• Torobanc Virgobanc Rivobanc Omexbanc Autor: ~Patryk-Kondracki [37.120.217.*]
    Proszę uważajcie na kontakt z tą firmą! 
    - są nieuczciwi
    - nie wypłacają pieniędzy
    - mnożą opłaty, koszty
    - krzyczą i wyzywają
    Nie warto wdawać się z nimi w jakiekolwiek relacje! 
    Sam musiałem ratować się zatrudniając prawników - zatrudniłem ich w Polsce, skąd pochodzę 696718446 gdyby ktoś potrzebował. 
    - gdyby ktokolwiek potrzebował porady i kontaktu do kogoś kto zajmuje się virgobanc i może doprowadzić do wypłaty pieniędzy to powyżej kontakt do mecenaski które prowadzi mnie i reprezentuje

Część grupy to: Torobanc.com. Virgobanc.com Rivobanc.com Omexbanc.com - mają więcej spółek, w tym spółki pozakładane by podszywać się pod banki międzynarodowe. uważajcie na każdy kontakt, nawet jeśli ktoś zadzwoni i będzie twierdził że przejął pieniądze, które mieliście ulokowane w jednym z tych banków, ci ludzie, ci brokerzy są skłonni dokonać każdej czynności, powiedzieć wam wszystko, abyście tylko przekazali im swoje dane, albo pieniądze - najlepiej wszystkie jakie macie i jakie jeszcze możecie pożyczyć. nie liczą się z żadną tragedią jaką nam sprawiają. !
  • Re: Torobanc Virgobanc Rivobanc Omexbanc Autor: ~konrad17 [156.146.50.*]
    torobanc właśnie przenosi serwery i zmienia nazwę, już nie końcówkę domeny a całą nazwę. póki możecie to zgłaszajcie sprawę przez prawników do prokuratury, bo później sprawy będą trwały i ciągnęły sie może i latami, ja swoją zleciłem. nie daruję im! 20 tysięcy w plecy przez tych oszustów!
    torobanc.com torobanc.cc torobanc.io itp
  • Re: Torobanc Virgobanc Rivobanc Omexbanc Autor: ~Dawid_Potoczny [103.108.231.*]
    uważajcie na torobanc (toro-banc.org) - to ich nowy serwer i nowa strona, po założonej sprawie w sadzie, zadzwonili i twierdzili że z torobanc com przenieśli teraz tutaj na portfel moje pieniądze, ale wiem już że kłamią, oszukują i mataczą, znów próbują naciągnąć mnie na kasę, a kierownik mojego opiekuna po prostu kłamie, chyba łącznie z tym że jest kierownikiem . zmienili adres bo za tamten prawne podmioty już się wzięły i zbyt wielu oszukali, teraz robią to tutaj !! moja sprawa przeciwko torobanc prowadzona jest kancelarię ahora ( 696718446 ) , pisałem o tym już na ich poprzedniej domenie ale tam kasują nadal wszystkie negatywny, uważajcie na toro banc !!
    torobanc.com
    torobanc.io
    torobanc.cc
    torobanc.org
    torobanc.net
    toro-banc.com
    toro-banc.org
    toro-banc.net
  • Re: Torobanc Virgobanc Rivobanc Omexbanc Autor: ~Paweł_T-ski [185.159.158.*]
    Jestem zielony w inwestowaniu, trafiłem tutaj poprzez reklamę odnośnie TraderAI na jakiejś stronie z wiadomościami. Założyłem konto i dokonałem pierwszej wpłaty 200 zł, zadzwonił bardzo miły Pan który przedstawił się jako mój doradca. Powiedział, że pomoże mi inwestować z zyskiem oraz wypytał czym się zajmuje, czy już inwestowałem, ogólnie przeprowadził wywiad. Na początku faktycznie, trudno mu było nie ufać gdy po pierwszym tygodniu stan konta z 200 zł urósł do 2400zł. Postanowiłem dokonać wypłaty, jakiś czas później telefon od "doradcy" czy jestem pewien wypłaty, jak moje odczucia po pierwszym tygodniu i czy będę inwestował dalej. Powiedziałem, że tak jak najbardziej jestem zainteresowany dalszą współpracą ale chciałbym sprawdzić czy te pieniądze naprawdę istnieją. Po 3 dniach środki wpłynęły na moje konto, więc byłem zachwycony. Doradca powiedział mi, że może zwiększyć moje zyski trzykrotnie jeśli zainstaluję jakiś program i pozwolę mu zamykać i otwierać pozycję w najlepszym momencie. Zgodziłem się. Przez następne kilka tygodni dokonywałem