W Polsce ginie i słuch po tym zanika. Co tu się wydarzyło to skandal, który dotyczy tylko drobnych akcjonariuszy Magny Palonia, a strony które się ułożyły pracują nad tym, aby zajumać wszystko i sprawęwyciszyć. Za tymi tytuołowymi bohaterami stoi kapitał który przez tydzień uziemiał niemalże wszystkich i nikt w tym nie przeszkadzał. No w końcu Magna jest bezpańska. PiS traci w oczach i chyba puściły im wszelkie hamulce, bo na jesieni odetnie ich od koryta.
Cebula po 6 zł marchew po 7. O innych cenach nie wspomnę ale 06N potaniał o 100 milionów i trzeba zapomnieć o dalszych utraconych korzyściach. Why??? Pasuje Ci taki stan rzeczy, bo mi nie.
Dnia 2023-07-02 o godz. 08:51 ~woźny napisał(a): > Cebula po 6 zł marchew po 7. O innych cenach nie wspomnę ale 06N potaniał o 100 milionów i trzeba zapomnieć o dalszych utraconych korzyściach. Why??? Pasuje Ci taki stan rzeczy, bo mi nie.
W sumie racja szkoda tych 100baniek i jeszcze papugom dali więcej . Kurs byłby 100 procent wyżej . I tak jestem zadowolony
Dlaczego trzeba zapomnieć o utraconych korzyściach ? Jeżeli nie było powodu który kazałby wziąć mniej o całe 100 mln to jest działanie na szkodę spółki i to takie solidne. Dlatego uważam że będzie jeszcze jakieś ciekawe info które uzupełni ten dołek.
Oby to nie było dopiero za kilka lat, jak w przypadku tych dwóch panów powyżej 5%. Widzę, że nie tylko prezes traktuje spółkę jak prywatny folwark. Niech zrobią wezwanie po 15 zł, ściągną spółkę z giełdy i mogą wtedy nawet emitelowi dopłacać za tę sprawę sądową i wymieniać się akcjami po 1 zł.
No qźwa! Nawet w niedzielę głównym bohaterem jest Donald Tusk, a przecież to nie jest nasz bohater! Dajcie info, że jest bezpiecznie bo Emitel się z wami dogadał i sygnał jest bezpieczny!
a na deser reklama ORLEN, który nie jest już narodowy... z gwiazdorami polskiej piłki kopanej, czyli tych, co prze...li wszystkie ważne igrzyska. Na koniec powinna być plansza z wynikiem meczu Polska - Mołdawia! Brawo wY! PS podobno tam się schodzi na zawał
Kurczę, ja tez pisu nie trawię ale ty mnie bijesz na głowę.
Wracając do madzi. Tak jak w czwartek przewidywałem zahaczyło o 4 z przodu. To dobrze wróży :) Teraz albo boczniak albo pooowoolne wzrosty by niecierpliwym ubranym dać możliwość zejścia z haka ze stratą. Czy mam rację powiem wam za tydzień :)
Czyli boczniak, przynajmniej na razie. 5 zł wydaje się robić za wsparcie. Szybkie rączki się sparzyły na oczywistym infie i raczej szybko nie wrócą. Imho dalej w bok na mniejszych niż zazwyczaj obrotach.
Wiem, że 7 baniek przy 100 to niewiele ale.. A teraz ciekawostka. Gdyby skupić 7 mln akcji po 5 zł to zarządzamy 107 mln gotówki, optigisem, e-mapą itd kosztem 35 mln zł :)
Z pewnością każdy tu zrobi , co zechce, wszak FF>75%! A tymczasem na kursie cuda! Wpływa 100 milionów i dalej cuda!! Kurs jest zabetonowany, przy czym nikt się już nawet nie kryje w robieniu drobnych w kobyłkę
No i co ja Ci mam napisać? Ano cuda. Sam jestem ciekaw co dalej. Z moimi 3870 akcjami to sobie spokojnie obserwuję. Jak mi dasz z 50 baniek to mogę wtedy namieszać :) Pytanie jest jeszcze jedno - ile naprawdę mamy my - leszcze. Trochę towaru zmieniło właścicieli ostatnio.
A na TVP c.d. szczujni na PO - ok. prawda jest wasza, ale to wy jesteście naszymi bohaterami więc dosyć o Tusku i reszcie zła tego świata! Dajcie w końcu coś o 6-tym Funduszu Narodowym, któremu to zawdzięczamy niekwestionowany sygnał tychże jakże wzniosłych i narodowych emisjii !
Też tak myślę, dodam też ,że z wydmuchy, spółka zrobiła się zdrowa , a to ważne.
Info w co zainwestują, też może napiąć łuk, jak i wspak. Kwestia czasu, dlatego czekam do wyjaśnienia się sytuacji.