Na pewno masz 5% , więc masz prawo o wystąpienie z wnioskiem do Zarządu w celu zwołania NWZA , z uchwałą o zmianę Zarządu , podstawy są , Spółka szoruje po dnie , nic nie realizuje z obiecanych projektów , przegrasz to i tak nie płacisz , a uchwałę przegraną zaskarżysz do Sądu . Masz ode mnie pięć milionów . Powodzenia
On ma jakieś urojenia z tymi słupami gdyby je miał tony zarejestrował na walne bo ryzyko że ktoś ma więcej akcji było a tego nie zrobił
On wie że akcjonariat jest bardzo rozdrobniony co pokazali właśnie walne
Silver zadziałaj koszty dla ciebie żadne bo pokrywa je spółka
Akcjonariat jest mi znany Smalska ma około 8% część na siebie a część na firmę co najmniej kilka procent mają w radzie nadzorczej sam przewodniczący to ponad 3% nie wiadomo kto ma około 20.milionów akcji sprzedanych poza giełdą więc jestem realistą jak te akcje by zagłosowały. Nigdy nie lekceważę przeciwnika a Henio mimo wszystko jest inteligentny i ma znacznie większą wiedzę o spółce i cel niekoniecznie zgodny z waszymi oczekiwaniami dlatego potrzeba jeszcze 40 milionów akcji by go przegłosować.
Przede wszystkim pamiętajmy za na walne trzeba się prędzej zarejestrować oraz podać i zablokować ilość akcji. Tak więc jeśli nie masz więcej akcji jak Heniek i spółka to nic nie zrobisz. Jak zwołają NWZA to sciągną taka ilość swoich akcjonariuszy aby zawsze wygrać głosowanie.
Nie zgodzę się z tym (albo jesteś od heńka wtedy zgoda)
On nie wiedział ilu z iloma akcjami się zarejestrowało ma walne więc mógł przegrać!
Zwołując teraz walne ujawnia się tylko ten co ma 5% zgodnie z obowiązkiem a zawsze jest niewiadomą ilu jeszcze się pojawi bądź nie
Tak czy inaczej Heniek będzie miał pełne spodnie i możemy być świadkami mega ruchów na walorze
Proszę mnie poprawić jeśli się mylę ( nie jestem od tego starego capa), ab wziąć udział w ZWA należy w biurze maklerskim złożyć dyspozycję o wystawienie świadectwa depozytowego na posiadane akcje a to świadectwo przesłać do spółki na tydzień przed ZWA, na świadectwie jest podana ilość akcji. Tak więc jest spółce znana potencjalna ilość "szabel" i na tej podstawie może wysyłać odpowiednią ilość akcjonariuszy swoich "szabel".
Nie kolego, ty oprócz zgłoszenia w biurze maklerskim że chcesz wziąć udział w walnym zgromadzeniu akcjonariuszy z ilością akcji które posiadasz już nic więcej nie musisz robić a on dowiaduje się na końcu ilu się zgłosiło więc za późno na jego machloje wtedy
Zadzwoń do swojego biura maklerskiego bo nie chce mi się tłumaczyć, widać że nie byłeś na walnym w swoim życiu
Byłem na wielu i wiem jak to się robi
Tu można to badziewie przejąć mała kasą nawet jeśli te projekty it to ściema to poszło sporo na nie kasy i są więcej warte niż cała ta spółka
To co panie znafco robisz na tym badziewiu, taki fielki inwestor co chadza na walne powinien na WIG 20 a nie na newconnect poświęcać swój cenny czas. Dla twojej wiadomości to zdarzyło mnie się kilka razy być na walnym, pewnie przypadkiem tam trafiłem nawet nie mając akcji danej spółki taki to magik ze mnie
No i masz rację i rozumiesz dlaczego nie byłem na walnych a nadzwyczajne zwołam jak będę pewny że jest nas więcej w mojej ocenie będą mogli zgromadzić około 35% akcji. Przystąpienie do porozumienia nic nie kosztuje a Henio będąc pod presją nadzwyczajnego zgromadzenia odkupi akcje nawet płacąc powyżej 10 groszy inaczej straci firmę.
No to do dzieła , ja napisałem ile mam akcji , jak będzie brak to 200 tys akcji dorzucę , piszcie ile wy macie , ja mogę swoje wystawić po 20 gr żeby nie było że blefuje .