ile dobrze pamiętam, kupowałeś twardo po 0,73 następnie dość szybko walnęło do 0,57 i oczywiście kolega sprzedawał bez straty.
Do spekulantów nie mam nic chcą zarobić jak każdy ale pisaniem nieprawdy i żenieniem kitów brzydzę się jak mało co szczerze mówiąc to juz wole tego krejzola CDM PKO przynajmniej jest konsekwentny w pisaniu swoich wywodów
wiec nara cieciu
mój młodszy kolego, a kto pisze prawdę na tym forum - nikt, przecież to tak jakby podzielić się złotą informacją z ogółem - oczywiście, że można ale jak już się weszło... a nie zanim... żeby jelenie kurs podbijali...
Co do Centka - to spółka śmieciowa, więc spokojnie poczekam na 50 gr. Mam co prawda jakieś 12k (dokładnie 12057 akcji). Wszedłem w Biotka po 23 i teraz sprzedaje po 24, aby znów kupić po 23.
Natomiast co do Atlantisu - to druga spółka śmieciowa, tj. z perspektywami, tyle że poza tym nic nie ma... Spekulanci podbili kurs i teraz ludzie, którzy mają choć odrobinę oleju w głowie wykorzystają sytuację... w końcu do tanga trzeba dwojga. Skoro spekuła skupowała to po 1,5 to muszą znaleźć jeleni, którzy kupią to drożej....
Powiedzmy, ze CDMPKOSA skupował na różnych poziomach...uśrednił na 1,25 to sprzedając po 1,4 ma zysk ok. 10% Sądzicie, ze będzie czekał na 2 zł? NIE, bo ta spółka przez najbliższe kilka lat nie wróci do 1,5 (dla jasności: będzie nizej).
Rozumiem, że też kupiłeś Atlantis - i chcesz to sprzedać drożej, a że ja "otwieram ludziom oczy" to jesteś anty.... no cóż, jak kupiłeś to trzymaj.... moze będzie po 2 zł :)
Pamiętaj tylko młodszy kolego, że chciwość to największy wróg inwestora... :)
"sami się podnieciliście tym infem a kurs podpompowała spekuła by wam opchać akcje z zyskiem . Sami pomyślcie za co niby atlantis miał by postawić tą fabryke jak jest biedny jak kościelny . chyba że nowa emisja pod ten projekt, poza tym wybuwować fabryke i uruchomić produkcje to długa droga ,ewentualne zyski przyjdą dopiero po 2-3 latach ,więc sami pomyślcie co znaczą takie skoki ceny i czy warto ryzykować w to wchodzić równie dobrze może skoczyć do 2 jak i 5 zł ale i tak wróci do 1 zł albo i niżej , ale ryzyko powinniście sami wkarkulować , można zostać długoterminowym albo wyjśc z dużą stratą jak się wejdzie w porywach chwili. takie skoki były już nie raz widziane tylko potem był płacz"
Dokładnie tak będzie : jeszcze na otwarciu podbiją kurs o parę groszy, abyście wierzyli, że będzie powtórka z IMMO (tyle, że tam było konkretne info!!!!! autriacy windują kurs tej spółki), a potem runie do złotówki albo niżej...
widzę, że ty jednak w przeciwieństwie do CDMPKOSA czytałeś moje posty:
"najwazniejsze to przedstawić nieznaczącą informację w odpowiednim świetle"... :)
ale chyba niewielu frajerów w tym przypadku uda się wam znaleźć.... a co kupiłeś po 1,50? Sprzedawaj PKC - to ograniczysz stratę - może nawet do 20% :)
szok? szok jak wy naciągacie na wzrosty i to takiego śmiecia.... w poniedziałek test na inteligencję.... ale byłaby jazda, jakby leszcze okazali się na tyle inteligentni, ze mielibyście akcje warte 50 gr ..... i nie byłoby chętnych na kupno....
Panie Mario, pozwoli Pan, że przekleję cytat, aby wątek był "ciągle żywy", żeby inni też mogli zarobić na spekulantach :)
"Drodzy inwestorzy albo jak by to mozna nazwać dawcy kapitału dla mądrzejszych .nie rozumie jak jakieś info o planach budowy zakładu zrobiło wam z mózgów galaretke.
Co innego gdzyby takie ifo podało rafako czy kghm ale nie taka firma jak atlantis mający 0 kapitału i cwaniaczków a zarządzie ale wejście w akcje to jest wasza indywidualna sprawa. ja tu widze tylko chęć wyrwania od was kasy ale jest też spora szansa ugotować cwaniaczków ze spekuły.sam osobiście nie mam i nie zamieżam kupować tej spółki udało mi się w piątek troche kupić i pare groszy drożej sprzedać ale to był ryzykowny manewr , udał się choć odrazu liczyłem się ze stratą paru groszy na szt i wiem że drugi raz takie coś już się może nie udać . Tak że bądzcie ostrożni jak już koniecznie chcie poprubować szczęścia to bądzcie gotowi uciec na stracie 10 -15 gr bo następnego dnia strata może wynieść 40-50gr ...życze wam powodzenia i jasnego umysłu .chciwosc to nie najlepszy sposób na zarabianie w 90% kończy się stratami "
CDMPKOSA, "re", frucki, Billioner - to chyba największe wtopy na Atlantisie zaliczą patrząc po emocjach jakie wzbudzają w nich negatywne informacje....
jestes chory z zawisci sprzedales i boisz sie poniedzialku , boisz sie zobaczyc nastepne 30% . Nie dziwie sie tych twoich lekow bo zobaczysz wzrost i juz sie martwie o ciebie aby cie jakis zawal nie dopadl. Czlowieku nie dla ciebie ta zabawa za bardzo to przezywasz. .......ODPOCZNIJ
zabawa jest tym lepsza, bo nie mam tego bankruta i teraz "otwieram oczy innym" i coraz więcej osób jest na tym forum, które wiedzą o co chodzi...
Ta spółka to bankrut i nic tego nie zmieni.... brak płynnosci, kiepski zarząd... a co mają? plany,,, plany... plany, a jak cokolwiek pójdzie nie tak i emisja się nie uda to pozostaje ogłoszenie upadłości... ale liczę, że poza spekułą nikt już nie zostanie na tej spółce... ostatnie kilka lat pokazało co jest warta...... a nawet jak ktoś w nią bardzo wierzy - we wtorek kurs 50-60 gr...
co jeden głupi kupi... :) ja jestem spokojny... nie mam tego śmiecia.... tylko spekuła skupuje.. i liczy, że sprzeda drożej.... :) dobre, ale frajerzy...