Oto naprawdę obraz Komputronika. Silneręce popłyneły na Malediwy i nie maja zasiegu. A zainteresowanie spółką jest tak słabe że nie sięga nawet 1 osoby tylko pół.Jak by jedna osoba była zainteresowana akcjami to sama ze sobą ruszyłaby kurs w górę lub w dów wymieniając chociaż z 2000 akcji.A tak 371. I takie perspektywy na najbliższy czas.Ale wytwali doczekają się zmiany sytuacji. Nic nie trwa wiecznie.Nawet komentujacy odpłyneli.A ja jestem bo mnie to bawi.
Ja jestem zainteresowany, ale po co kisić pieniądze jak można gdzie indziej teraz kupić. Na Cognor prezes wciąż kupuje, Mirbud chyba osiągnął dno korekty... Tu może zdążę wrócić, a jak nie to kij z tym.
Żaden tam obowiazek. Ja po prostu mam w zwyczaju pisać natychmiast jeśli coś kupiłe lub sprzedałem. Jesli chce to napisać.Żeby być wiarygodnym a nie miesiąc po jak to nakupiłem Cognora po 3,8 zł i wywaliłem na samej górce po 11 a przypomniało mi sie to wszystko jak Cognor był po 6,8. Ale nie każdy jest ja.
Ja nie mam nic do ukrycia. W poniedziałek sprzedałem jakieś 10 procent dziennego wolumenu i tego samego dnia kupiłem wspomniane spółki. Jedną mam po 8,09, drugą po 7,24. Komputronika cały czas śledzę i jak się uda to może wrócę, ale na razie jestem nim zmęczony: siedziałam od kwietnia zeszłego roku, w styczniu sprzedałem. Potem odkupiłem i znów sprzedałem. Liczyłem na lepszą reakcję rynku, nie było jej, więc sprzedałem.
1502 akcje już kiedyś ten obrót widziałem. W zwiazku z tym ze pusto w tej ,,poczekalni,, to będę pisał sam ze sobą.Mnie to nawet bawi. A kurs jakby mnie mało interesuje.Raczej klimat panujacy tutaj. Przypomina to Podlasie-spokój, cisza....
Kamil nie bierzesz Komputronika po 7 zł ? Jak silne ręce brały i po 8 i po 9 ? To się dziwię ale nie potępiam bo właściwie ,,kto bogatemu zabroni,,? A piszę głownie do siebie i Koryntian tym bardziej dzięki za słowo bo juz myślałem że tu tylko silne ręce i ja.
Na razie siedzę na tym co pisałem. Jeśli zdążę wrócić to spoko, nie to trudno. Okazji nie brakuje. Może i jest tu okazja, ale nerwowe ruchy raczej nie kończyły się u mnie dobrze.
Nie ,nie,tu na skok 10-20 raczej nie ma co liczyć. DOBRZE będzie jak wzrośnie 5 % w miesiąc. Trzeba by spektakularnego newsa o spłacie (ze szczegółami) na koniec lipca i doskonałych wynikach za II kwartał.A i tak cena może nie drgąć bo 95 % akcji w silnych rękach a im nie zależy na skokach kursu a na zbieraniu akcji.Teraz to jużraczej scieranie kurzu niż zbieranie ale i tak nie ma klimatu do wzrostu.Posiadacz akcji nie podniesie kursu bo i po co a nikt nie rzuci sie tu na resztki windując kurs wiedząc że nie kupi sie dużo akcji bo są skupione.Może jakieś super wyniki roczne i chęć zarobku silnych rąk na poziomie 200-300 % może spowodować podaż akcji na wiele wyższych cenach.A na razie jak na Podlasiu-spokój -cisza.