Pięknie to pismo wysmarowali, oby sprawa sądowa była soczyście owocna, mogą dostać bardzo dużą walizkę z kasą od Wyborczej. Ładnie się Agora wsadziła na minę i dobrze.
Nie bój się malutki, 30,9mln zł długu krótkoterminowego (do 12miesiecy) przy wejściu największego konia, Aforti Collections w fazę rentowności operacyjnej, to nie są duże pieniądze. Problemy płynnościowe miną, spółka wypłaci odszkodowania i będzie dobrze. Dodatkowo, złote czasy na windykację się dopiero zaczynają.... .
Niestety nie podzielam Pana optymizmu odnośnie spłaty pożyczek przez AFORTI. Pożyczając pieniądze dla AFORTI miałem świadomość ryzyka finansowego. Ale nie godziłem się w umowie na oszukiwanie mnie i zwodzenie. Jeżeli biznes nie wyszedł to ogłaszamy upadłość, a nie udajemy że nic się nie stało, długi są w śmiesznej kwocie, a złote czasy nadejdą. Jeżeli kwoty są śmieszne to spłacamy je z małej kieszonki i po sprawie.
Widziałem na innej dyskusji wpis niejakiego Red - prawdopodobnie osobę związaną z AFORTI, że odkupi długi AFORTI za 60% wartości. Gdy pojawiły się oferty, to jakby zamilkł. O pieniądzach się nie rozmawia. Pieniądze się ma .
Znowu kłamiesz...spółka Aforti C jak i inne z grupy nie są rentowne. Nie mają kasy więc nie są w stay zarobić pieniędzy..z inkasa nie da w stanie wyżyć...
30.9 mln długu krótkoterminowego ? Wolne żarty. Mnóstwo ludzi, po trzech miesiacach braku odsetek skorzystało z zapisów umowy pożyczkowej które w takim przypadku pozwalały wypowiedzieć ją natychmiastowo i zwrócić się o zwrot całej pozyczki. Takie umowy konczyły sie za rok, dwa ,trzy , a więc po okresie 12-tu miesięcy. Wystarczy odebrać pocztę która przychodzi na Chałubińskiego 8 ( ciagle formalny adres Aforti ) i zalega nieodebrana na poczcie.
Również nie wiesz ile tego realnie jest. Podają 39mln długu krótkoterminowego i podpisują się pod tym obaj prezesi, więc dla mnie jest 39mln, widać po raportach, że diametralnie zmienił się stosunek długu długoterminowego wobec krótkoterminowego więc może to tak wyglądać.