następnych wpłat na przeróżne kwoty będąc w stałym kontakcie z "doradcą" saldo na koncie rosło bardzo szybko, tak samo szybko jak uszczuplało się moje konto bankowe przez kolejne wpłaty. Po półtorej miesiąca saldo na platformie just2trade wynosiło już 89000zł. Podobało mi się to inwestowanie, ale potrzebowałem kasy gdyż miałem opłaty i chciałem też pomóc rodzinie gdyż byli w potrzebie. Gdy zleciłem wypłatę telefon od doradcy i zaskoczenie. Powiedział mi o konieczności zapłacenia podatku od wzbogacenia się przy inwestowaniu w celu wypłaty o czym nigdy wcześniej nie słyszałem. Zmartwiłem się ale, że miałem te 89000 na stronie to stwierdziłem no dobra, chyba nie ma wyjścia. Podatek jaki mi naliczyli to 8900zł, po zapłaceniu podatku dostałem jakieś pismo niby od Binance, że jestem podejrzany o pranie brudnych pieniędzy i mój przelew został zablokowany. Spytałem się tego doradcy o co chodzi. Powiedział mi lakonicznie, że będę musiał wykonać przelew weryfikacyjny na kwotę 4500 aby uwiarygodnić moją osobę, nie zgodziłem się. Pseudo doradca zmienił ton rozmowy o 180 stopni, zaczął mi grozić komisją nadzoru finansowego, gadać coś o rodzinie, o tym czy żona by się nie ucieszyła no jakieś bzdury. Powiedziałem mu, że gó****o go obchodzi moja rodzina i chce moje pieniądze. Powiedział, że dopóki nie zapłace znowu żadnych pieniędzy nie zobaczę. Wtedy wiedziałem już na 100%, że padłem ofiarą oszustwa..... Łącznie z tymi ich podatkami i moimi wpłatami oszukali mnie na 18000 zł! Poprzysiągłem sobie, że nie odpuszczę sku*****om zacząłem szukać, dość intensywnie pomocy. Pojechałem na policje powiedzieli mi, że takie oszustwa to coś nowego i nie mają jak fizycznie się tym zająć ale przyjmą sprawę. Chyba tylko pod statystyki..... Ciężko mi było znaleźć rzetelną pomoc, po miesiącu dostałem pismo z informacją o umorzeniu postępowania w mojej sprawie. Myślałem, że zaraz coś rozwalę. Znalazłem kancelarię w Gdańsku która zajmuję się sprawami stricte oszustw na tak zwanego "brokera". Powierzyłem im swoją sprawę po miesiącu zamiast informacji o umorzeniu otrzymałem sygnaturę sprawy w prokuraturze. Jestem na bieżąco informowany o kolejnych krokach, kancelaria przyłączyła mnie do postępowania zbiorowego przeciwko nim. Mają już ponad 20 osób oszukanych na różne kwoty. Pan mecenas który zajął się moją sprawę powiedział, że rekordzista w przypadku tego brokera stracił 140.000!!! Myślałem, że to tylko ja jestem tak naiwny ale okazało się, że takich jak ja są setki jak nie tysiące. Zostawiam numer, jeśli też was oszukali dzwońcie i nie poddawajcie się! 6 9 6 -- 7 1 8 -- 4 4 6 torobanc.com , torobanc.io , torobanc.cc , torobanc.org , torobanc.net , toro-banc.com , toro-banc.org , toro-banc.net , #oszukałmniebroker #scamalert #broker #oszukałmniemakrel #analityk #torobanc #toro-banc #virgobanc #kryptowaluty #uwagaoszustwo

• Re: Torobanc Virgobanc Rivobanc Omexbanc Autor: ~anominoPati [149.102.244.*]
    torobanc.com
    torobanc.io
    torobanc.cc
    torobanc.org
    torobanc.net
    toro-banc.com
    toro-banc.org
    toro-banc.net

i wiele innych, to jest spora grupa, co dwa / trzy tygodnie coś zmieniają w nazwie, w domenie itp, uważajcie na nich, kradną na potęgę, każdy ktoś napisze choćby jedno negatywne zdanie o nich, mówi prawdę,
  • Re: Torobanc Virgobanc Rivobanc Omexbanc Autor: ~lucyna1 [196.245.151.*]
    toro-banc jest naprawdę tak szkodliwe? czy oni naprawdę nie wypłacę mi pieniędzy? przecież to nie możliwe, mam tam 30 tysiecy...
    co mam teraz zrobić?
  • Re: Torobanc Virgobanc Rivobanc Omexbanc Autor: ~krakowiakania [146.70.161.*]
    teraz mają jeszcze:
    toro-banc.io

