wybiło dołem tak jak wcześniej, ale rynek wie że młody chce skupić całość, także wróci na 54.25zł, chociaż ja liczę, że młody się nie wygłupi i da godziwą cenę w kolejnym wezwaniu czyli powyżej 60zł xP
nikt mu nie oddaje. u indywidualnych akcji jest mniej niż 1%. automat mieli akcje, jak zechce to zleci i na 45zł, ale fundy doskonale wiedzą, ile jest Ciech, pewnie dalej negocjują, młody będzie musiał coś dorzucić do tych 54.25zł. dlatego będzie bujać w 2 strony, bo w pewnym momencie spekulanci zaczną kupować pod kolejne wezwanie.
Jeden fund mu oddał,oddadzą też pozostałe kwestia czasu,ja dziś bym oddał po cenie z wezwania bo mam już dosyć tego łajna.10 lat zanrożony hajs ,inflacja zeżarła 60% a muł jak mulił tak muli.Nie opowiadajcie tu że to oerła bo to syf jest i tyle.Waty ponad 80 zł a po inflacyjnym osłabieniu pieniądza szoruje oo 40 pare więc zwykła lokata zjada ciecha ,syf syf i jeszcze raz syf
Nikt tak dobrze nie przewidzi wynikow wyborow jak rynek, biznes i gieldowi gracze. Kulczyk juz wie, ze wybory wygra PiS i wtedy przyjdzie czas rozliczen i bedzie musial oddac Ciech i to tanio. Teraz ratuje co moze, zeby sie nachapac jak najwiecej. Fundusze sie obawiaja, ze na tym straca, a to nie prawda. Kulczyk ich chce rozgrywac strachem to co bedzie po wyborach.
Kulczyk ma 77% udziałów i nic nikomu oddać nie musi. Chce mieć 100% i zdjąć z giełdy, możliwe że bedzie chcial to zrobić przed wyborami, dlatego teraz celowo zlecił uwalenie kursu, aby kolejne wezwanie po 54.25zł było atrakcyjne. A nie jest, bo Ciech jest wart dużo więcej. Ja za tydz dostanę dywidendę to dokupię.
brałem niedawno po insiderach. oni zaczęli skupować od 42zł jakoś do 34zł. Ja kupiłem po 31zł. Przytuliłem już 2 dywidendy (1.50 + 5.75 zł), bez podatku belki bo konto IKE. Kupiłem Ciecha na dlużej pod dywidendy, jestem na dużym plusie. Jeśli młody chce mój skromny pakiet to musi dać więcej.
oczywisćie, że inne fundy oddadzą, ale nie po 54.25zł tylko może 64.25zł. młody musi coś dorzucić, a dobrze wie że w kazdej chwili putin moze zachorować, wojna sie konczy i wszystko idzie mocno w górę.. wtedy nikt mi po 64.25zł nie odda. Dlatego chce jak najszybciej kupić 100%. Zobaczysz że będzie kolejne wezwanie. Indywidualni mają mniej niż 1%, więc już się nie liczą. Na kapitale zapasowym pod dywidendy ok 20zł na akcję. Kulczyk może odpalić kolejną dywidendę rzędu 10zł + skupo po 54.25zł. On i tak na tym dobrze wyjdzie.
Caly czas trwa zbieranie papieru. Dzis byl ukryty z lewej i bral wszystko co dawali.
O 16.48 bylo +3,5% i na fixie malymi pakietami zwalili na prawie zero. Beda tak lapac az pewnego dnia widzac ze juz nikt nie sypie pojda po wszystko z prawej do 54,25 zl. Pozostaje czekac na ten dzien:)