Zadałem kilka pytań spółce. Poniżej pytania i odpowiedzi
1. Egyt frontiers - na jakiej zasadzie FrogVille tworzy ta grę. Czy Frogville dostaje teraz pieniądze za pomoc w tworzeniu gry czy też będzie miało % udziału w przyszłych zyskach?
2. Dlaczego nie ma do tego karty na steam?
3. Czy premiera Castle Manager w grudniu 2023 jest aktualna?
4. Ile % dostanie p2chill za wydanie Castle Manager?
5. Prawdopodobnie pieniadze w p2chill skończą się przed wydaniem którejkolwiek z gier. Czy skłaniają się Państwo bardziej ku emisji czy kredyt?
Odpowiedź
1/2 To jest gra tworzona przez FVG zlecona przez PLW. Obecnie zlecenie jest na zrobienie demo. Pytania odnośnie karty należy kierować do PLW, ponieważ jest to ich produkt.
3/4 Castle Manager jest pre-produkcją zrobiona przez FVG. Służyła zbadaniu potencjału. Obecnie nie ma wypracowanego planu na ten produkt.
5. Nie ma żadnych rozważań na temat emisji.
Dziękuję za info. Ciekawe. Uprzedziłeś mnie z tymi pytaniami, bo niby mają sporo produkcji, a nie do końca wiadomo, co z tego będzie i jak jest klasyfikowane pod kątem przychodów dla Pitu. Chociaż mówiąc szczerze te odp. nie do końca wszystko wyświetlają. Odp. 1/2 sugeruje, że Pitu z tego dużo mieć nie będzie. Nie wiem, jak z CM. Odp. dot. emisji cieszy.
Tak 1/2 jest troche wymijającą, ale też nie dziwię się bo nie mogą mi wszystkiego napisać z wiadomych przyczyn. Wydaje się że całość kasy ze zlecenia pójdzie/idzie do FVG, a p2chill tylko skorzysta jako udziałowiec
CM -ja to rozmiem w ten sposób, że nie wiadomo czy ta gra w ogóle powstanie i że FVG skupia się narazie tylko na tworzeniu Egypt Frontiers. P2chill też kiedyś była spolka, która wykonywała tylko zlecenia na gry. Tak czy siak moim zdaniem powinni usunąć datę premiery CM na steam, bo graczy nie powinno się irytować