Zerknijcie na wykres z trzech lat. Ileż takich wyskoków jak ten z tego tygodnia już było? Zaczekajcie na 80gr+ z ekscytacją i euforią. To co jest teraz to tylko taki nic nie znaczący szum.
Słuchaj Tom. Ktos kiedyś kupił w tej cenie, zawisł a teraz z ulga sprzedaje. Co tu jest dla KNF do roboty? Że po wzroście z 48 gr przy okolicy 70 ludzie realizują te zmianę????
Sorki na jakim poziomie pozwolisz im sprzedawać? Pewnie dopiero jak ty sprzedasz?
Jeżeli ten sam podmiot ustawia duże zlecenie kupna, tak jak tu, było kilka tysięcy po 0,67 i powtarzam ten sam podmiot, sprzedaje po 0,69 duże ilości to jest to niedozwolona strategia pozornego popytu zwana "push". Po to jest KNF żeby wyłapywać takie zabronione prawem manipulacje rynku. Mateusz osobiście kazał sprawdzić Będzin, teraz niech sprawdzi BAH. A trzymać to rekomendacja Kowala , nie moja.
Takie praktyki w obecnych czasach powinny być wykrywane automatycznie i od razu przekazywane do sprawdzenia, a nie z inicjatywy kogokolwiek. Skoro kurs w ciągu jednego dnia wzrasta o kilkanaście procent aby później spaść jeszcze niżej to nie jest to normalne.
Jesteś Tomuś tak śmieszny, że szkoda gadać... Proceder, który tak cię bulwersuje ma tu miejsce już od nie miesięcy, ale od lat (co najmniej 2 lat) Sam nawet kontaktowałem się kiedyś z knf, by zapytać czy ich takie szopki zupełnie nie ruszają... I okazało się, że nie. Nie dopatrzyli się żadnych nieprawidłowości. Ale co tam ja... Mateuszek zażądał wyjaśnienia będzina - i co? I jajco. Dowiedział się tego samego - wsio w parjadkie panie premier... :)))
Nie ma co na razie narzekać na zachowanie się kursu. Jeśli ma być jakieś nowe otwarcie to małe kroczki na początku trendu są bardziej pożądane. Ciekawa jestem jak będzie dalej.