Enea ma najniższy wskaźnik C/WK, tylko 0,23. Jest mocno niedowartościowana względem Tauronu i PGE Niedługo wyjaśni się sprawa Bogdanki, czy Skarb Państwa ją odkupi i za ile. Dodatkowo będzie dywidenda z Bogdanki dla Enei jako wiodącego udziałowca. Powstaje NABE, co uwolni rezerwy zawiązane w ubiegłych latach. Poziom gotówki w firmie jest taki jak jej wartość księgowa. Wzrost kursu mnie więc nie dziwi. Potencjał wzrostu dosyć duży.
Pięknie ale kółkowicze męczą papier i to widać gołym okiem siedzisz tu długo ? też kupiłem pakiecik ale ciężko w wakacje widzę wzrosty długa droga i męcząca przed nami.
Mam spory pakiet tej spółki i jeśli mam wolne środki, dokupuję na spadkach. Enea jest jedną z ciekawszych spółek i długoterminowo (1 do 2 lat) mam nadzieję na spory wzrost kursu.
Rok lub dwa lata to rozumie zgadzam się z twoją opinią będzie tu nawet i +100% powiedz ile trzeba mieć cierpliwości czekać tak długo i patrzeć jak będą cię bujać góra i dół np.tak jak dzisiaj było nawet i +3.5% a od jutra pojedziemy na 6.30 zł