Rozum nie naginaj rzeczywistości i przestań manipulować, prawda jest taka, że spadek o 1 PLN z 13,50 do 12,50 to 7,4%,, a po dzisiejszej sesji to spadek o 5,33%. Poniżej 12,50 PLN już nie odkupisz. Trza było kupować jak Pedro mówił a nie gapisz się jak pociąg rusza nad morze. polskie morze jest do góry mapy gdybyś nie wiedział.
Co tam Pedro o odkupowaniu pisałeś …..?
Tak jak pisałem wczorajsza podbitka to nic innego jak tylko euforia szerokiego , dziś oddało cały wczorajszy wzrost i pogłębiło spadek
Coś czuje ze jutro zrzut na 12 pójdzie bo tam pewnie zaklinacze rzeczywistości się ustawią ,
ale spokojnie jutro jeszcze nie przebije w dół 12
Przepraszam Cię ale akurat moje wypowiedzi są merytoryczne ,
Zarówno co do zachowania kursu jak i zagrożeń które są obecnie w spółce - podkreślę bo może gdzieś Ci umknęło .
Bardzo duże zadłużenie = Problem z jego obsluzeniem = Ujemny Casch flow = emisja ratunkowa akcji/obligacji
Jaśniej już się chyba nie da
Obecnie Photonu nie mam
mam go jedynie w obserwacji ,
Pewnie kupię na fali paniki po wynikach za IIkw ,
Póki co moja projekcja odnośnie kursu się sprawdza ,
Obrażanie mnie nie zmieni tego dokąd aktualnie zmierza kurs ,
Ryzyka wymieniłem wyżej ,
Napisałem prawdę bo nie masz akcji. Gdzie tu obraza. Masz ją w obserwacji? Ale tu nie ma przepływów pamiętasz? Po co ci gniot w obserwacji? To się kupy nie trzyma.
Obrażał mnie tam ktoś wyżej ,
Mam w obserwowanych bo sama idea biznesu była super w sytuacji która wydażyla sie w 1.5 roku temu ,
Kiedyś kupiłem zarobiłem i sprzedałem ,
Sprzedaż była podyktowana lawinowo wzrastającym zadłużeniem przy spadkach cen prądu na giełdzie energetycznej o wzroście stop procentowych .
Została mi nadal w obserwowanych,
Mam jakaś inwestycje w OZE która trzymam i mnie nie zawiodła cały czas jest w trendzie wzrostowym i tyle.
Co do samej spółki to po prostu przeinwestowała i tyle ,
Czekam na idealnie wartości ,
Bardzo źle, popyt był tylko dla tego że był skup,Georg zaklina rzeczywistości....wszyscy chcą qkcje i obligacje,spolka zwiększa produkcję itd tylko ze na horyzoncie nie widać żeby przychody były na tyle wysokie by pokryć w zadawalajqcu sposób zadłużenie i wydatki/ inwestycje.
Moze taka strategia jest akceptowalne przez spółkę qle nie przez akcjonariuszy.spadajaca cena energii elektrycznej tez jest zdecydowanym argumentem przeciw wzrostom..
Rozum - tak się zastanawiam jakie są Twoje realne intencje. Jaki masz w tym interes, żeby zabierać głos w momencie, kiedy spółka dostaje w dup-ę? Rozumiem.. niby obserwujesz, w takim razie skąd tak duża aktywność na forum? Może masz bardzo dużo czasu, ale nie zmienia to faktu, że coś mi tu nie pasuje. Dla mnie spółka jest długoterminowa, wkurza mnie, że spada, ale to nie powód, żeby wylewać żale lub jeszcze bardziej zniechęcać ludzi. A wyrocznią raczej też nie jesteś.