masakra 24 wyswietlenia a grafika z lat siedemdziesiatych - po co cos takiego wypuszczac tu kurs powinien byc blizej 1 zl a nie 20zl, jutro juz sie przepolowi
Jest bardzo zabawne, ze jaracie sie tutaj „obroną kursu”, zeby na zamknieciu podbic czy zbić pięciowa akcjami i ustawic kurs, bo wtedy wylicza sie wam inna srednia w apce bankowej:))) Wiesz, ali, ze to nie ma znaczenia i ze ta srednia z podbitego kursu to bie jest sredbia, za ktora da sie sprzedac akcje za np 30k?
Gołym okiem widać ze kupno jest przy dużo wyższym wolumenie niż sprzedaż
Obawiałem się ze przy takim ostatnim zrywie z 14 na 26 przyjdzie mocniejsze schłodzenie wskaźników i kursu
Na ta chwile wyglada to dobrze jak dla mnie . Historycznie mamy gdzie wracać sufit jest jeszzcze wysoko :)
Historycznie, ten sufit to bańka na gamingu 2020-2021 napedzana Cyberpunkiem, czasy, kiedy CDR byl drozszy od Orlenu i 50% obrotow na gpw bylo na CDR:) ZADNA spolka gamingowa nie jest nigdzie nawet w okolicavh tamtych maksimów.
Mało tego, że spółki które podałem są na ATH to jeszcze mają bardzo wysokie c/z którymi tak kleks lubi się posługiwać. Cytuję kleksa "wszystko powyżej c/z 5 w gamingu to spekulacyjny balon" C/Z 5 drodzy państwo, tak xD
W 2006-2007r. kupiłem ziemię rolną (żona mi mówiła nie kupuj bo jesteśmy kilka lat po wejściu do UE,historyczne szczytu ceny ziemi rolnej oraz budowlanej przebijają sufit),nie posłuchałem i kupiłem. Dzisiaj się śmieje bo z ziemi rolnej mam ziemię usługowo-przemysłową oraz ceny za 1-ar liczoną w dziesiątkach tysięcy zł.,te historyczne szczyty odeszły w zapomnienie,dzisiaj są nowe a ja dalej nie sprzedaję bo uważam ze będzie jeszcze znacznie drożej. I nie patrzę na inflację przez te 16-lat bo inflacja była,jest i będzie jak cykle koniunkturalne w gospodarce. "Nieważne, jak wielki masz talent i jak bardzo się starasz - niektóre rzeczy po prostu wymagają czasu. Nie uda ci się w miesiąc stworzyć dziecka, zapładniając dziewięć kobiet" Warren Buffett