• Re: Torobanc prive.trading vexchange irstrategies fortissio Autor: ~ninkaIala [195.80.150.*]
    ipomarkets.com
    prive.trading
    my.prive.trading
    partner.prive.trading 
    current.vexchange.group
    dash.vexchange.tech 
    dashboard.vexchange.group
    venturesxchange.com 
    venturesxchanges.com 
    falcon-invest.co
    irstrategies.net
    fortissio.com
    uważajcie na tych, działają tak samo jak torobanc , ale to 1 do 1 tak samo, różna jest ich szata graficzna, a wszystko inne tak samo od inwestycji po jakieś płatności ... w każdej jednej stronie nie da się wypłacić pieniędzy
  • Re: Torobanc prive.trading vexchange irstrategies fortissio Autor: ~daroryt [149.102.244.*]
    irstrategies.net ci ukradli mi 3 tysiące usd, to jest ukraińska mafira!
  • Re: Torobanc prive.trading vexchange irstrategies fortissio Autor: ~antonio94 [93.113.202.*]
    czy torobanc jest powiązany z ibank.ziraatbintl.com, ktoś coś wie na ten temat?
  • Re: Torobanc prive.trading vexchange irstrategies fortissio Autor: ~addriannaWaniszek [146.70.161.*]
    kilka nazwisk oszustów z różnych grup, za tych ludzi się podają, na te imiona i nazwiska należy uważać, oczywiście jest tego znacznie więcej, ale to tylko z ostatnich 3 miesięcy

Sebastian Brooks, Igor Bielinski, Krzysztof Borysiuk, Robert Maccardi, Alyssa, Patrycja Michael, Brajan Górecki, Hubert Kamiński, onevkris, Imbiorska, Kinga Biernacka, Adam Miller, Robert Handr, Vladyslav Stepanetes, Marcin Wiecko, Michał Kamecki, Oktawian Malinowski, Andrzej Popławski, Norbert Mazur, Lisa Elliot, Michael Schmidt, Stanisław Golaszewski, Norbert Mazur, Gabriel Borsuk, Kasper Sum, George Soros, Natasha Janssens, Jennifer Damaco, PaweŁ Łukinska, Oliwer Wywrocki, Benjamin Don, Denis Dobrota, Jagoda Rudnicka, Filip Kowalczyk, R. Novak, W. Kurowski, Gabriel Wiseman, Kamil Martinovic, Żak Michał, Fredrick Marcus, Filip SEO, Antoni Nędzi, Pokój Wojciech, Monika Żak, Marek Surmicki, Maciej Mikolaj, Adam Grodzki, Marek Bednarski, Paweł Urban, Iigor Bieliński, Krystian Domski, Wojciech Kowalski, Hugon Janik, Andrzej Godlewski, Szymon Waniel, Ewa Tuchlinska, jancryptopl, 

powyższe nazwiska są z tych poniżej platform, część się powtarzała, część występowała jednorazowo, ale wszyscy ci ludzie oszukali uczciwych traderów, którzy w większości po prostu chcieli coś dorobić a nie stracić majątek !! 

