Cały czas dosypują węgla, dolewają wody i oliwy. Z tego powodu mamy spore opóźnienie na kolejnej stacji. Z drugiej strony, jest możliwe, że tak załadowana lokomotywa przeleci przez kolejną stację i w ogóle się na niej nie zatrzyma.
Stoi na stacji lokomotywa, Ciężka, ogromna i pot z niej spływa: Tłusta oliwa. Stoi i sapie, dyszy i dmucha, Żar z rozgrzanego jej brzucha bucha: Buch - jak gorąco! Uch - jak gorąco! Puff - jak gorąco! Uff - jak gorąco! Już ledwo sapie, już ledwo zipie, A jeszcze palacz węgiel w nią sypie.
Wagony do niej podoczepiali Wielkie i ciężkie, z żelaza, stali, I pełno ludzi w każdym wagonie, A w jednym krowy, a w drugim konie, A w trzecim siedzą same grubasy, Siedzą i jedzą tłuste kiełbasy, A czwarty wagon pełen bananów, A w piątym stoi sześć fortepianów, W szóstym armata - o! jaka wielka! Pod każdym kołem żelazna belka! W siódmym dębowe stoły i szafy, W ósmym słoń, niedźwiedź i dwie żyrafy, W dziewiątym - same tuczone świnie, W dziesiątym - kufry, paki i skrzynie. A tych wagonów jest ze czterdzieści, Sam nie wiem, co się w nich jeszcze mieści. Lecz choćby przyszło tysiąc atletów I każdy zjadłby tysiąc kotletów, I każdy nie wiem jak się wytężał, To nie udźwigną, taki to ciężar.
Nagle - gwizd! Nagle - świst! Para - buch! Koła - w ruch! Najpierw - powoli - jak żółw – ociężale, Ruszyła - maszyna - po szynach - ospale ...
O ludzie... tutaj naganiacze już się podniecają jak im dwa gronie urośnie. Buuhhaaa... ha, ha. Natomiast ja żałuję że wskoczyłem na Będzin " na krótko" i zarobiłem tylko 18% w jeden dzień.
Inwestycje j/w idą pełną parą, tylko czekać aż ruszy. Moim zdaniem do końca wakacji b.z a później zacznie się ruch w interesie i jak ktoś to już pisał PCX jest alternatywą dla zus bo to że urośnie to każdy wie do ilu ????? ale dywidendy będą piękne !!! Natomiast nadworny cieć obserwator jak zawsze pilnuje forum 24/7 i wskoczył chyba do ......
Daj spokój my tu teraz czekamy na mega raport i wszystkie inwestycje..Jutro lecimy na 3,43 moze nawet 3,44 czeka nas zielony tydzien moze do 3,5 pozniej po takich wzrostach mozliwa korekta,zobaczymy...
Ha, ha... to panowie i panie zapinajcie pasy, a żeby was z foteli nie wyrwało. sss-man pewnie już wie na co wyda te parę groni zarobku, inwestor od siedmiu boleści ha, ha.