i dlatego wlasnie wszelkie formy porozumienia drobnych z roznych stron swiata na forum sa abstrakcja.
Mozna bylo ratowac sie przed resplitem kiedy te akcje chodzily jeszcze po 10 zl to byl najlepszy moment no ale latwo jest radzic.Trudniej jest wygrac w tej trudnej psychologicznie grze w dlugim terminie.Solar jest przekrętem 30lecia na rynku i powinien byc opisywany w ksiazkach o inwestowaniu jako przestroga dla mlodych,ktorym wmawia sie ze inwestowanie jest proste.
fundusze mogłyby się jakoś wypowiedzieć odnośnie ich stanowiska.....to ułatwiłoby wszystkim decyzję. Na pawno większość poparłaby każdą "akcję" przeciwko wezwaniu SOL ale do tego potrzebny jest lider.
Fundusze zazwyczaj wypowiadają się trochę później albo wogóle. Tu jest taka sytuacja że naprawdę nie jest wiele potrzebne żeby ich blokować czy coś negocjować. Ile oni tam mają 2 mln akcji ? Wystarczy 200 tys Zjednoczonych żeby blokować im te pomysły. Tutaj w chwilę tylko na taki spontaniczny pomysł 3 osoby mamy 60 tys akcji więc myślę że nie było by problemu znaleźć odpowiednią liczbę głosów tutaj nawet bez funduszy. Ja osobiście jestem za tym żeby się dogadać z większościowymi . No ale wiadomo nie po 5.5 .
Marko tą sprawą trwa ponad dekadę.......to są duże fundusze. Mam tylko nadzieję że teraz fundusze powiedzą tym z zamku że trzeba opłacić odpowiednie myto za wyĵście
To jest cena do pokazania się ile mamy tu na bankierze . Z cena to będzie ciężko o konsensus ale o blokadę delistingu już łatwiej bądź o jakieś negocjacje