Whalestep, swkinvest, vexchange.group, irsinvest, multigrowcapitals, rcebanque, pixpal, swissrecapital, Parenta financial services ltd, Vexchange, infinity brokers, stablecoinfx, Hedgefundsinvest, irsolution, Fortissio, prive.finance, prive.trading, prive.investments, montanatradingltd, Vie Finance A.E.P.E.Y S.A., irstrategies, ir-strategies, torobanc, soft-capital, falcon-invest, universe, venturesxchanges, fortissio, ipo-markets, tools4deals, parentafinancialservicesltd, softcapital, parkfinancialconsulting, ibplatform, gainfulmarkets, gainful-markets, just2tradem, glassnode, accointing, trustcapitalltd, nlm86limited, trustedagroup, masl-group, maslgroup, bbprofit, tbg-lmtd, palmerfinancecompany, napmarkets, celineinvest, fincloud.center, united-brokers, bnbtgroup, bnb-tgrp, wstunion, market bull.live, utip, simpleway, profitrop
  • Re: Torobanc prive.trading vexchange irstrategies fortissio Autor: ~patrykL [149.102.244.*]
    swkivest swk inwest (mieli kilka stron) mam tu 3770 usd, na tyle mnie naciągnęli, tyle chciałem wypłacić i koniec, nie oddali niczego. twierdzą że to moja wina, bo nie dokonałem uwierzytelnienia, nie przesłałem skandów dokumentów. bzdura !! to samo powiedział mi policjant na przesłuchaniu po rozpoczętym postępowaniu. nie dajcie się tym oszustom, nie zostawiajcie sprawy samej sobie. postępowania przeciwko tym oszustom nie są drogie, a trzeba ukrócić ich działalność, trzeba dobrać im się do d***, a przez to że większość z nas machnie ręką, nie zrobić nic, to właśnie jest powodem, że oni dalej kradną. przygotowaniem postępowania dla mnie oraz jego prowadzeniem zajmuje się obecnie biuro prawne z pomorza o którym było już pisane, więc w razie czego polecam by korzystać z niego (696//718//446), bo bez dobrego prawnika, to nikt niczego dla nas nie zrobi
  • Re: Torobanc prive.trading vexchange irstrategies fortissio Autor: ~toroMich [149.88.27.*]
    u nas już został wysłany akr oskarżenia do sądu przeciwko swkinvest.com, więc kolejny krok za nami
    to ich domena logowania cfd.swkinvest.com - nie dajcie się, oni wam nie pomogą zarobić !!
  • Re: Torobanc prive.trading vexchange irstrategies fortissio Autor: ~nonono [149.102.244.*]
    ir-strategies.net - oszuści, uważajcie
  • Re: equitycryptotrade i seacoastfxcompany Autor: ~basiana [146.70.161.*]
    hej, mam problem, bo nie dość, że nigdzie nie mogę dostać informacji, nikt nie odpisuje, jakby nikt nic nie wiedział, to teraz tu zostawiam , bo może chociaż czegoś dowiem, mianowicie chodzi o te dwie firmy equitycryptotrade i seacoastfxcompany
    z jednej z nich cały mój zainwestowany kapitał został przeniesiony do drugiej i to bez mojej wiedzy, zgody i choćby zapytania mnie czy się zgadzam, niby odgórnie zamknęli serwer a teraz jest na nowym, a na tym drugim nowym są wymogi bezpieczeństwa niby, i nie wydadzą mi moich pieniędzy, nawet tych z wkładu własnego, jeśli nie poddam się --- kontroli bezpieczeństwa --- żądają ode mnie skanu dokumentu tożsamości, rachunków bankowych albo potwierdzenia z pracy z dochodów za ostatnie pół roku, tu moje pytanie czy to może tak wyglądać, czy oni mają do tego prawo? dopiero po weekendzie będę miała rozmowę z prawnikiem o tym, ale wcześniej szukam i szukam informacji, o nich konkretnie nie ma nic, ale są opisy podobnych przypadków a jeśli to jest tak samo, to straciłam przez te firmy strasznie dużo pieniędzy
    te firmy są pod tymi adresmi equitycryptotrade.com  seacoastfxcompany.com 
  • Re: Alphacoinpro Exchange ppmarkets blockwave Autor: ~miotek [138.199.55.*]
    jak szukalem info o toro banc to mi wpadło kilka tych nazw dodatkowo, nie wiem czy powiazani sa czy raczej nie, Blockwave-Exchange - blockwave-exchange.com II Alphacoinpro - alphacoinpro.com II Premier Portfolio Markets - ppmarkets.com II RATS - ratsfun.com II Financial Euro Bank - fe-bank.com II OTTIMO BANCA - bancottimo.com II BFM Group - bfmgroup.io II BYDFixio - bydfixio.com II OTC-500 - otc-500.com, otc-500.ai, trade-otc-investment.com II Vega Pledge - vegapledge.com  II , ale jeden portal pisał o nich rownolegle, nawet o dwoch przynajmniej z tych firm wlasnie do toro porownywal, nie dajcie sie, to sa firmy co oszukuja tak na maksa, a do tego sa juz zgloszone i oficjalnie przyjete jako scamerskie, uwazajcie po prostu