Na forum o mpay cisza bo kurs nie jest grzany - to chyba dobrze.
Polecam się zapoznać z wpisem:
Łukasz Hołubowski
Dodajmy że Pan Łukasz nabył: 1. 2023-06-02 akcji za kwotę 1 zł w liczbie 500 000 szt 2. 2023-04-06 akcji za kwotę 1 zł w liczbie 1 134 000 szt
Łącznie Pan Łukasz posiada 2.42% akcji spółki 1 634 000 sztuk. Zapewne też jest jednym z kluczowych pracowników którzy obejmą warranty - choć to nie jest pewne.
W jakich radach nadzorczych zasiada/zasiadał Pan Łukasz i co może załatwić dla mpay? Pierwsze coś się rzuca w oczy to: 1. DIGITREE GROUP czym się zajmuję tutaj https://www.digitree.pl/pl/biznes coś mi się wydaje, że Prezes zrozumiał że IT nie ogarnie i potrzebuje wsparcia - stąd znakomita decyzja - czy rozpoczną współpracę - zobaczmy. Dzięki narzędziom DIGI możliwe zwiększenie sprzedaży - nie wiem jak z ogarnięciem błędów IT w apce.
2. od 2018 Prezes Zarządu Orlen Paliwa - nie wiem czy da się to wykorzystać, ale może coś wymyślą.
Karol Zieliński
1. Pan Karol pewnie dziś obejmie warranty i bardzo dobrze - szkoda że tak mało - w związku z ogromnym hejtem na spółkę przez inwestorów indywidualnych mamy mikro emisje warrantów tylko 500k, a szkoda bo więcej warrantów to większa motywacja pracowników. Trzeba zaznaczyć, że jest to mniej warrantów niż umorzono dziekiemu trenerowi.
Wracając, Pan Karol człowiek orkiestra - Prezes Z3X Członek Z MPAY Prezes DEOR I UWAGA (PAYTO) obecnie PAYMATIC - organizacja zależna z nie kim innym a JANEM ANDRZEJEM BASIAKIEM (nie mylić z Andrzejem Basiakiem Prezesem mpay) Pan Jan Basiak jest prezesem spółki od 31.03.2023 spółka działała wcześniej pod nazwą PAYTO. Pod domeną payto jest obecnie firma pożyczkowa.
Wstawienie do PAYTO młodego Basiaka + współpraca z Panem Karolem ma pewnie szerszy kontekst w kwestii mpay.
Pan Karol jest najbardziej znany z rozwoju PayLane - obecnie Polskie ePłatności. które sprzedał do duńskiej grupy Nets.
Pan Karol z pewnością po naprawie mpay może pomóc z poszukiwaniem kupującego na spółkę. Andrzej Basiak z pewnością będzie zainteresowany wyjściem z tego biznesu, jeśli pojawi się kupujący fundusz z kasą na koncie. Ale to jeszcze długa droga.
Korekta to pierwszego posta. Wyemitowano 2 mln warrantów co składa się z przeksięgowania 1.5 mln warrantów które były dla dzikiego trenera oraz wyemitowano 500k nowych zgodnie z informacjami Prezesa w odpowiedzi na pytania akcjonariusza.
W akcie jest informacja że nowe 500k przypada dla kluczowych pracowników. Pozostałe 1,5 mln z tego konkluduję, że czeka na nowego lub nowych partnerów biznesowych zainteresowanych promowaniem aplikacji.
Skoro zostały te warranty wyemitowane może już jest podmiot który je obejmie - co jasne jest że jeśli się to spełni będzie espi w tej sprawie.
Zastanawiałem się pod co może tutaj być pompa i zdecydowanie takim powodem może być start www.gpwpm.pl co więcej czekam na odpowiedź GPW PM o planowanym terminie uruchomienia strony. - Zobaczymy czy odpiszą.