Jedynym sensownym wyjściem z obecnego impasu i fatalnego obrazu stworzonego przez zarząd w oczach akcjonariuszy jest wezwanie! Kilkanaście groszy. Smród zostanie (bo są tacy co obejmowali wcześniejsze emisje) ale z czasem go przewieje.
Jak myślicie, przerwanie walnego to znak, że jednak przestraszyli się, że ludzie nie zaakceptują tego wałka i narobią smrodu? Jak rozumiem, wniesienie sprzeciwu wobec uchwały przez tych dwóch dzielnych akcjonariuszy otwiera drogę do wytoczenia powództwa?
"Uchwała wspólników lub akcjonariuszy może być zaskarżona w drodze wytoczonego przeciwko spółce powództwa o jej uchylenie, gdy jest sprzeczna z umową (statutem) spółki bądź dobrymi obyczajami, godzi w interesy spółki lub też ma na celu pokrzywdzenie wspólnika bądź akcjonariusza."
Myślę, że sprawa przejęcia złotej lakierni spokojnie spełnia te warunki.
Dnia 2023-06-30 o godz. 14:05 ~Nolyp napisał(a): > Tą do której zaprotokołowano sprzeciw także!
Świetne uzasadnienie pozbawienia nas prawa poboru:
"Przyjęcie trybu subskrypcji prywatnej oraz pozbawienie dotychczasowych akcjonariuszy prawa poboru akcji serii Y w pełni przyczyni się do przyspieszenia procesu emisji oraz obniżenia związanych z nią kosztów."
Dnia 2023-06-30 o godz. 14:13 ~s123 napisał(a): > a po co ci prawa poboru, jak mozesz kupic po 10 giera na rynku?
Bo licząc akcje z kolejnej już emisji dla Pana Chojnackiego i przejęcie złotej lakierni za 47 milionów akcji, za chwilę okaże się że będą w posiadaniu 90% akcji nie skupując z rynku ani jednej. Poza tym w chwili gdy ogłosili WZA, akcje były po 13 groszy.
Kolego eh, jeśli jesteś akcjonariuszem takim jak ja, czyli powiedzmy drobnym, to nie wierzę że nie bulwersują Cię uchwały z WZA. Ja mam średnią 15 groszy, są tacy co mają ponad 20 groszy, a dzięki takim działaniom i marginalizowaniu drobnych, kurs zamiast rosnąć, to spada, i to mimo coraz lepszych raportów z roku na rok. To bardzo wygodne dla "grubych" użyć innej spółki aby stać się jeszcze grubszym, ale zupełnie nieuczciwe w stosunku do nas.
Wygląda na to, że może trochę ta spółka się ucywilizuje na NC. Panowie Maślanka i Weremczuk mają razem ponad 2 mln akcji i nie boją się powiedzieć na WZ co sądzą o tym, w jaki sposób Jujka zarządza kapitałem.
Wał jest ogromny bo ta złota lakiernia nie ma nic tylko jakieś lewe weksle i obligacje oraz półtora mln długu. J.. ty kiedyś krucyfiks na piersi nosiłeś. Tetaz już Cię parzy. Wstydź się.
Zobaczcie jak walczą akcjonariusze. Jest wiele spółek dymających dawców kapitału, jest też sporo walczących. Tym bardziej szacunek należy się 2 inwestorom JRC walczącym na walnym. http://www.forumakcjonariuszykci.pl/
co wy tu dzieciaki wypisujecie , o skupie, o emisjach i innych bzdetach, a może tak do piaskownicy, jak sie 10K akcji i wiedzy i firmie jak brudu za paznokciami !!!