• No to teraz Autor: ~Ed [62.182.144.*]
    Zwali się tu chmara trolli spadkowych i zacznie swoje durne wpisy. Coś mi tu pachnie drugim Będzinem
  • Re: No to teraz Autor: ~As [83.27.146.*]
    Pręty -tanie pręty -sukces!
  • Re: No to teraz Autor: ~Kamil [8.48.248.*]
    Pisałem o tym tydzień temu w kontekście Bedzina ze kurs będzie rosnal bo przecież nikt nie zapomniał informacji prasowych w ktorych prezes informował ze jest zainteresowany reaktorami SMR wiec tu tylko kwestia czasu byśmy zobaczyli jakieś espi o współpracy z synthos Orlen

Pozdrawia mieszkaniec Oswiecimia miasta Synthosu :)
  • Re: No to teraz Autor: ~Ed [62.182.144.*]
    No tak tylko że obawiam się że tu będzie szaleństwo jak na Będzin. Widać po forum że już nie ma ciszy
  • Re: No to teraz Autor: ~Kamil [107.120.41.*]
    To prosty wynik tego ze spora cześć inwestorów z Bedzina mająca środki z tamtej spółki zaczyna skupować akcje tej spółki bo wyczuwa analogie odnośnie ogłoszonych przez prezesa planach posiadania własnych reaktorów które znacznie obniżą koszty stałe a a co za tym idzie zwiększy swoją marże i zysk
  • Re: No to teraz Autor: ~Krzysztof [86.14.37.*]
    A Ty myslisz , ze reaktory SMR to maszynka do pieniedzy .Ta inwestycja to sa duze koszty , a cena energii przy obecnym rozwoju OZE niekoniecznie musi byc na wysokim oplacalnym poziomie .Bedzin runie jeszcze szybciej niz myslicie .SMR to dobre rozwiazanie dla duzych odbiorcow jak Orlen , KGHM lub Cognor
    Nie. Nie napisałem ze to maszynka do zarabiania pieniędzy ale przy obecnych regulacjach Unii odnośnie cen emisji i kosztów energii które są duża składowa kosztów tej spółki , rozwiązanie z zastosowaniem reaktorow jest najlepsze , zreszta to nie jest tylko moje zdanie, prezes spółki również czeka na możliwość wdrozenia ich dla swoich potrzeb i raczej wie lepiej niż ja i ty jaka jest opłacalność z takiej inwestycji
    Teraz dopiero po ponownym przeanalizowaniu co napisałeś widzę ze odnosisz się do Bedzina .Ja pisałem o reaktorach w kontekście Cognora i przyczynach skupu akcji przez część inwestorów którzy przerzucają się tutaj a widac to po nickach ze sporo jest nowych forumowiczów
[x]
COGNOR 8,03% 7,94 2025-10-06 17:02:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.